reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
mmm... No to my będziemy wierzyć za Ciebie:tak:
No właśnie miałam Was zapytać czy miałyście jakieś efekty uboczne w trakcie stymulacji, typu kłucie jajników, bóle głowy (normalnie mnie nigdy głowa nie boli, chyba że mnie grypa bierze), a teraz już 2 dzień mnie głowa gniecie. Może sobie coś wmawiam?

mmm... No to my będziemy wierzyć za Ciebie:tak:
No właśnie miałam Was zapytać czy miałyście jakieś efekty uboczne w trakcie stymulacji, typu kłucie jajników, bóle głowy (normalnie mnie nigdy głowa nie boli, chyba że mnie grypa bierze), a teraz już 2 dzień mnie głowa gniecie. Może sobie coś wmawiam?

po pierwszym zastrzyku z gonalu strasznie mnie bolała głowa potem jajniki i piersi.

piersi mnie nie bolą, ale po cetrotide, zaraz po zastrzyku mnie lekko mdli, potem przechodzi, no a jajniki mnie drugi dzień już gniotą i kłują ale do zniesienia. Dzisiaj się dowiem o co chodzi, może mój organizm ma już dość stymulacji i chce na punkcję:)

piersi mnie nie bolą, ale po cetrotide, zaraz po zastrzyku mnie lekko mdli, potem przechodzi, no a jajniki mnie drugi dzień już gniotą i kłują ale do zniesienia. Dzisiaj się dowiem o co chodzi, może mój organizm ma już dość stymulacji i chce na punkcję:)

jajniki powinny kłuć bo intensywnie pracują :)

reklama
Cześć dziewczyny

Witam nowe koleżanki:-)

montana - Ja byłam w takiej samej sytuacji jak Ty , czyli miałam bete robioną w 7dpt blastusia z wynikiem 0,1 i w 10 dniu niestety było to samo. Myślę jednak że obowiązkowo musisz powtórzyć bete bo przecież każdy zarodek i organizm jest inny. Trzymam kciuki

agulla84 - Witam na forum. Ja też jestem z GC i leczę się u dr M . U Pani dr leczyłam się początkowo ale tak jak i Ty mam niezbyt dobre zdanie o niej. Też wiecznie jej nie było , a na ostatniej wizycie tak mnie wkurzyła że raczej się do niej już nie wybiorę.

Dorotav -
Tak niestety jest w naszym kraju że płacimy składki ale najlepiej żeby do lekarzy w ogóle nie chodzić. Też prywatnie poszłam do immunologa bo najbliższą wizytę wyznaczyli mi na marzec a dzwoniłam w grudniu. Prywatnie oczywiście z dnia na dzień.Także na dzień dobry zostawiłam tam ok 800 zł

Hope84 - Ja w klinice miałam robioną chlamydię z wymazu , potem powtórkową z krwi , a za 3 razem też z krwi + pozostałe badania które zlecił immunolog. Wypiszę je na końcu bo dziewczyny też chciały wiedzieć jakie badania miałam robione.

Lilia , Zula - Super , że będziecie 18 . Powiem Wam , że tak się nakręciłam tym spotkaniem , że wczoraj jak jechałam do domu to cały czas pysk mi się uśmiechał:-)

Olusia - Ja należę chyba do tych zacofanych ludzi bo nie mam FB;-)
A te badania o które pytałaś to nie wiem gdzie się robi , jak będę miała chwilę to sprawdzę na stronie diagnostyki , a myślę że raczej powinny je robić. Dam znać jak się dowiem.

Jogo - Bardzo się cieszę , że wszystko w porządku z dzidzią. Mówiłam , że to dzielny bobas. To teraz możesz się cieszyć na maxa , tylko nie skacz:-)

lenkabar - Cieszę się , że wszystko dobrze idzie. Trzymam kciuki za transfer

Pyscek - bete możesz zrobić spokojnie w piątek a nawet i dzisiaj bo to będzie 12dpt , także jak wolisz. Trzymam kciuki:tak:

Zula - Już Ci piszę o wynikach mojego M
- chlamydia trachomatis - IgM 0,17 RATIO (wynik ujemny poniżej 0,8)
- igG 46,95 RU/ml ( wynik dodatni powyżej 21,9)
Nie wiem jakie normy były u Was w labo ale jak piszesz , że M miał wynik 5 to z moich badań wynika , że jest ujemny czyli ok
Oprócz tego M miał robione ANA2 - PPJ test kompleksowy
i to tyle jeżeli chodzi o immunologa na dzień dzisiejszy. Co jeszcze dojdzie to się okaże może na kolejnej wizycie.

Moje badania z krwi:
- Morfologia
- D-dimer
- Toxoplazmoza gondii
- Cytomegalia
- Borelioza
- Chlamydia
- Mycoplasma
- ANA2 - PPJ test kompelksowy
- Antykoagulant toczniowy
- p/c p. plemnikom

Ostatnia edycja: