reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Pamiętam jakby to było wczoraj, ta radość z tych cm itp...
Gratuluję i ciesz się tym stanem!! 💛💛💛
Dziękuję ❤️ staram naprawdę się cieszyć! To mój ostatni raz kiedy jestem w ciąży, a ten czas tak szybko leci 🙆🏻‍♀️
Dziewczyny który miały in vitro na sztucznym cyklu, kiedy zaczęlyście schodzić z estrofemu i progesteronu? Ja jestem w okolicach końca 8 tygodnia i ostatni tydzien brałam już zmniejszona dawke estrofemu (2 tabletki dziennie) potem miałam zejść na 1 dziennie i tak wczoraj zaczęłam, ale na wczorajszej wizycie lekarz kazał już całkowicie odstawić. Progesteron poki co odjął jedna z trzech dawek w ciągu dnia. Jak było u Was?
Z estrofemu ok 9 tyg, a z progesteronu częściowo w 12 tyg, a całkowicie w 19. U mnie progesteron zawsze jest tak niski, że to tak profilaktycznie zostawione było :)

reklama
No właśnie jakoś z tym progesteronem się trochę martwie bo na początku nie mogłam w ogół wejsc na „dobry” poziom i dopiero 2tyg prolutexu pomogły. I ledwo skonczylam te zastrzyki a lekarz kazał zacząć schodzić z progesteronu. Ale zakładam ze to dlatego ze już na tym etapie łożysko się kształtuje i hormony powinny się tam produkować…
Jak masz się martwić to możesz zawsze na wszelki wypadek jeszcze oznaczyc progesteron, czytałam na innym forum, że niektóre dziewczyny sprawdzają przy odstawiemiu kolejnych leków. Ogólnie myślę, że lekarz wie, co robi :) Ja bym pewnie raczej też zeszła wcześniej, ale krwawilam i plamilam długo, a potem miałam problemy z szyjka, więc zostałam długo na progu.

Jak masz się martwić to możesz zawsze na wszelki wypadek jeszcze oznaczyc progesteron, czytałam na innym forum, że niektóre dziewczyny sprawdzają przy odstawiemiu kolejnych leków. Ogólnie myślę, że lekarz wie, co robi :) Ja bym pewnie raczej też zeszła wcześniej, ale krwawilam i plamilam długo, a potem miałam problemy z szyjka, więc zostałam długo na progu.
No właśnie tak chyba zrobię. Żeby mieć czysta glowe… ja pomimo niskiego poziomu progesteronu od początku żadnych plamien nie miałam (odpukać), i mam nadzieje ze tak już zostanie.

No właśnie tak chyba zrobię. Żeby mieć czysta glowe… ja pomimo niskiego poziomu progesteronu od początku żadnych plamien nie miałam (odpukać), i mam nadzieje ze tak już zostanie.
Ja miałam zawsze niski progesteron jął badałam, ok 20. Zaczelam schodzić od 10 tc a całkowicie odstawiłam w 16 tc

reklama
dziewczyny jak to jest z TSH czy przy podwyzszonym powinam zacząc przyjmowac jakies leki
na obnizenie bo wszedzie pisza ze do transferu powinno byc najlepiej w granicach 1 a mnie
po wczesniejszych przygotowaniach do transferu po estrofemie z 1,5 skoczylo na 3,7 i tak juz zostalo

TSH 3,790 µIU/ml norma 0,27- 4,2
FT3 3,16 pg/ml norma 2,02-4,4
FT4 1,40 ng/dl norma 0,93-1,71

Do góry