reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Nie wiem jaka jakość laboratorium. Z ebriologami rozmawiałam 3x i za każdym najpierw mówili co mieli do powiedzenia a później pytali jakie mam pytania i odpowiadali.
Ciepiela robił mi 3 transfery - 2 ciążę.
Każdy trochę inny. Teraz mam najwięcej progesteronu. 2x miałam klej (te udane transfery).
Co do selekcji nasienia to mieliśmy ale nie wiem jak to się nazywało dokładnie.
A kojarzysz Vitrolife? To dr C przeszedł niedawno do boćka? W Vitro jest ktoś godny polecenia?

Po kolejnym Usg serduszko jest, ale 3 dni roznicy, crl 0,80 cm. Krwiak 2 cm :/
Czy te 3 dni to duża rozbieżność? ??
Ciągle stresior, najpierw beta teraz krwiak i te 3 dni...
I procedura, 2 criotransfer: 5BB z 6 doby:
7dpt beta 65, ładny prog,
9 dpt beta 155, prog wysoko
15 dpt beta 586, a powinno byc pow. tys
16 dpt beta 818, a myślałam, że zacznie spadac
18dpt beta 1718

Usg 22dpt jest pecherzyk i pechezyk ż. 0.27 cm, na p. z. coś było, ale serduszka jeszcze nie.
USG 30dpt- wyniki jest ❤ crl 0.80 cm

Czy któraś z Was leczyła się z Bocianie w Gdańsku? Nowy oddział, jestem ciekawa jak laboratorium, sprzęt i doświadczenie embriologow oraz czy dostosowują się do cyklu pacjentki? Czyli punkcja i transfer wtedy kiedy wypada a nie kiedy pasuje lekarzowi.

Po kolejnym Usg serduszko jest, ale 3 dni roznicy, crl 0,80 cm. Krwiak 2 cm :/
Czy te 3 dni to duża rozbieżność? ??
Ciągle stresior, najpierw beta teraz krwiak i te 3 dni...
I procedura, 2 criotransfer: 5BB z 6 doby:
7dpt beta 65, ładny prog,
9 dpt beta 155, prog wysoko
15 dpt beta 586, a powinno byc pow. tys
16 dpt beta 818, a myślałam, że zacznie spadac
18dpt beta 1718

Usg 22dpt jest pecherzyk i pechezyk ż. 0.27 cm, na p. z. coś było, ale serduszka jeszcze nie.
USG 30dpt- wyniki jest ❤ crl 0.80 cm
Widzę, że mamy podobnie :). Lekarz krwiaka mi wykrył prawie 2 tygodnie temu. Był nieco wiekszy od zarodka. Od tamtego czasu leżę. Krwiak się trochę zmniejszył a maleństwo sporo urosło. Także nieprzemeczaj się. A w pomiarach mogą być błędy. U mnie na początku też crl wskazywał mniej niż liczenie od miesiączki a teraz się wyrównało. Lekarz mierząc może się pomylić bo mu kursor nieco zjedzie i już jest inaczej. Odpoczywaj i się nie stresuj . Wiem że tto trudne ale nic więcej się nie da zrobić

Dzięki, pytałam o jakość laboratorium. Jak embriolodzy bo to też ważne.., w no.vum niby świetne ale z kolei oni ceny chyba kosmiczne plus nie ma.jednego prowadzącego i trochę czuje ze nie do końca by mi to odpowiadało bo nikt nie bierze odpowiedzialności...Mogę wiedzieć ile miałaś procedur? (Przepraszam, ale już mi się wszystkie dziewczyny mylą troche). Wszystkie u Ciep...? Kombinuje? Szuka rozwiązania? Bo u nas musiałby faktycznie przeanalizować poprzednie..
Nie ma prowadzącego? Pierwsze slysze. Przez wszystkie lata tylko raz byłam na wizycie u innej osoby.

Nie ma prowadzącego? Pierwsze slysze. Przez wszystkie lata tylko raz byłam na wizycie u innej osoby.
O, to też dobrze slyszec:). Wcześniej od kilku osób słyszałam, że stymulacja u jednego, a później jak wypadnie...po godzinach przyjmowania i dniach też widać, że niektórzy lekarze są tylko kilka dni/tydz. Kogo polecasz? Masz porównanie z inną klinika? Ile procedur przechodziłaś? My musielibyśmy dojeżdżać z Poznania, n.ovum też ceny ma wyższe, ale skoro są tam specjaliści i podejdą rzetelnie warto przemyśleć temat. Chciałabym czuć się pokierowana, wysłuchana i zapiekowana - jak już się zdecydujemy. Napisz proszę coś więcej na priv, jak znajdziesz chwilę i ochotę, będę Ci ogromnie wdzięczna♡
Pozdrawiam

reklama
Dziewczyny macie jakiś dobry sposób na zminimalizowanie bólu po zastrzykach na brzuchu? Masowanie miejsca po wkłuciu nic nie daje, siniaki wychodzą i z każdym zastrzykiem mam wrażenie że bardziej boli.

Do góry