reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Tola32 a jaka ty masz mutacje? bo moja kolezanka ma Detekcja polimorfizmu w genie MTHFR A1298 C i ma zmiane A/C gdzie C na czerwono... i zastanawia sie czy ma lykac prewenit intesiv czy nie... i czy ma przyjmowac kwas foliowy dodatkowo... miala miec wizyte u genetyka dzis i wiedziala by co i jak a tak to musi czekac miesiac na kolejna wizyte... co ty bys zrobila?:tak:

Ewelajna troche mało masz progesteronu, bierz wieksze dawki... :tak:ja bralam 3x200 i 2x100

W klinice GC za psychologa chca 120 zl...

danii dzielna dziewczyna z ciebie !!:tak:

Kate jak tam u ciebie sie sprawy maja? :tak:

reklama
Dorotav, wizytę mam we wtorek. Dostałam dziś od endokrynologa lek na ciśnienie. Jest bezpieczny. Zobaczymy. Mam nadzieje, że będzie wszystko ok.

lookator, olej lniany tłoczono na zimno pije się od 1 dnia stymulacji, świeży ananas 2-3 plastry 3-4 dni przed i 3-4 dni po transferze, oba specyfiki mają pomóc naszym zarodkom w zagnieżdżeniu się. Oczywiście olej lniany można pić cały czas, bo zdrowy ale ostrzegam paskudztwo. Przy moim udanym transferze piłam olej, jadłam ananasa, brałam sterydy, koenzym Q10, acard, witaminę D, witaminę E na endometrium ( z zalecenie immunologa), magnez z vit.B6, witaminy dla starających się, leki po transferze i najważniejsze zastrzyki przeciwzakrzepowe, o które podejrzewam że stoją za sukcesem. W przypadku słabego endometrium immunolog doradzał, że można zastosować viagrę dla kobiet w globulkach, poprawia jej przyczepność.

Matko, ja zwariuję, kiedy w tą ciążę zajdę, właśnie dyrektorka zwróciła mi uwagę, że mogłabym wykazać większą inicjatywę i włożyć kabel od rzutnika do prądu, a nie tylko postawić go na stole. Ręce i nogi mi opadają.

Migotka, nie wiem czy mam tą mutację bo nie robiłam badań, zastrzyki i sterydy brałam na zasadzie nie zaszkodzi a może pomoże, fraxiparine brałam w dawce 0,3 a sterydy medrol 2x8mg i to profilaktycznie bo moje komórki NK to tylko 4%

yplocka, w razie pogorszenia samopoczucia dzwoń do lekarza, no i we wtorek wszystko mu powiedz.

dorotav,
po każdym transferze są zastrzyki Fragmin - średnio przyjemne. 2.500 - 5.000 jedn.
Fraxiarine też raz było - ale to kiedyś.
Generalnie pewnie chodzi o to, żeby ułatwić przepływ krwi do zagnieżdżonego zarodka.
Steryd - encorton. Muszę zapytać next time o medrol. Też zastanawiałem się nad immunologią.

Ostatnia edycja:
reklama
Kochane

znalazłam różne wyszukiwarki leków refundowanych. W każdej wpisałam luteinę i są różne info , ale nigdzie nie znalazłam adnotacji ,że refundowana jest dana dawka leku na dobę.

Do góry