reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Madzia - a to prenatalne USG ma inna cene niz pozostałe wizyty w Vitro? Ja za każdą wizyte u prof płace 150zl co i tak bylo dla mnie zaskoczeniem bo według cennika powinnam płacić 200zł. Ostatnio za wizytę u dr Ciepieli zapłaciłam 100zł.

reklama
Sonia, ja też podchodzę do crio na estrofemie i miałam wizytę 2 dc, 11dc i 14dc. W takim wypadku nie patrzy się już na owulację, tylko na wyniki badań i usg. Jeśli jest wszystko w porządku, to określa się termin transferu- ja mam w czwartek - na 5 dzień od ostatniej wizyty. Ale jeśli u Ciebie będą wyniki ok, to możesz mieć nawet wcześniej.

Dziękuje za odp.
Tak mnie zastanawia, że lekarz nie kazał wcześniej przyjechać żeby zbadać mnie. Dopiero w 13 dniu cyklu.
Lekarz niby dobry doktor Paweł Radwan z gameta Łódź

Lenkabar, Madzia - ja Wam chetnie odpowiem na to pytanie :) Ja miałam robione prenatalne na koniec 12 tc, lekarz rozpoczął badanko przez brzuch, ale nie wszystko mógł dojrzeć wiec przeszedł na dopochwowe. I zamieniał tak ze 2-3 razy :) całe badanie trwało mi przez to okolo 40 minut, ale byłam mega szczęśliwa bo dłużej mogłam podziwiać mój cud :)

Lenkabar no widzisz ale my to mamy podobnie hahaha, tz. wcale nie cieszę sie ani z Twojego bólu głowy, ani miednicy, ale skoro dwie cieżarówki tak mają tz. że jest to wynik ciaży.

Esiek tak prenatalne kosztuja 350 zł. Nie wiem ile kosztują gdzie indziej, ale moja kolezanka z pracy sie dowiadywała (ona nie ma skończonych 35 lat) wiec i tak musi płącić i podobno w Vitro jest tanio. Co do wizyt to ja u Sienkiewicza płacę 120, a tez według cennika powinno być troszkę wiecej. To chyba z racji tego ze jesteśmy stałymi pacjentkami (mamy w końcu już jakieś przywileje):-D.

No Minni faktycznie przecież Ty dzisiaj juz po którymś prenatalnym jesteś, ze ja nie wpadłam zeby Cie o to na ciezarókach zapytać. Ale dziekuje Ci za odpowiedź. No ja będę w 11t i 4dc wiec też pewnie tak to sie skończy ale kompletnie mi to nie przeskadza aby mój kropus był zdrowiutki i silniutki. Jeszcze raz Minni dzieki :-)

Ok, dzięki Madzia, w ogóle teraz tak pomyślalam, że ty synka już masz to teraz celujesz w dziewczynke co? :)

Esiek mój synek to już facet (ma 20 lat) i tak jak ja czasem sie śmieje to juz osobna komórka społeczna haha i tak naprawdę on był jedynakiem, ale nasze drugie dziecko też nim bedzie bo różnica wieku ogromna. W zasadzie jest nam obojętnie co bedzie byle było zdrowe, ale ja jakieś takie przeczucie mam na chłopaka, a mój mąż nie ma żadnego przeczucia, on jak na razie to nawet przeczuć sie boi hahaha

:) No tak nie ma co się oszukiwać że będziesz miała dwóch jedynaków. Myślę, że ma to dużo plusów! Starszy nigdy nie będzie zazdrosny a młody/młoda będzie miał pewnie wzór w nim itd. Powiedzieliście mu już?

reklama
Majka graaaaaaaatulacje!!!!!!!!! Najważniejsze, że dziecko zdrowe, to wspaniale :) no i synek.. z całego serca gratuluję! Ja po ciuchu marzę o synku.. ale oboje mamy silne przeczucie, że to dziewczynka. Też fajnie :)

Miałaś badanie robione dopochwowo czy przez brzuszek?

Do góry