reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Mnie mówili, ze od kiedy zobaczy się pęcherzyk ciążowy to bety już się nie bada tylko usg się liczy. Nie kumam, nie znaleźli wcześniej pęcherzyka..?! Przecież po to są weryfikacje w klinikach i około 1000 znajduje się pęcherzyk. Potem za tydzień zarodek i kolejny serduszko. Dla mnie to zamiast odstawiać leki ( btw co ba tym etapie już by nie pomogło ) bo transfer na cyklu stymulowanym, czyli cialka są i produkują progesteron czekać na rozwój sytuacji. Czyli usg co tydzień itp a potem niestety szpital.
W Novum kazali nie robic mi usg wczesniej niz w tym tyg wlasnie, a ze odstawilam leki i czekalam na poronienie to nie poszlam juz na to usg🤷‍♀️

reklama
Jeżeli to skurcze to nospa i duże dawki magnezu oprócz progesteronu bierz. Wiesz to oni powinni być pewni zanim odstawiają leki. My nie zachodzimy w ciąże od tak. Ważne ze serce bije, progesteron jest produkowany nadal tylko spadł poziom i oby tylko z tego powodu było krwawienie. No, zezłościło mnie to :p przejęłam się …
Wzielam od razu po wizycie prolutex, cyglogest luteine magnez no spe scopolam wszystki kurna🙈 i nie dawno progesteron besins. Na noc powtorka i biore l4 na ten tydzien zeby lezec i sie nie forsowac (a wczoraj jeszcze dzwigalam dwie wielkie, ciezkie torby zakupow😥)

Wzielam od razu po wizycie prolutex, cyglogest luteine magnez no spe scopolam wszystki kurna🙈 i nie dawno progesteron besins. Na noc powtorka i biore l4 na ten tydzien zeby lezec i sie nie forsowac (a wczoraj jeszcze dzwigalam dwie wielkie, ciezkie torby zakupow😥)
Spokojnie jak silny zarodek będzie to wszystko będzie dobrze. Naprawdę zdrowej ciąży trudno jest się pozbyć:-) wiedzą to młode dziewczyny, które usilnie próbują. Wiesz co one czasem robią i człowiek w środku nadal się rozwija. Trzymam kciuki za siłacza lub siłaczkę :-)

Spokojnie jak silny zarodek będzie to wszystko będzie dobrze. Naprawdę zdrowej ciąży trudno jest się pozbyć:-) wiedzą to młode dziewczyny, które usilnie próbują. Wiesz co one czasem robią i człowiek w środku nadal się rozwija. Trzymam kciuki za siłacza lub siłaczkę :-)
Dziekuje za te slowa. Ja niestety ani zdrowa ani mloda nie jestem🙈🤷‍♀️ Wiec dzisiaj jestem w szoku strasznym i jestem wsciekla na siebie ze nie polazlam na to usg mimo wszystko kilka dni temu. Ale juz piwo sie rozlalo, teraz pytanie czy uda sie go pozbyc bez sladu🤨

Niestety ta historia sie jeszcze dobrze nie skonczyla. Zarodek walczy, jest silny i jestem w szoku ze mimo braku lekow i braku mojego oszczednego trybi zycia sie utrzymal. Ale dzisiaj mam krwawienia brzuch boli i cholera wie czy sie uda czy nie. Czas pokaze, musi mi wzrosnac progesteron i zobaczymy czy przezyje🤷‍♀️😥 gdybym mogla cofnac czas bylabym madrzejsza, ale nie da sie cofnac niestety. W poprzedniej ciazy 4 miesiace temu w 7 tyg moj zarodek mial CRL 3 mm, a teraz 6 tydz 3 dzien CRL 6,1 mm. Serce bije, wtedy ledwo pikalo. Moze jest silny i przetrwa🙏🙏🙏
Przetrwa bo jest siłaczem mamusi ❤️ trzymam mocno kciuki

Dziewczyny jednak juz leci ze mnie krew i jakies skrzepy, brzuch mocno boli jak na okres zawsze. Mimo kilku tabl no spa. Bosze jaka masakra, dzisiaj szok dostalam nadzieje i chyba wlasnie ronię😥😥😥
Czy ktoras z Was miala takie krwawieni ze skrzepami i bole i mimo wszystko ciaza sie utrzymala?

Dziewczyny jednak juz leci ze mnie krew i jakies skrzepy, brzuch mocno boli jak na okres zawsze. Mimo kilku tabl no spa. Bosze jaka masakra, dzisiaj szok dostalam nadzieje i chyba wlasnie ronię😥😥😥
Czy ktoras z Was miala takie krwawieni ze skrzepami i bole i mimo wszystko ciaza sie utrzymala?
Może jedz na sor? 😢

Hej kochane dawno mnie tu nie było wracam do gry
Kto mnie pamięta wie ze przeszłam ciężka drogę ale warto było dzis moja córka ma 15 miesięcy I podchodzę kolejny raz 14 października mam transfer
Może ktoś w tym dniu tez będzie miał razem będzie razniej
Trzymam mocne kciuki za każdą z was
Hej. Twojej historii za bardzo nie pamiętam ale nick kojarzę. Ja mam transfer dzień później 15.10. i w planie betę zrobić 25.10. ale czy się nie wyłamie wcześniej to nie wiem😁

reklama
Do góry