reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Kto po in vitro?

Esiek

W cyklu, w którym ma się odbyć kriotransfer pacjentka monitoruje owulację w naturalnym cyklu lub jeśli nie owuluje samodzielnie – przyjmuje odpowiednie leki według schematu otrzymanego od lekarza prowadzącego z jednoczesnym monitorowaniem cyklu, wykonując badania aparatem USG. Dzień pęknięcia pęcherzyka jest liczony jako dzień punkcji i od tego dnia oblicza się, w którym dniu należy rozmrozić zarodki. Jeśli zarodki są dwudniowe rozmraża się je dwa dni po owulacji, jeśli trzydniowe - trzy dni po. W przypadku gdy przygotowanie jest prowadzone w cyklu bezowulacyjnym za „dzień zero” uważa się dzień włączenia preparatu progesteronu. W nOvum zarodki są rozmrażane wieczorem w dniu obliczonym przez lekarza i do chwili transferu pozostają umieszczone w specjalnych płynach hodowlanych w inkubatorach. Zarodki zamrożone w stadium blastocysty (które osiągają na ogół w 5. dobie po zapłodnieniu) zazwyczaj rozmrażane są rano w dniu transferu, choć zależy to również od stadium rozwoju jaką uzyskałablastocysta w dniu zamrożenia.. Bezpośrednio przed przetransferowaniem ich do jamy macicy pacjentki, zarodki są pokazywane na ekranie monitora pacjentom przez embriologa. Podobnie jak przed transferem, także i po nim pacjentka przyjmuje leki zgodnie ze schematem otrzymanym od lekarza prowadzącego. Zazwyczaj w trakcie jednego transferu przenoszone do macicy pacjentki są nie więcej niż dwa dobrze rokujące zarodki. W Pani przypadku (stan po dwóch cięciach i urodzeniu dwojga dzieci) może być podany tylko jeden rozmrożony zarodek.
Embriolog nOvum

reklama
Podejrzewam że skoro idę jutro to będzie na cyklu naturalnym, tak mi też świta, że lekarz mówił.. i tu mam problem bo ja nie wiem czy ja w ogóle mam owulację - moję pęcherzyki bez stymulacji dorastały do max 16,17mm i potem się zasysały- nie rosły dalej więc w sumie nie wiem czy ta owulacja występowała w naturalnych cyklach.
Problem w tym, że mój obecny lekarz przerabiał ze mną tylko cykle stymulowane i nie wie jak wygląda to na naturalnym,ale muszę mu chyba dokładnie opowiedzieć jak to było co mówił inny lekarz który mi monitorował cykle... Ehh.....
No zobaczymy jutro,.

Lilia to by było dopiero szczęście - podwójne ;-):-D

Esiek skoro blastuś to na pewno się bardzo silny i czeka na Ciebie na zimowisku, ferie się już kończą w całej Polsce więc czas wracać do domu :tak::tak::tak:

Ostatnia edycja:
kikifish87 ja sie umowilam z Jo.M umowilam pod klinika... wiec tam sie spotkamy :-)

Bzibziok - wiem, że ta informacja o zarodkach Cię podłamała,ale na pewno ten co jest z toba zostanie na 9 miesiacy....

kasik36 to powodzenia jutro na transferku... to bierzesz jeden zarodeczek czy dwa?

Lilia , Kikifish , Zula , Jo.M do zobaczenia wieczorkiem :tak:

Kasik widzisz jak nie potrzebne były Twoje nerwy??? Masz piekne dwa zarodeczki i na pewno one z Tobą zostaną i tak jak ja za miesiąc zobaczysz bijace serduszko lub serduszka. Trzymam kciuki z transfer.

Bzibziok przykro mi ze Twoje zarodeczki nie dotrwały do mrozenia ale pamietaj ze one nigdzie nie będą tak dobrze sie rozwijały jak w Twoim brzuszku wiec troszkę wiary w kropka i nie denerwuj sie juz teraz, kiedy testujesz?

Dziewczyny zdaje relację z wizyty. Byłam, widziałam ale jesczze nie słyszałam. Mamy serduszko takie jeszcze słabiusieńkie, taki mini mini punkcik pulsujący ale juz jest, skoro mój mąż je dopatrzeył tz. ze jest.:-D. Jest ciałko żółte i zarodeczek jeszcze nie słychać pulsu ale dr. powiedział ze za tydzień powinien być taki 140 ma być i koniec. Dostałam skierowanie na wyniki ciażowe i w karcie zapisał CIĄŻĄ KLINICZNA :-):-):-). Ale karty jeszcze nie załozył, powiedział ze on jest przesadny i ze za tydzień i tyle. No dobra niech mu będzie że za tydzień ale ja juz widziałam i to najważniejsze.

reklama
LILIA to przepraszam :-) ale nas tu tyle że mi sie pomieszało :p
KASIK super wieści :-) trzymam kciuki za jutrzejszy trnasfer&&&&&&&&&
ja dzwoniłam do labo i są już moje wyniki na awidność czyli 25 wizyta aktualna :-)
MADZIA76 no to super że widziałaś już swoją fasolkę :-)

Ostatnia edycja:
Do góry