reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny, byłam dzisiaj na wizycie u immunologa ginekologa i jestem skonsternowana. Robiłam jakiś czas temu krzywą cukrową i insulinową i miałam takie wyniki:
glukoza na czczo 87 mg/dl, po 1 h 127, a po 2h 105
insulina na czczo: 3,81 mU/l, po 1 h 28,51, po 2 h 23,14.
Z pomocą internetu wywnioskowałam, że są ok, a lekarka mi dziś pisze w karcie, że mam hipoglikemię reaktywną.
Kurde, ja tu hipoglikemii nie widzę.. No ale może jej coś nie gra...

reklama
Książki mam, seriale mam, współlokatorki się zmieniają (dzisiaj już 7 Pani) 🤣
Powiedzieli ze wypuszcza mnie na tydzień 🤣
Ale dzwoniła dzisiaj do mnie lekarka prowadzaca, uspokoiła mnie ze dzisiaj mamy 33+0 więc to już dobry czas i nawet gdyby miało się niedługo rozwiązać to jesteśmy bezpieczne. Na usg okaże się czy rośnie 😀 jak rośnie i przepływy będą ok to będzie raz w tygodniu takie usg do ukończenia 37tc. A w 37tc będzie indukcja i poród 🤣
ja to się bałam czy odróżnie czy to już wody . Ale jak rozwarcie miałam 7 cm a zero skurczy i przebili mi wody to szybko odszczekalam tą niewiedzę hahaha chyba całe miasto mnie słyszało 🤣

ja to się bałam czy odróżnie czy to już wody . Ale jak rozwarcie miałam 7 cm a zero skurczy i przebili mi wody to szybko odszczekalam tą niewiedzę hahaha chyba całe miasto mnie słyszało 🤣
przebijanie boli. Mi odeszły tak normalnie - poczułam takie pstryknięcie i poleciała woda. Byłam już wtedy w szpitalu. Dopiero po zaczęły się skurcze i zaczynało robić rozwarcie.

przebijanie boli. Mi odeszły tak normalnie - poczułam takie pstryknięcie i poleciała woda. Byłam już wtedy w szpitalu. Dopiero po zaczęły się skurcze i zaczynało robić rozwarcie.
mnie nie tyle przebijanie bolało co jak to wszystko już zleciało to odrazu te skurcze a z rozwarciem to chyba z dwa tygodnie chodziłam i nic się nie działo 🤷

reklama
@eij jak tam Dzieciaczki ?
A dziękuję, wszystko dobrze. Na szczęście zdrowe, dzisiaj mieliśmy ostatnie usg bioderek, 25 stycznia jedziemy jeszcze na badania do okulisty. Mały ma już 6 zębów 😉 mała narazie tylko 2 🤪 powoli szykują się do siadania i raczkowania. Strasznie szybko ten czas mija. Niedługo będę ogarniała żłobek 🤔 a jak tam u Was czas mija?

Do góry