reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

mmm... weź bo za dużo rzeczy trzeba będzie zrobić;-) tu salatka na udeczko, tam udeczko slodkie pojdzie w brzuch;-) a ten tort to dla niego ;-( a nam kiedy zrobisz??
Dzisiaj faza buntu czesc druga mąż wracając do domu kupil Zestaw weekendowy, napisałam mu że mu dobrze zrobi na endo;-)

reklama
mmm... weź bo za dużo rzeczy trzeba będzie zrobić;-) tu salatka na udeczko, tam udeczko slodkie pojdzie w brzuch;-) a ten tort to dla niego ;-( a nam kiedy zrobisz??
Dzisiaj faza buntu czesc druga mąż wracając do domu kupil Zestaw weekendowy, napisałam mu że mu dobrze zrobi na endo;-)
hehe ale kieliszek a nie butelka :p
ja tam szczyupltka nie jestem. nie mam silnej woli. zresztą jak bym miała jesć dietetycznie wolałabym nie jeśc wcale

Dorotka, dobrze, że udało Wam się załatwić wszystko z tą panią trzeciego wieku :) W summie to też dziwię się, że ją trzymają skoro ona pracuje taaaak dłuuugo. A młodzi pracy nie mają :( no ale to temat rzeka:) Dobrze, że powoli układasz plan. Za max miesiąc dowiecie się co było maluszkowi i na pewno ta wiedza pozwoli lekarzom ustalić dalsze leczenie, a może nawet trafi się naturals :tak:. Trzymaj się i wierzę, że doczekasz upragnionego cudu :-)

Witam, chcialabym do Was dolaczyc. Czytam to forum od pierwszej strony jednak nigdy nie mialam czasu by pisac. Moja historia to poplatanie lez smutku i szczescia. Dwie ciaze utracone-serduszka przestaly bic w 11 i 12 tygodniu. Badania pierwszej wykazaly ze blad w chromosomie 18, drugiej nie badalismy ale pozniejsze opinie lekarza wskazywaly na to, ze rowniez byl to problem genetyczny. Nastepnie przez ponad rok proby i nic. Trafilismy do kliniki leczenia nieplodnosci i tam 3 IUI i znowu nic. Padla decyzja IVF i standardowo zastrzyki, punkcja a z niej 19 pobranych jajeczek z czego zaplodnilo sie 13 ale ze mielismy wskazanie do PGD to tylko 8 dotrwalo do badania. Z tych 8 tylko 2 byly zdrowe genetycznie ale jedno nie dotrwalo do 5 doby. Transwer jedynaka i udalo sie. Dzis jestesmy szczesliwymi rodzicami 10miesiecznej coreczki. I choc moze prosimy o zbyt wiele, bo juz jeden cod mamy ale zapragnelismy rodzenstwa dla naszego malucha. Wlasnie jestesmy w trakcie procedury. Tym razem pobrano 13 jaj z czego zaplodnilo sie 11 i dzis dostalam telefon z kliniki ze te 11 zostalo wyslanych do badania PGD. Jestem przeszczesliwa. No ale wszystko jeszcze przed nami bo teraz pytanie czy bedzie jakies bez wad genetycznych a jesli tak to czy dotrwa do transfeu?Nie wiem czy uda mi sie czesto pisac ale napewno bede Was czytala bo dajecie duza nadzieje i wsparcie. Przezywam z Wami wszystkie Wasze szczesliwe chwile a takze porazki. Wiem przez co przechodzicie i z czym walczycie i wierze, ze kazda z Was doczeka swojego maluszka. Dorotav to ze badasz przyczyne straty to jest bardzo madra decyzja. Nam to pomoglo znalezc przyczyne naszych strat i wiedzielismy, ze bez PGD nie mamy wielkich szans na zdrowa ciaze i dziecko. Trzymam kciuki za Was wszystkie. Pozdrawiam

Siemka:-)
No więc termin punkcji odroczony na środę. Lekarz doliczył się 13 pęcherzyków wielkości 14 mm. Dziwne to dla mnie, bo w porównaniu z wtorkowym USG, 7 pęcherzyków tych większych wielkości 10 mm, urosło do pt 4 mm, a te mniejsze wielkości do 6 mm, urosły aż o 8 mm?Dziwne to dla mnie. No ale nieważne. Znowu będzie, że za bardzo analizuję:-)Progesteron wielkości 1600 podzielił na te 13 pęcholi i wyszło mu 123. Powiedział, że jeszcze muszą dojrzeć. Musiałam dokupić dodatkowy menopur.
W poniedziałek idę na podglądanie pęcherzyków i mam nadzieję, że już dobre będą i będę mogła wziąść zastrzyk na pęknięcie.
Na moje pytanie odnośnie IMSI, powiedział, że to robią tylko wtedy, kiedy są np. chore jajniki????Pierwsze słyszę.
Wykupiliśmy połowę apteki, bo od razu zrealizowaliśmy recepty na leki po transferze. Jest m.in. luteina dopochwowo i pod język, relanium, estrofem, flamexin i unidox.
Spytałam się o powodzenie ICSI w przypadku słabego nasienia, odparł, że owszem są po tym ciąże.
Aha, i jak ta próba się nie uda i nie będziemy mieć zarodków, to następne podejście za mc. Myślałam, że trzeba czekać aż 3.

calineczka pecherzyki moga rosnac nierowno lub blad pomiaru ale i tak jest bardzo dobrze. Przy tej ilosci bedzie sporo zarodkow. Lekarz pewnie mowil o podejsciu do crio za miesiac a nie do ponownej stymulacji bo tu zalecaja 3 cykle. Ale Tobie to nie bedzie potrzebne bo z obecnych pecherzykow bedzie sliczny dzidzius.

Dziewczyny, ktore maja nr tel do Olusi napiszcie do niej sms'a bo sie o nia martwie, ze nie daje znaku zycia po tej popoludniowej akcji z plamieniami i IP.

mcmaja witaj i mam nadzieje, ze szybko przeniesiesz sie na watek ciezarowek :)

Kasik, pytałam się o stymulację, nie o crio i lekarz powiedział, że za m-c można znowu zaczynać kolejne podejście-stymulację, jeśli to nie wyjdzie.

Calineczka: nie sluchaj wiec tego lekarza. Do pelnej stymulki powinno odczekac sie 3 cykle

IMSI jest do slabego nasienia nie jajnikow

Pecherzyki ladnie rosna. Niektore rosna 1mm na dzien, inne 3mm moga: nie ma reguly. Jak masz 13 po 14mm to super wynik. Zeby tylko estradiol nie wystrzelil: trzymam kciuki.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry