reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Celina Ty to popadasz w paranoje, Twój organizm dopiero zaczyna łapać że jest w ciąży, objawy mogą a nie musza się pojawiać przy większej becie. Ja naprawdę nie mam żadnych objawów poza sennością i większym zmęczeniem. Biust mi nie urósł tylko się napiął tak jak przed @.
Zatruwasz sibie i maleństwo tym nakręcaniem się, rozumiem strach bo też tak ale bez przesadyzmu. Beta jest prawidlowa, jedyne co możesz teraz zrobić to dbac o siebie i się nie stresować. Ja zauważyłam po sobie że jak się denerwuję to odrazu spina mi się brzuch-zawsze tak mam a teraz lepiej unikać takich skurczy brzucha. M też wie że jak coś ma humor nie tędy to nie wchodzi mi w parade żebym mnie nie stresować.
Po prostu uważaj na siebie kobieto i nie histeryzuj. Wszystkie dziewczyny na forum chciałyby być na twoim miejscu a Ty ciągle narzekasz i szukasz tego co najgorsze-pozmacicznej, złego przysrostu itd. Będzie dobrze ale wyluzuj:-p

reklama
Daria u mnie w klinice praktykowane jest podawanie po transferze fragminu-odpowiednika clexana. Dr ostatnio mi mówił że czasem już odstawia się po pozytywnej becie, mi powiedział że po 12 tyg ale ja nie odstawię:dry:Mam dwie mutacje w genotypie MTHFR, kontroluję homocytseinę. Kolejny raz zbadam w przyszłym tyg, nie powinna wzrosnąć bo biorę duże dawki kwasu foliowego w tej bardzij przyswajalnej formie a także acard i fragmin

GizaS jaka masz moc kwasu foliowego. Ja tez miałam sporo podwyższona homocysteine. I biorę acart, kwas 15 mg i ten lek na P ale nie pamiętam teraz nazwy. Po jakim czasie powinny spaść wyniki ? Kiedy mogę powtórzyć badania ?

Jolka, bierzesz pewnie jeszcze prezent? skontroluj po miesiącu, jeśli nie będzie poprawy, to trzeba zmienić dawki

A.ja.biorę.ttylko.acard i kwas.foliowe ... Cleaxane. Ani innego.zamiennika nie.mam :( homocysteine mam na poziomie 9

Daria to homocysteinę masz dobrą, dobrze że bierzesz acard:tak:
Jolka ja wcześniej mialam homocysteinę 7 ale jak przyszły wyniki z mutacjami to zaczęlam brać inofem i prevenit intensiv oraz kwas foliowy 5 mg. Teraz już skończyłam z inofemem. Biorę prevenit i fembion 1. To już dobra dawka kwasu bo w fembionie jest w formi metylowej czyli lepiej przyswajalnej przez nas mutantow:-pA homocysteina po transferze moja spadła do 5.
Ogólnie biorę acard, fragmin, duphaston 3*1, luteinę 3*2 czyli 600 mg na dobę, prevenit, magnzez, wit D3, fembion i olej lniany

Ja biorę clexane, na własną rękę, po lekturze w internecie i to szerokiej, przeanalizowaniu kilkudziesięciu przypadku kobiet z mutacjami w MTHFR.
Bardzo ciężko było z receptą na ryczałt, ale doktorek wypisał mi na dwa opakowania narazie;-)
Acard niby też trzeba brać.
Cholera naprawdę mam trochę tego do brania.
Wszystko dla tej kruszynki;-)
Co do objawów, to absolutnie nie mam żadnej spiny, to raczej ciekawość własnego ciała:-)
I coraz bardziej do mnie dochodzi to, że jestem w ciąży i niewyobrażalna radość z tego faktu;-)
Zaopatrzyłam się właśnie w mrożonki szpinaku, i będę wcinała, aż mi się przeje;-)I tylko kwas foliowy mi będzie krążył w żyłach;-)
A książkę Joli przeczytam;-)

reklama
Jolka1979 - ja suplementuję się (cały czas, zaczęłam po pierwszej stymulacji, wcześniej tylko olej lniany i kw. fol.): olej lniany, kw. foliowy 5 mg, Omega-3 forte + wit. E, koenzym Q10 300 mg, wit. D3 2000. Oprócz tego biorę Euthyrox na tarczycę.

calineczkaa / KATE23 - ojej, jak mi się miło na sercu zrobiło po słowach calineczki :sorry2:. KATE23 - my się znamy też w realu, połączyło nas forum, hehe, a poznałyśmy się w Zakopcu na Sylwestra. Odtąd jesteśmy prawie nierozłączne ;-), nawet raz siedziałyśmy razem w kolejce do tego samego lekarza w ramach 1DS. Celina - to ja jestem ta fajniejsza :-p

Do góry