reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny, mam wyniki bety.
4dpt - 0
9dpt - 3,05
Pytanie do Was, czy ten „wzrost” oznacza ze zarodek się jednak zagnieździł a potem coś poszło nie tak? Czy to po prostu loteria?
Będę wdzięczna za polecenie kliniki z Trójmiasta, Łodzi lub Poznania. Jest to mój 3 transfer z zerową betą, nie mamy już zarodków. U mnie to tej pory tylko jedna „naturalna” ciąża pozamaciczna. Mam mutacje pai-1 oraz Mthfr heterozygotyczne. Ostatnio wyszły mi zawyżone cytokiny i w tym transferze miałam dolozony Prograf, niestety bez efektów.

reklama
Wiesz co, ja progesteron miałam za każdym razem badany na początku cyklu przed transferem, a potem przy okazji bety ok 7dpt. Więc nie pomogę...
Oki dziękuję bardzo. Ja przed wizytą wyznaczającą datę transferu mialam również robiony i wyszedł 0.43 ng/ml. Wazne ze poniżej 1. Jutro mam weryfikację dzien przed transferem jeszcze czy jest utrzymany poziom. Nie będę drugiego transferu ryzykować jeśli byłby poniżej 10 ng/ml. Ale jak wczoraj był 23 ng/ml to może być tylko lepiej:) dziękuję za odpowiedź. Mam nadzieję że transfer był udany.

Oki dziękuję bardzo. Ja przed wizytą wyznaczającą datę transferu mialam również robiony i wyszedł 0.43 ng/ml. Wazne ze poniżej 1. Jutro mam weryfikację dzien przed transferem jeszcze czy jest utrzymany poziom. Nie będę drugiego transferu ryzykować jeśli byłby poniżej 10 ng/ml. Ale jak wczoraj był 23 ng/ml to może być tylko lepiej:) dziękuję za odpowiedź. Mam nadzieję że transfer był udany.

U mnie przy 1 transferze progesteron dzień przed był 14,17 po 3 dniach spadł do poniżej 4. Także pilnuj też sobie po transferze ;) Najlepiej co 2 max 3 dni ;)

Powiem szczerze że ja tylko raz pilnowałam progesteronu ... Po pierwszym transferze . Nawet teraz będąc w ciąży nie oznaczałam go ani razu . Pytałam lekarza czy mam powiedział że biorę taka dawkę leków ze nawet nie ma sensu ... Ufam mu i ani razu nie zrobiłam 🙈 jak widać ciąża jest , rozwija się , maleństwo rośnie ....

U mnie przy 1 transferze progesteron dzień przed był 14,17 po 3 dniach spadł do poniżej 4. Także pilnuj też sobie po transferze ;) Najlepiej co 2 max 3 dni ;)
Jeśli zarodek zacznie sie implantować to prog będzie rósł. I w drugą stronę, jeśli nie dojdzie do implantacji to będzie spadał. Moim zdaniem sens ma badanie proga przed transferem, w dniu i ew w 3dpt

Jeśli zarodek zacznie sie implantować to prog będzie rósł. I w drugą stronę, jeśli nie dojdzie do implantacji to będzie spadał. Moim zdaniem sens ma badanie proga przed transferem, w dniu i ew w 3dpt
Niekoniecznie. U mnie po ost transferze nie doszło do implantacji, a próg dzien przed trabsferem 10ng/ml, dzien po transferze 13,5ng/ml, 4dpt 155ng/ml, a beta 4 i 7dpt <1.2.
To kwestia indywidualna, są kobiety które same z siebie maja Wysoki poziom progesteronu i są takie jak ja, które przy końskich dawkach ledwie dociagaja 10-20ng/ml i ten próg później powyżej 150 mnie zmylił, myślałam, ze właśnie doszło do implantacji bo tak było w ciąży z synkiem, a jednak nie 🤷‍♀️

Niekoniecznie. U mnie po ost transferze nie doszło do implantacji, a próg dzien przed trabsferem 10ng/ml, dzien po transferze 13,5ng/ml, 4dpt 155ng/ml, a beta 4 i 7dpt <1.2.
To kwestia indywidualna, są kobiety które same z siebie maja Wysoki poziom progesteronu i są takie jak ja, które przy końskich dawkach ledwie dociagaja 10-20ng/ml i ten próg później powyżej 150 mnie zmylił, myślałam, ze właśnie doszło do implantacji bo tak było w ciąży z synkiem, a jednak nie 🤷‍♀️
U mnie też przy ostatnim transferze miałam ponad 100 ng/ml. Nigdy takiego wysokiego nie miałam i co ? Lipa 😔 zarodek nawet się nie zaimplantował.

Ja jestem na cyklu sztucznym przyjmuję Estrofem i progesteron, także nie mam co liczyć na mój naturalny poziom progesteronu (w cyklach naturalnych mam bardzo dobry wynik zawsze, ale mamy mrożone zarodki i lekarz zadecydował, że będziemy transferować na sztucznym cyklu). Także będę musiała kontrolować:)

reklama
Dziewczyny, mam wyniki bety.
4dpt - 0
9dpt - 3,05
Pytanie do Was, czy ten „wzrost” oznacza ze zarodek się jednak zagnieździł a potem coś poszło nie tak? Czy to po prostu loteria?
Będę wdzięczna za polecenie kliniki z Trójmiasta, Łodzi lub Poznania. Jest to mój 3 transfer z zerową betą, nie mamy już zarodków. U mnie to tej pory tylko jedna „naturalna” ciąża pozamaciczna. Mam mutacje pai-1 oraz Mthfr heterozygotyczne. Ostatnio wyszły mi zawyżone cytokiny i w tym transferze miałam dolozony Prograf, niestety bez efektów.
Kiedyś juz to pisałam kazda poleci Ci tą klinikę w której jej się udało. Ja jestem z Łodzi. Są dwie kliniki u nas - Salve i Gameta. Byłam w Salve, zrezygnowałam. Poszłam do Gamety - udało się i oczywiście polecam Gamete..

Do góry