reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
cytuje :
Medium (pożywka) do transferu embrionów o handlowej nazwie EmbryoGlue ma w swoim składzie kwas hialuronowy, który zwiększa lepkość roztworu i ma ułatwiać przyleganie embrionu do śluzówki macicy, co według producenta zwiększa szanse na implantację. Ukazało się wiele prac naukowych badających czy rzeczywiście kwas hialuronowy dodany do roztworu do transferu zwiększa szansę na ciążę.
[h=2][/h]Embryo Glue jest medium dedykowanym specjalnie do transferu zarodków. To obecnie jedyne tego typu podłoże, którego działanie, polegające na wyraźnym zwiększaniu wskaźnika implantacji, zostało udokumentowane badaniami. Podłoże Embryo Glue zawiera w swoim składzie wysoką koncentrację hialuronianu.[h=3][/h]Podłoże Embryo Glue jest źródłem wszystkich składników odżywczych oraz energetycznych potrzebnych dla optymalnego rozwoju zarodka. Jednak jego najważniejszą przewagą jako medium stosowanego do embriotransferu jest wysoka zawartość hialuronianu.[h=3][/h]Hialuronian jest składnikiem obecnym w dużych stężeniach zarówno w płynie jajowodowym, jak również w macicy oraz w płynie pęcherzykowym. W warunkach fizjologicznych synteza hialuronianu wzrasta znacząco w dniu, w którym rozpoczyna się implantacja zarodka w macicy i następnie spada do podstawowego poziomu następnego dnia. Dzięki Embryo Glue i jego wysokiej zawartości hialuronianu można odtworzyć podczas transferu fizjologiczne warunki i pomóc zarodkowi w implantacji w macicy.

Ostatnia edycja:
Długowłosa, Migotka - bardzo mi przykro, trzymajcie się ...

Calineczka - trzymam kciuki za Twoje zarodeczki:tak:

Olusia, GizaS, Hess, Coleta - powodzenia na wizytach

Milkaa - jutro Twój dzień :tak:

Quinnie - aby dni do wysokiej bety szybko zleciały :-)

Dorotav - mam nadzieję, że dochodzisz powoli do siebie i nabierasz sił do walki

Sykatynka - gratuluję serduszka, nie martw się, że maluch ma 6 mm, jeden z moich pod koniec szóstego tygodnia mierzył tyle samo, a teraz ładnie rośnie :tak:

Ja mało się odzywam, bo kłaczki bardzo mnie osłabiły. Wczoraj miałam wizytę u mojego dr, całe szczęście, że z maluchami wszystko dobrze, ładnie rosną, jeden ma już 3,43 cm, a drugi 3,21 cm. Jeden spał, natomiast drugi ruszał się jak szalony. Szyjka macicy długa i zamknięta. Dostałam lekarstwa, elektrolity, mam nadzieję, że pomogą.

Kate - jakbyś mogła wpisać mnie na 2 grudnia na badania prenatalne, dzięki :)

dlugowlosa przykro mi bardzo.....:-(

calineczkaa trzymam kciuki za twoje zarodeczki, niech sie dalej ladnie dziela... a co z reszta obserwuja jeszcze? czy juz nie?:tak:

GizaS no to trzymam kciukasy za poprawę wyników i zebyscie szybko podeszli do stymulacji ;-)

Milkaa - w takim razie trzymam kciuki za udany transfer
1zIggET8dLQXapoHBAA7

sykatynka jutro mam podglad maluszkow.. i zobaczymy co tam u mnie.. moze mnie jutro wypuszcza do domu....:-)

Dziekuje za dopisanie mnie do kalendarza. Szykuje sie nas wieksza grupa na bete 19. Przykro mi, ze dzisiejsze testy okazaly sie ujemne. Jakos mnie to przygnebilo i trudno teraz samemu myslec pozytywnie. Nie wiem co powiedziec w takiej sytuacji. Ale nadzieja umiera ostatnia wiec walczcie dalej dziewczyny! Ja tez nie wiem jak to u nas bedzie. Mialam podane dwa zarodki klasy C bo tylko te mi zostaly po badaniu. Sa to najslabsze chyba ale no musze wierzyc w nie do konca. Dzis 4dpt a ja niby cos tam czuje w dole brzucha, lewy jajnik jakis tez wsciekly ale czy to cos znaczy? Czas wszystko zweryfikuje. Trzymam kciuki za Wasze jutrzejsze badania. Aby wszystkie jutro z usmiechem na forum tu nam pisaly relacje!!!!

reklama
Witajcie dziewczynki:-)
Hess, trzymam kciuki za wizytę i poproszę o natychmiastową relację po niej!:-)
Milka, dziś Twój wielki dzień za który mocno zaciskam kciukasy;-)
Olusia, rozmawiałam z sekretarką z laboratorium, która kompletnie nie przygotowała się do rozmowy ze mną, z tego co wywnioskowałam, to chyba te 3 pozostałe zarodki były jeszcze obserwowane....
Będą do mnie dzwonić z laboratorium o 14.30

Ostatnia edycja:
Do góry