reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny, byłam dzisiaj na wizycie u immunologa ginekologa i jestem skonsternowana. Robiłam jakiś czas temu krzywą cukrową i insulinową i miałam takie wyniki:
glukoza na czczo 87 mg/dl, po 1 h 127, a po 2h 105
insulina na czczo: 3,81 mU/l, po 1 h 28,51, po 2 h 23,14.
Z pomocą internetu wywnioskowałam, że są ok, a lekarka mi dziś pisze w karcie, że mam hipoglikemię reaktywną.
Kurde, ja tu hipoglikemii nie widzę.. No ale może jej coś nie gra...

reklama
Książki mam, seriale mam, współlokatorki się zmieniają (dzisiaj już 7 Pani) 🤣
Powiedzieli ze wypuszcza mnie na tydzień 🤣
Ale dzwoniła dzisiaj do mnie lekarka prowadzaca, uspokoiła mnie ze dzisiaj mamy 33+0 więc to już dobry czas i nawet gdyby miało się niedługo rozwiązać to jesteśmy bezpieczne. Na usg okaże się czy rośnie 😀 jak rośnie i przepływy będą ok to będzie raz w tygodniu takie usg do ukończenia 37tc. A w 37tc będzie indukcja i poród 🤣
ja to się bałam czy odróżnie czy to już wody . Ale jak rozwarcie miałam 7 cm a zero skurczy i przebili mi wody to szybko odszczekalam tą niewiedzę hahaha chyba całe miasto mnie słyszało 🤣

ja to się bałam czy odróżnie czy to już wody . Ale jak rozwarcie miałam 7 cm a zero skurczy i przebili mi wody to szybko odszczekalam tą niewiedzę hahaha chyba całe miasto mnie słyszało 🤣
przebijanie boli. Mi odeszły tak normalnie - poczułam takie pstryknięcie i poleciała woda. Byłam już wtedy w szpitalu. Dopiero po zaczęły się skurcze i zaczynało robić rozwarcie.

przebijanie boli. Mi odeszły tak normalnie - poczułam takie pstryknięcie i poleciała woda. Byłam już wtedy w szpitalu. Dopiero po zaczęły się skurcze i zaczynało robić rozwarcie.
mnie nie tyle przebijanie bolało co jak to wszystko już zleciało to odrazu te skurcze a z rozwarciem to chyba z dwa tygodnie chodziłam i nic się nie działo 🤷

reklama
@eij jak tam Dzieciaczki ?
A dziękuję, wszystko dobrze. Na szczęście zdrowe, dzisiaj mieliśmy ostatnie usg bioderek, 25 stycznia jedziemy jeszcze na badania do okulisty. Mały ma już 6 zębów 😉 mała narazie tylko 2 🤪 powoli szykują się do siadania i raczkowania. Strasznie szybko ten czas mija. Niedługo będę ogarniała żłobek 🤔 a jak tam u Was czas mija?

Do góry