reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Przy naturalnym tez zalezy.. u mnie byly slabe wartosci progesteronu na sztucznym cyklu. Nie moglam osiagnac wysokich wartości i teraz na naturalnym i tak dostalam duze dawki progesteronu (lutinus 3x2 i prolutex 1x1). Bede brac na pewno fo 12tc a pozniej bedziemy schodzic z ilosci.
Dużo lekarzy na cyklach naturalnym daje progesteron, czasem niekoniecznie potrzebnie. Jeśli poziom naturalnego progesteronu jest koło 20 to powinno wystarczyć do podtrzymania ciąży.

Teraz już nie masz na nic wpływu. Nie myśl o NAJGORSZYM. Idź przed siebie. Ja miałam 5 transferów i 5 udany !!!! 3 miesiące po porodzie zaszłam naturalnie teraz mam 2 córeczki A ja siadzie w niedzielę u fryzjera bo inaczej nie da rady 😂 życie potrafi zaskoczyć. Czekamy na usg.
Dziekuje😘a Ty się relaksuj Kochana ❤️

Dużo lekarzy na cyklach naturalnym daje progesteron, czasem niekoniecznie potrzebnie. Jeśli poziom naturalnego progesteronu jest koło 20 to powinno wystarczyć do podtrzymania ciąży.
polecam żel mucovagin. On jest na bazie wody i powinno pomóc.
Właśnie u mnie jest proglem z progiem
Naturalnie i sztucznie też jak widać 🤷‍♀️

No ja to albo się sklaleczyłam i spuchło albo nagle alergicznie jakoś. Też miałam problemy z wkładaniem ale dziewczyny takich to nigdy uwierzcie mi że nie da się tych tabletek w żaden sposób wcisnąć. Już takie cuda robiliśmy. Smarowaliśmy gumkę oliwką i ucinaliśmy koniec i przez to probowalismy wcisnac je dalej tak zeby sie od razu nie przyklejaly… nadal nic nie dalo bo przy wciskaniu gumki juz wymiękłam…
W pon zadzwonię do kliniki i poprosze o telefon od lekarza

No ja to albo się sklaleczyłam i spuchło albo nagle alergicznie jakoś. Też miałam problemy z wkładaniem ale dziewczyny takich to nigdy uwierzcie mi że nie da się tych tabletek w żaden sposób wcisnąć. Już takie cuda robiliśmy. Smarowaliśmy gumkę oliwką i ucinaliśmy koniec i przez to probowalismy wcisnac je dalej tak zeby sie od razu nie przyklejaly… nadal nic nie dalo bo przy wciskaniu gumki juz wymiękłam…
W pon zadzwonię do kliniki i poprosze o telefon od lekarza
Spróbuj jeszcze pic siemie lniane. Ono wplywa na sluz.
A probowalas tak delikatnie pomasowac wejscie? Bo to wyglada jakby Ci się miesnie tak mocno zbily.

Spróbuj jeszcze pic siemie lniane. Ono wplywa na sluz.
A probowalas tak delikatnie pomasowac wejscie? Bo to wyglada jakby Ci się miesnie tak mocno zbily.
Tak próbowałam sama, próbował mój partner. Serio to chyba alergicznie.
Pani doktor wczoraj telefonicznie zapisała mi jakiś krem do smarowania tam. Jutro do niej się umówię i obgadam sprawę. Nie chcę robić nic bez jej wiedzy.

Tak próbowałam sama, próbował mój partner. Serio to chyba alergicznie.
Pani doktor wczoraj telefonicznie zapisała mi jakiś krem do smarowania tam. Jutro do niej się umówię i obgadam sprawę. Nie chcę robić nic bez jej wiedzy.
No to juz nie wiem :( pewnie faktycznie jakas alergia. Moze zmieni Ci na prolutex 2 razy dziennie.

reklama
Do góry