reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

kasik - to jak Ciebie udaje się to wszystko połapać, wizyty, podglądanka itp. do tego praca, nie wiem w jakich godz. pracujesz. To sama benzyna przecież dużo kosztuje. Ja do kliniki mam może z 15 km.

Olusia - ja bym nie była tego taka pewna, że podchodzę :-) Mam nadzieję, że tak, ale wiesz jak to ze mną jest :-D Zawsze coś tam jeszcze może wyskoczyć. Jak będzie taka potrzeba to będę musiała wymyślić coś sensownego dla znajomych.

reklama
A jak to jest z ta beta? po @ powinna wynosic 0 nie? albo 0,1? moze byc wieksza? mimo ze nie bralo sie zastrzykow na pekniecie pecherzyka?

Lilia na pewno wszystko bedzie dobrze.... musisz myslec pozytywnie....:-)

Olusia - Co masz na myśli ? Beta wzrasta dopiero po zagnieżdżeniu zarodka w przeciwnym razie zawsze jest 0 czy 0,1 w zależności od labo chyba , że był ovitrale to może pokazać sfałszowany wynik ale tylko na początku tzn tak do ok. 3dpt

Witajcie dziewczyny, od jakiegoś czasu czytam wasze historie szukam w nich nadziei i zrozumienia...moja historia chyba dopiero sie zaczyna. Staraliśmy się z męzem o dziecko, nie wychodziło...moja ginekolog zaczeła od leczenia mnie. Dostawałam zastrzyki na pęknięcie pecherzyków, pękały...teraz mąż zrobil badanie i tu załamanie...3 mln|ml z czego 22% w ruchu postępowym i tylko 2 % o prawidłowej budowie. Z tego co czytam na inseminacje się chyba nie nadaje...niewiem czy na in vitro?nie moge znaleć jednoznacznej odpwiedzi pomozecie?

Lilia całe szczęście mam nienormowany czas pracy więc jak nie ma mnie w ciągu dnia to wieczorem lub następnego dnia muszę nadrobić a pracuję w 3 firmach ale rodzinnych więc jakoś sobie radzę. Niektóre dziewczyny mają dużo dalej i urlopy muszą brać więc nie jest tak źle. Tylko auto bardzo dużo pali no ale jak się chciało mieć taki wóz to niestety musi palić ;-)Na dodatek jak już się wyrwę z tej mojej małej mieściny to zakupów zawsze narobię i kasę wydam, no ale co robić jak trzeba oddać krew i czekać na wizytę z wynikami 3-4 godziny :-D

Kola witaj, za bardzo się na tym nie znam ale mogę Ci powiedzieć jakie wyniki ma mój M, w ruchu postępowym 13% więc mniej niż Twój ale za to mój ma 21 mln/ml czyli więcej. Nie udało nam się 5 inseminacji i 1 ivf. Ale z tego co się orientuję to przy problemie ze strony M inseminacja może sporo pomóc, stuningują nasienie i może być ok.

Ostatnia edycja:
Kola - Witam , jak najszybciej powinniście wybrać się do kliniki leczenia niepłodności. Tam powiedzą jakie badania wykonać. Z takimi wynikami M to raczej od razu skierują Was na in vitro. Jeżeli chodzi o in vitro i nasienie to nawet jak nie żadnych dobrych plemników w nasieniu to nie ma tragedii bo pobierane są od mężczyzny z najądrza bodajże tak to się nazywa. Ale Twój M ma 2% to nie ma stresu , lekarzom wystarczy kilka plemników do zapłodnienia. Także głowa do góry.

Jo.M no wlasnie to chcialam wiedziec czy beta jest zerowa... nie nie mialam teraz leku na pekniecie... pytalam z ciekawosci... to w sumie beta gdyby teraz wyszla np 1,4 to znaczy ze moze zarodek sie zagniezdzil hmmm

Olusia - Myślę , że tak . Jest to bardzo wcześnie i wszystko się może zdarzyć ale wiadomo , że każdy wynik jest lepszy niż 0:-)

Ostatnia edycja:
Dziękuje Jo.M...jesteśmy umówienie do doktora pabiana, przy czym on pracuje w klinice w której wykonują tylko inseminacje z tego co widze...boję się strasznie...jakie to sa koszty?nie zarabiamy zbyt wiele...myśliscie że nie da sie ztym nic zrobić żeby poprawić jakos ten wynik i spróbowac tej inseminacji?

reklama
Kola2 - Oczywiście można jakieś witaminy zakupić mężowi , zero papierosów i alkoholu , dobra dieta ale to nie da i tak super rezultatów. Poprawi się ilość ale jeżeli chodzi o prawidłowość to raczej nie ma na to rady. Wiem bo sama to przeszłam. Oczywiście warto spróbować z witaminami zawsze to pomoże tak czy inaczej. Myślę że powinniście poszukać kliniki gdzie można skorzystać z dofinansowania do in vitro . Normalnie koszt procedury to ok 12 tys. w zależności od leków.

Do góry