reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Bądź, bądź, bo masz mega powód :) :) :) !!! I Dzięki za kciuki :p Jak ja bym chciała taką betę zobaczyććććććććććć :p

Dzisiaj mnie nosi niemiłosiernie, niby mało czasu zostało, ale tak się dłużą mi dni, że hej.. ;/

Jessie przyrost prawidłowy to super :) progesteron też. Zobaczysz co ci lekarz powie, kropek będzie się teraz wgryzać, zakopywać może trafił na jakieś naczynko. A dalej plamisz ? miałaś 1 czy 2 zarodki ?

Hess-

ja mam tez ta mutacje, mam wciagac kwas foliowy i sie nie przejmowac:-) doktor machnal na to reka i mowil ,ze co druga to ma.:happy:

Jessie- z progesteronem to jest tak ,ze ciezko ustalic jakies normy bo pod uwage trzeba brac twoj wzrost,wage ,leki itp..Wiec nie ma normy dla wszystkiech.Ale,ale....z tego co juz sie nastudiowalam w necie i nagadalam z moja pania w labo.nie masz sie czym martwic .Gdyby spadal ponizej 10 to by bylo nie ciekawie ,ale 40 ? kochana ,wszystko dobrze,beta poszla w gore...:-):-):-):-) bedzie dobrze.

Jessie progesteron w normie, dzisiaj jest 9dpt? i bhcg = 85,6 czyli tez ładnie podrosła. Jest to wczesna ciąża i jak doczytałam że ty jesteś 9dpt(myślałam, że jesteś po usg już), to mogło być to jakieś plamienie implantacyjne, bywa około 6-8dpt. Jeżeli plamienie przejdzie w ciągu dwóch dni, to nie ma co się martwić, to stara krew z implantacji.

Jessie gratulacje, ciesze się że wszystko w porządku jest. :tak: co do progesteronu ja miałam 46,09 jak dobrze pamiętam i lekarz mówił że to jest dobry wynik. :tak:

reklama
Jessie - super, że eta ładnie przyrosła, oby tak dalej!!

Najki - trzymam kciuki!!!

Jak mozesz dopisz mnie do kalendarza 13.08 - wizyta w trakcie stymulcji + anestezjolog

Maadzia27 - przykro mi! Ale w ogole się nie zaplodniły, czy moze przestały sie dzielic? Suplementowałas się? Brałaś DHEA? Moze warto o tym pomyslec tym razem. To była Twoja pierwsza stymulacja? Na ogół jest to wtedy metoda prób i błedów, może za drugim razem bedzie lepiej :) U mnie było :)

Dziewczyny, będę iść krótkim protokołem :tak:. Ale lekarz w pierwszej chciał dać mi znowu długi protokół, jak mu zaczęłam mówić, że już miałam 2 razy i skutek był opłakany to zmienił zdanie. Uffff! Na usg wszystko ok. I tu moje zdziwienie - od jutra już zaczynam stymulację Menopurem, potem włączony będzie Cetroide :eek:. Myślałam, że będę musiała najpierw brać antyki.....Ale lekarz stwierdził, że nie muszę. Mam nadzieję, że wie co robi.
Pokazałam mu też wyniki mutacji i powiedział, że to nic złego, zmienił mi tylko kwas foliowy na taki w formie metylowej.

W przyszły czwartek mam wizytę w trakcie stymulacji i wizytę u anestozjologa. 2 dni wcześniej muszę zrobić do anestezjologia badania morfologii, a w dzień wizyty poziomu estriadolu i prg.

Przy III podejściu zapładniają wszystkie komórki.

Tak wiec.......WRACAM DO GRY W TEMPIE EKSPRESOWYM!!!!!

Do góry