reklama
O kurcze, smutna wiadomość, to może trzeba pomyśleć o szczepieniach... Trzymaj się, życzę dużo sił.Dziewczyny u mnie drugi transfer nieudany. 6 dpt beta <0,1 progesteron mniejszy niż ostatnio pomimo że biorę leki. Także dupa jak zwykle.
Vinszka co u Ciebie???? Jak sytuacja???Jeszcze nie wiem. Jak na razie wiem tylko tyle, że jest ze mną. Zobaczymy co beta powie, no ale na to jeszcze muszę zaczekać.
Spokojna jestem. Wszelkie moje obawy przed transferem były zbędne. Euforia i radość była.
Gonzi
Fanka BB :)
No ja bym była gotowa ale dr.Paśnik powiedział narazie nic nie będziemy robićO kurcze, smutna wiadomość, to może trzeba pomyśleć o szczepieniach... Trzymaj się, życzę dużo sił.
Magda 1234
W laboratorium przekazano mi że w dniu wczorajszym zostały zamrożone 2 blastocysty w stadium wczesnego rozwoju. Nie wiem co to znaczy.??? Wczoraj była 5 doba.!! 2 hodowali jesXze do dziś ale się nie rozwinęły. nie wiem jakiej klasy są te zarodki i co mam o tym myśleć .. to wczesne stadium mnie zastanawia ?
Ostatnia edycja:
Witam, masz może jeszcze leki?Cześć dziewczyny.
Moja przygoda z in vitro dobiegła końca.
Zostało mi 5 ampułek prolutexu, 5 opakowań estrofemu, 1 opakowanie cyclogest, 1 opakowanie duphastonu, 3 opakowania encortolonu - odsprzedam całość za 150 zł i pokryję koszt wysyłki.
Gdyby któraś z Was była chętna proszę na priv. Trzymam kciuki za Was wszystkie
Sherlook
Blastki to bardzo dobrze tak mi się wydaje.W laboratorium przekazano mi że w dniu wczorajszym zostały zamrożone 2 blastocysty w stadium wczesnego rozwoju. Nie wiem co to znaczy.??? Wczoraj była 5 doba.!! 2 chodowali jesXze do dziś ale przestały się rozwijać.. ale nie wiem jakiej klasy są te zarodki i co mam o tym myśleć ..
Może wczesne blastocysty? A jakiej klasy A, B, C?W laboratorium przekazano mi że w dniu wczorajszym zostały zamrożone 2 blastocysty w stadium wczesnego rozwoju. Nie wiem co to znaczy.??? Wczoraj była 5 doba.!! 2 chodowali jesXze do dziś ale przestały się rozwijać.. ale nie wiem jakiej klasy są te zarodki i co mam o tym myśleć ..
Były pewnie dwa zarodki w stadium moruli, albo wolniejsze i przestały się rozwijać. Czasem takie zarodki dochodzą do blastki, częściej jednak nie. Jakby to powiedzieć natura robi swoje. W 5 dobie zarodek może być bladtocystą: 1- wczesną, 2- niepełną , 3- pełną, 4- ekspandującą i 5 wykluwająca się z otoczki. Morfologia zarodka to ta cyfra czyli np. 1AA wczesna blastocysta klasy AA. Gdzie pierwsza litera oznacza jakość komórek z których powstanie człowiek a druga literka to jakość komórek trofoblastu czyli jakość komórek z którego powstanie lozysko. Najgorzej rokująca jest klasa CC i takich zarodków raczej się nie podaje czasem BC tez się nie podaje. Czyli na 5 dobę najlepszy zarodek to 5AA, 4AA. Najsłabiej rokujący 1CC. Według skali Gardnera za zarodki rokujące uznajemy wszystkie powyżej 3BB czyli 3AA, 4BB, 5AB itd. Wszystko poniżej 3, albo z literka C rokuje słabiej. Ale to rokowania bo zarodek „dobry” to taki z którego rodzi się dziecko. Z tych słabiej rokujących szanse są mniejsze na urodzenie, ale dzieci się rodzą tylko statystycznie dużo rzadziej :-) skoro zamrożony to może być z niego różowa pupcia :-)
Magda 1234
Nie wiem jakiej klasy nie podała mi. Dwa razy dzwoniłam i powiedziała że na etapie wczesnej blastocysty..jakoś mnie nie przekonałaMoże wczesne blastocysty? A jakiej klasy A, B, C?
Były pewnie dwa zarodki w stadium moruli, albo wolniejsze i przestały się rozwijać. Czasem takie zarodki dochodzą do blastki, częściej jednak nie. Jakby to powiedzieć natura robi swoje. W 5 dobie zarodek może być bladtocystą: 1- wczesną, 2- niepełną , 3- pełną, 4- ekspandującą i 5 wykluwająca się z otoczki. Morfologia zarodka to ta cyfra czyli np. 1AA wczesna blastocysta klasy AA. Gdzie pierwsza litera oznacza jakość komórek z których powstanie człowiek a druga literka to jakość komórek trofoblastu czyli jakość komórek z którego powstanie lozysko. Najgorzej rokująca jest klasa CC i takich zarodków raczej się nie podaje czasem BC tez się nie podaje. Czyli na 5 dobę najlepszy zarodek to 5AA, 4AA. Najsłabiej rokujący 1CC. Według skali Gardnera za zarodki rokujące uznajemy wszystkie powyżej 3BB czyli 3AA, 4BB, 5AB itd. Wszystko poniżej 3, albo z literka C rokuje słabiej. Ale to rokowania bo zarodek „dobry” to taki z którego rodzi się dziecko. Z tych słabiej rokujących szanse są mniejsze na urodzenie, ale dzieci się rodzą tylko statystycznie dużo rzadziej :-) skoro zamrożony to może być z niego różowa pupcia :-)
reklama
magda_lena85
Dziewczyny, endometrium ładne, mój cykl gotowy do transferu, wszystko pięknie - lekarz powiedział że jednak niezawodna jestem do tego etapu także teraz byle do wtorku o zabieram co moje 3 majcie kciuki 21.12 koło 13:30 za mnie moje 4.1.1 bo to taka moja prawie ostatnia nadzieja.
Podziel się: