reklama
o tym samym pomyślałamKażdy poleci ta, w której jemu się udało. A skąd jesteś?
Deess.
Fanka BB :)
styczeń, luty jeśli nedzie wszystko okejWspółczuję, wiem jak boli strata, może będziemy podchodzić razem ♡ Tak, dlatego następny program, który kiedyś zrobimy to bez badania bo nie ma wskazań u nas żadnych a in vitro też pokazało że powstają zdrowe zarodki, 3/3 zdrowiutkie ładne blastki, ten z 6 doby się śmiejemy ze dziewucha, bo sprawdziłam płeć po wszystkim tych z 5 doby I byłyby chlopaki , no trudno tak miało być, po konsultacji z dr wiemy wszystko i lecimy wg planu, a kiedy chcesz przystąpić?
My nie badaliśmy.. trochę mnie korci i nie wiem czy tego nie zrobię. 28 listopada mam konsultacje z doktor ciekawe co powie. Myślę też o biopsji endometrium bo nie miałam implantacji ani teraz ani poprzednio beta stoi Cały czas 1.10 za każdym razem . Nie wiem co to znaczy .
Deess.
u nas też obowiązkowe na początku robiliśmy z mężem.Oczywiście, w grupie siła! Nie poddajemy się!!! 2023 będzie nasz!
U nas kariotypy były obowiązkowe, by w ogóle móc się zakwalifikować... Opóźniły nam procedurę, no ale nie one jedne ;-)
Madame JS
Ja też miałam transfer przy grubym endo, właśnie chyba ok. 18 mm.Mi też robili transfer przy grubym endo, ale zanim moja docent go zrobiła to najpierw przy punkcji pobrała biopsję. Wszystko było ok, więc uznała że po prostu mam grube endometrium. A z tym robieniem transferów to czytałam różne opinie, raz że nie ma górnej granicy grubości a raz że jednak nie więcej niż x. U mnie po owulacji to było nawet po 18mm.
Ciąża przetrwała do 10. tygodnia, więc myślę, że jej zakończenie z endometrium nie miało związku.
Ice41
Dziewczyny ja nadal nie znalazłam ścisłej przyczyny braku implantacji - zarodek przebadany, była biopsja endometrium i nic, robiłam sobie na trombofilię (tu coś tam jest ale nie jest to przyczyną, miałam neoparin), na zespół antyfosfolipidowy, jakieś inne jeszcze. Zrobiłam ana i ana 2 i oba wyniki dodatnie. Czy ktoś wie, co to może oznaczać?
Serduszkowelove
Wiesz co cykl cyklowi nierówny i człowiek jest tak niedoskonały caly czas, że np może być źle umieszczony zarodek lub toczy się stan zapalny lub endometrium niedojrzałe, mi dr powiedział ze choćbym zeobila masę badań, była obstawiona lekami, wyliczyła okno implantacyjne i wystarczy że zarodek jest nie taki mimo dobrej klasy to już dupa, nigdy nie ma stówy niestety, były tu historie dziewczyn, którym wychodziły kwiatki w immunologii i się udawało bez leczenie, tak więc ciężko powiedzieć od czego to wszystko zależy, być może nasze aniołki jeszcze stoją w kolejce i nie ich pora nie wiemstyczeń, luty jeśli nedzie wszystko okej
My nie badaliśmy.. trochę mnie korci i nie wiem czy tego nie zrobię. 28 listopada mam konsultacje z doktor ciekawe co powie. Myślę też o biopsji endometrium bo nie miałam implantacji ani teraz ani poprzednio beta stoi Cały czas 1.10 za każdym razem . Nie wiem co to znaczy .
Deess.
ja też już nie wiem, człowiek robo wszystko co może, a czeka go kolejna porażkaWiesz co cykl cyklowi nierówny i człowiek jest tak niedoskonały caly czas, że np może być źle umieszczony zarodek lub toczy się stan zapalny lub endometrium niedojrzałe, mi dr powiedział ze choćbym zeobila masę badań, była obstawiona lekami, wyliczyła okno implantacyjne i wystarczy że zarodek jest nie taki mimo dobrej klasy to już dupa, nigdy nie ma stówy niestety, były tu historie dziewczyn, którym wychodziły kwiatki w immunologii i się udawało bez leczenie, tak więc ciężko powiedzieć od czego to wszystko zależy, być może nasze aniołki jeszcze stoją w kolejce i nie ich pora nie wiem
Na Ana to się chyba encorton bierze ale nie jestem pewna. Trzeba skonsultować z reumatologiem, on powie co dalej oznaczyć, bo tych Ana jest dużo więcej. Te pozostałe badania są bardziej szczegółowe.Dziewczyny ja nadal nie znalazłam ścisłej przyczyny braku implantacji - zarodek przebadany, była biopsja endometrium i nic, robiłam sobie na trombofilię (tu coś tam jest ale nie jest to przyczyną, miałam neoparin), na zespół antyfosfolipidowy, jakieś inne jeszcze. Zrobiłam ana i ana 2 i oba wyniki dodatnie. Czy ktoś wie, co to może oznaczać?
Ja nie wiem co u mnie zadziałało, czy wyleczenie zapalenia endo, czy test receptywności i trafienie w okienko, czy większa dawka accofilu, czy właśnie cieńsze endo
reklama
motylek24
Jestem już tutaj długo. Lepiej pojeździć na konsultacje, posłuchać jakie mają propozycje natomiast Czechy niczego nie zaproponują nowego i innego. Szkoda czasu i pieniędzy. Najlepsza klinika to ta w której się udało. Celuj w duże ośrodki, z dobrym laboratorium. W Novum mają wadę a mianowicie często transferują zarodki trzydniowe.Ja zostaje w Novum na transfer jeszcze jednego zarodka, a później albo jeszcze jedna stymulacja albo Czechy. Zależy mi przede wszystkim na bardzo dobry laboratorium..
Byłam w Bocianie Białystok, duży plus to wizyty i transfery u jednego swojego lekarza, .
Czasem in vitro się nie udaje i nikt nie wie dlaczego.
Sukcesy w postaci ciąż w różnych dużych ośrodkach są bardzo podobne.
Podziel się: