reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

to moj najgorszy dzien :-(
nie wiem dlaczego mnie tkneło i zadzwoniłam do kliniki czy sa wyniki z testu pappa
mówili ze jak bedzie cos zle to zadzwonia- i nie zadzwonili.
a ze ja mam jakies głupie przeczucia to zadzwonilam
mimo ze na prenatalnych bylo ok, bo nt-1,7 i nosek i kosc udowa,i serduszko.
do tego dr sie smiala ze jestem nastolatka bo 28 lat
i połozna do mnie ze ryzyko ZD 1:115 mam przyjechac na konsultacje i po wyniki:-(

reklama
Ja już po :) Z dziekiem wszystko w porządku. Żadnych odbiegow od normy. Ma 5.7 cm. Na 60% dziewczynka. Dzieko spało smacznie i nawet podczas badania się nie obudziło

Kochana Kiki, to jeszcze nic nie znaczy... Ale rozumiem Twoje zmartwienie i stres... Tulę Cię bardzo mocno...
Wiem, że można wykonać dodatkowe, takie dość zaawansowane badania, ale wykonują je chyba tylko dwie osoby w Polsce, moja przyjaciółka miała je robione, to też są testy z krwi, jeśli się nie mylę, jak chcesz, to mogę podpytać o szczegóły...

Kikifish, ja w poprzedniej ciazy mialam nt 2,2 i po papie ryzyko zd wyszlo ok 1:200 wiec nie dobrze. Coreczka jest zdrowa jak rydz a ja wowczas nastolatka na bank nie bylam bo 35 na karku :) W niektorych krajach odchodzi sie od testu pappa bo robi wiecej zlego niz dobrego. Glowa do gory!

kiki no ja właśnie tez słyszałam że test pappa jest do d...:tak:

sykatynka teraz dr Niemoczyński, w MZ dr Kunicki. Trzymam kciuki za crio, ale myślę że to tylko formalność:-p

GizaS
córeczka, gratuluje, ponoć mniej jest dziewczynek niż chłopców po ivf:-)

coleta to kawał czasu do 7 kwietnia :-( odpoczywaj i się nie zamartwiaj, ma być dobrze!

kiki, kochana, tez bym się przestraszyła, ale to jeszcze nie wyrok. To tylko oznacza, że 114 kobiet na 115 z tym samym prawdopodobieństwem urodzi zdrowe dzieci. Trzymam kciuki by wizyta u lekarza Cie trochę uspokoiła! Ściskam mocno!

Dziewczyny z Invikty - a nadal jest tak, że u nas transfery przeprowadzaja tylko Pałka i Kunicki?
Neuberg na przykład jest strasznie niedelikatny w czasie wizyt i bałabym się transferu przez niego robionego :( Ale za to podoba mi się to, że nie boi się stosować leków dodatkowych i nie olewa tego, co się do niego mówi :) nie tak jak Pałka....

GizaS, super wiadomości:) Moja na początku też ciągle spała na usg i nie chciała się ruszać. Ale od pewnego czasu to już nie śpi i kopie bardzo, bo przeszkadza jej, że ktoś jeździ jej jakimś urządzeniem nad głową :-D

Kiki, przykro mi że takie wyszły wyniki i wiem, po sobie że nie martwić się jest ciężko. Sama przez te głupie testy przepłakałam niejedną noc. Mój lekarz stwierdził, że niepotrzebnie miałam je robione, bo to tylko statystyka i krew wychodzi różnie. Miał pacjentki, którym robił amniopunkcję i jest wszystko ok a wyniki krwi miały fatalne. U mnie na połówkowych lekarka zapytała czemu nie robiłam amniopunkcji, bo to ciąża po in vitro i wyniki średnie. Ale ja zdecydowałam, że nie robię, bo nie dałabym rady usunąć ciąży. Chyba bym tego sobie nie darowała nigdy. Musisz teraz przemyśleć, czy chcesz robić amniopunkcję. Są testy NIFY czy jakoś tak, ale nierefundowane i kosztują 2500zł.
Według mnie wszystko będzie dobrze skoro NT masz ok, kość nosową też. Czytałam forum dziewczyn po amniopunkcjach które miały wynik 1:4 i rodziły zdrowe dzieci. Jeśli byłoby coś nie tak, to już na usg by coś lekarza mogło zaniepokoić.

reklama
GizaSku ale fajnie;-)Dziecinka zdrowa i jeszcze dziewczynka!Mega;-)
Kiki, Ty się nawet nie załamuj!Te badania są przekłamane, mojej koleżance wyszedł ZD 1 do 50, miałam amniopunkcję i się okazało, że jest zdrowy kariotyp żeński!!!A tak duże ryzyko jej wychodziło. Nie martw się!!!!!
Ja tego testu nie zrobię, bo podobno kobietą, które mają cukrzycę ciążową, czyli np. mi, te testy wychodzą przekłamane bo strasznie zawyżają to ryzyko, z racji cukrzycy, a jego moze tak naprawdę nie być. I po co się stresować?

Do góry