Nelka85
Fanka BB :)
Pewnie. Ty na naturalnym czy sztucznym jak ja?Haha no to o kilka kilometrów się pomyliłam. W każdym razie będzie razniej
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Pewnie. Ty na naturalnym czy sztucznym jak ja?Haha no to o kilka kilometrów się pomyliłam. W każdym razie będzie razniej
Też na sztucznym.Pewnie. Ty na naturalnym czy sztucznym jak ja?
Ja jestem po 7 stymulacjach i 11 transferachA wiesz w której dobie zarodki przestały się rozwijać? Ponoć od 3 dnia duży wpływ ma czynnik męski. Czy mąż miał robioną fragmentacje DNA nasienia? To takie badanie, które podaje, jaki procent plemnikow jest uszkodzony.
Masz 37 lat, to jeszcze nie jest aż tak sedziwy wiek , dopiero 2 procedury za sobą, może dajcie sobie jeszcze kilka miesiecy/rok i wtedy zasatanowicie się nad komórka dawczyni albo adopcją zarodka? I poszłabym na konsultacje do innej kliniki. Niestety nie znam żadnej ze Śląska.
Jak już znajdziesz sposób, żeby nie zwariować to pisz trzymam kciuki za piątekHej dziewczyny!
To moje pierwsze podejście do in vitro.
21 października czyli w sobotę miałam transfer. 27 i 31 października czyli 5 i 10 dpt mam zadbać betę, estradiol i progesteron.
Jak do tego czasu nie zwariować i ciagle nie myśleć?
Pierwotnie moja lekarz mówiła ze dostane relanium, ale transfer wykonywał mi inny lekarz i powiedział ze od 1 września nie przepisuje się relanium. Jak to u Was jest ?
No tak, tylko u nas lekarz mówi, że jemu się wydaje, po obserwacji tych dwóch stymulacji, że każda kolejna będzie miała podobny przebieg słaby zarodek albo brak zarodka i na tym etapie nie jest w stanie stwierdzić, po czyjej stronie jest problem- zarówno plemniki jak i komórki są według niego w porządku.Ja jestem po 7 stymulacjach i 11 transferach
To jest jedna, wielka loteria ..
a jakie badania nasienia do tej pory były robione? Mieliście robioną fragmentację dna plemnika?No tak, tylko u nas lekarz mówi, że jemu się wydaje, po obserwacji tych dwóch stymulacji, że każda kolejna będzie miała podobny przebieg słaby zarodek albo brak zarodka i na tym etapie nie jest w stanie stwierdzić, po czyjej stronie jest problem- zarówno plemniki jak i komórki są według niego w porządku.
A jaki miałaś wynik pierwszej stymulacji ? I jakie masz amh ?No tak, tylko u nas lekarz mówi, że jemu się wydaje, po obserwacji tych dwóch stymulacji, że każda kolejna będzie miała podobny przebieg słaby zarodek albo brak zarodka i na tym etapie nie jest w stanie stwierdzić, po czyjej stronie jest problem- zarówno plemniki jak i komórki są według niego w porządku.
Jestem po rozmowie z panią doktor i plan jest następujący:Podobno 3/4 doba. Dlatego jeszcze ostatecznie zlecił to badanie FISH nasienia, podobno resztę miał robiona… nie pamietam nawet bo trochę w tym temacie już działamy
Tak sądzę, że damy sobie jeszcze jakiś czas…
Ciekawi mnie ta Twoja kolejna stymulacja- Twoja lekarka mówi jak mój lekarz. On też proponuje ostatecznie podwójną stymulację… trzymam kciuki, dawaj znać, jak się sytuacja ma
Przeglądam dokumenty i mąż miał - oprócz podstawowych- ocenę stopnia uszkodzenia chromatyny plemnikowej; HBA test; morfologię plemników; mar test igg; ocena stresu oksydacyjnegoa jakie badania nasienia do tej pory były robione? Mieliście robioną fragmentację dna plemnika?