reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Kate beta pięknie przyrasta i niech tak już pozostanie! Trzymam kciuki za KROPKA!!!:-):-):-) Proszę tylko jak już się na ciężarówki przenosić będziesz to nas obecne i te które jeszcze przyjdą odwiedzaj, bo Ty takie pozytywne fluidy wnosisz:)

Hess gratuluję blastki!!!:-):-):-) 1BB, jak już ktoś to napisał, to chyba najlepsza blastka na naszym forum). Nie wiem kiedy Tobie będzie transfer w maju przypadał, bo ja swój wyliczyłam w okolicach 18 maja...

Daria co do akupuktury to ja miłam ja raz, ostatnio... nic nie wyszło, ale kolejnym razem chyba też wezmę, przynajmniej po transferze, aby od razu na korytarz mnie nie przeganiali... Tak można sobie 20-25 min po poleżeć. W Inviccie w Gdańsku kosztuje 80 zł/za jedną (przed i po 160zł).

BlueSky jak tam sprzedaż książek i w ogóle samopoczucie?

Fusun Zdrówka kochana!

Genna jak tak maluszek się chowa? na spacery już chodzicie? w Bydzi mroźno ostatnio:sorry2:

Lolitka jak Twój młodszy synek i problemy z jego AZS? Coś się poprawiło?

Madziulka
Gratki, beta piękna. Niech się kropek ładnie rozwija!!!

Kejth trzymam kciuki za kropka!!! a te plamienia, co można przeczytać w historii forum, wcale nie oznacza negatywnych wieści. Ja sama miałam dwa incydenty plamień, panika była, ale wszystko było wówczas ok.

byłam dziś, po roku, u mojego ginekologa. Poszłam sprawdzić jak macica wygląda, grubość wzorcowa 10 mm... Czyli wszystko ok, jak zawsze. Dodatkowo okazało się ze mam: 3 w jednym i 2 pęcherzyki w drugim jajniku, tyle tylko że ich wielkość jak na 16 dc jest mała, 10-12mm... nie widać było żadnego pękniętego, wiec owulacji w tym cyklu nie miałam... Wiem że to głupie, ale chciałabym w końcu dojść do źródła problemów... Nieby wszystko ok, M przebadany i też ok a ciąży jak nie było tak nie ma...
Zaczęłam czytać dr google i wyszło mi że mogę mieć hiperprolaktynemię. Czy któraś z Was coś o tym wie, lub ma ten problem?
Poza tym doc powiedział, ze moja rezerwa jajnikowa, wg badań usg, jest w normie. Nie jestem pewna jednak czy aby na pewno można ja stwierdzić tylko na podstawie usg? AMH nigdy nie badałam, a fsh w 2 dniu cyklu mam 8.

reklama
andromeda5 - a w którym dc robią transfer lub przy jakim endo? To też sobie policzę pi razy drzwi. Przy stymulacji w 13dc endometrium miałam 12 mm, wiec ładne.

andromeda5 - to hmmm, to wypada u mnie 8,9 lub 11 maja. Ale ja mam nieregularne @, więc może to się zmienić. Choć mam brać lutke na wywołanie, to w miarę może sensownie @ przyjdzie :)

dariaa a dlaczego mialabys sobie odmawiac hybrydy przed criotransferem? Nie bardzo rozumiem. Czasami przy punkcji kliniki wymagaja przezroczystej plytki ale nie wszedzie. Ja mialam akurat french i przez cala ciaze robie zele. Nawet teraz przed porodem mam ale krotkie i przezroczyste bo prawdopodobnie bede miala cesarke. Nawet w szkole rodzenia nam powiedzieli, ze nie przeszkadza. Gdybym teraz zdjela zel z paznokci (nosze bez przerwy chyba z 5 lat) paznokcie bylyby tak wrazliwe, ze nawet wykapac dziecka bym nie mogla bo by mnie bolalo. Ponadto bylyby bardzo cienkie i mega drapiace a to przy maluszku niewskazane. Akupunkture polecam chociazby dlatego, zeby polezec sobie po transferze a nie siedziec na korytarzu.

Ostatnia edycja:
Andromeda ja mialam hiperprolaktynemie. W szoku jestem w ogole ze nigdy nie mialas zaleconego zbadania tego hormonu... U mnie hopetprolakrynemia byla przyczyna cykli bezowulacyjnych.

Witajcie...ja nie moge spac.. zle sie czuje... brzuch mnie boli jakos tak dziwnie..jak nie przejdzie to pojedziemy na ip..wzielam leki i mam nadzieje ze mi przejdzie.

reklama
Olusia i jak tam sytuacja na froncie? jesteś jeszcze w trójpaku?:-D

Andromeda pozytywne fluidy były jakoś pare miesięcy temu, teraz zachowuje się jak neurotyczna wariatka:-p

Hess ja do crio z mrożonych oocytów miałam estrofem od 1-3dc powoli zwiększana dawka estrofemu była i w 11dc kontrola endometrium. Następna wizyta na podstawie tego jak sytuacja wygląda u mnie była to wizyta 14dc, uinnych może być później u innych wcześniej. W tym dniu odmrażali oocyty i zapładniali. Od 14dc brałam dodatkowo prg i czekałam na transfer 5 dni później.U Ciebie będzie odmrażanie zarodka w dniu transferu. Już nie raz pisałam że czasem zarodki przy rozmrażaniu przeskakują o parę klas np. 1BB przejdzie w 3BB bo zarodki nie rozwijają się liniowo w czasie, ale byś miała niespodziankę:-D Co do crio to nie podchodzi się z torbielami, a niestety po stymulacji one często są, więc maj to bardzo optymistyczna wersja na crio. Chyba, że torbiele te nic nie produkująi wtedy może lekarz przystąpić do crio.

Do góry