reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny, możecie mi podpowiedzieć na temat badania KIRów?
Chciałabym zrobić to badanie. Ale jak patrzyłam na test dna, to tam jest kilka opcji. I teraz nie wiem którą opcję wybrać?
Można zrobić same kiry, kir+HLA-C bądź genotypowanie HLA-C.
Nie znam się kompletnie na tym. Co by było najlepsze na początek?

reklama
Chciałabym zrobić to badanie. Ale jak patrzyłam na test dna, to tam jest kilka opcji. I teraz nie wiem którą opcję wybrać?
Przesyłam Ci to co na otrzymałam od Doktora Sydor jeśli chodzi o badania do wykonania. Kartka troche zagryzdana ale widać co trzeba.

Załączniki

• IMG_6938.jpeg
    IMG_6938.jpeg
    249,2 KB · Wyświetleń: 73
a ja mam dzisiaj gorszy dzień :( najchętniej to bym siedziała w domu i popłakała sobie :(
wczoraj dostaliśmy zaproszenie na urodziny do naszych chrześniaków, gdzie beda 3 pary w naszym wieku kazda z nich ma juz przynajmniej po jednym dziecku a 2 dziewczyny aktualnie sa w ciazy, bedziemy jedyna para bez dziecka :( w ogolnie nie mam ochoty tam isc i najchetniej poslalam bym tam samego chlopa ale on sie pewnie obrazi na mnie bo nasze chrześniaki to dzieci jego siostry

a ja mam dzisiaj gorszy dzień :( najchętniej to bym siedziała w domu i popłakała sobie :(
wczoraj dostaliśmy zaproszenie na urodziny do naszych chrześniaków, gdzie beda 3 pary w naszym wieku kazda z nich ma juz przynajmniej po jednym dziecku a 2 dziewczyny aktualnie sa w ciazy, bedziemy jedyna para bez dziecka :( w ogolnie nie mam ochoty tam isc i najchetniej poslalam bym tam samego chlopa ale on sie pewnie obrazi na mnie bo nasze chrześniaki to dzieci jego siostry
Też tak miałam. Reagowałam alergicznie na każdą ciążę kogoś. Nie jesteś w stanie teraz się z tym zmierzyć. Są to za trudne emocje. Będzie Cię to wiele kosztowało. Chłop powinien zrozumieć, że nie dasz sobie z tym teraz rady. Tak czujesz i nic na to nie poradzisz. Nawet jak się zmusisz i tam pójdziesz to później będziesz się jeszcze gorzej czuła. A i tak walka o ciążę to duże wyzwanie. Zawsze można zwalić, że się źle czujesz i na prawdę on może iść sam.

Wiem kochana ,rozumiem cie bardzo .Ja mialam wczoraj taki dzień,musiałam se popłakać, choć przyznam ,że jak tylko zacznę mocniej wspominać se i myslec,to oczy już się szklą.Bynajmniej ja pracuję z maluszkami od 1 roku do 3 lat ,i powiem Ci, że nie mam nawet kiedy w pracy myśleć o tym.Potrafię się odłączyć ze swoimi marzeniami,nie przeszkadzają mi w przebywaniu z maluszkami.Wręcz uwielbiam z nimi przebywać i przytulać je❤Dopiero później mam czas na myślenie o sobie.Wierzę,że robie wszystko ,zeby moje marzenia się spełniły.Nie będę sobie pozniej wypominać,że nie staraliśmy się o własne jeśli się nie uda.Wierzę ,że tobie też się poszczęści i bedziesz mogla tulić swe maleństwo ❤

Ja miałam wykonać samo badanie KIRów, a ewentualne dodatkowe opcje miały zależeć od wyników tego badania. Po weryfikacji immunolog nie kazała mi nic poszerzać.

Moja koleżanka z pokoju w pracy została właśnie babcią. Jest niewiele starsza ode mnie. Wszyscy jej gratulują. Ona opowiada, pokazuje zdjęcia. Wiem, co czujesz.

reklama
rób tak, aby to Tobie było dobrze. Nie Twojemu mężowi, ani nikomu innemu. To Ty masz się dobrze czuć. Pamiętaj.
Jeżeli czujesz, że nie chcesz iść na taką imprezę, to pojedźcie z prezentem dla dzieci wcześniej, powiedz ze nie dacie rady przyjść w terminie i tyle. Nikomu nie musisz się z niczego tłumaczyć💚

Do góry