reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

avocado dziękuje za ciepłe przyjęcie, fakt jak się można wygadać to zawsze człowiekowi tak troszkę lżej.

hope71 dziękuję nie wiem czemu ale zawsze w bólu raźniej we dwie. Nie znam osób przezywających to co my więc nie z wieloma osoabmi się tym dzielę. Miło jest wiedzieć że gdzieś ktoś przeżywa to samo bo jest w stanie zrozumieć mnie tak dobrze że nie powie mi farmazonu typu "nie martw sie, bedzie dobrze jak odpuścisz to zajdziesz" My z męzem nie mamy takiej opcji i dobrze o tym wiemy. Szkoda tylko że lekarzom zajęło dojście do tego dwa lata + rok jak sami się staraliśmy. Więc też o Córcię sporo powalczyłam. Miałam jednak nadzieję że to juz za mną. Ja nie biorę nawet pod uwagę stymulacji i w rezultacje wielu jajeczek. Ewentualnie mysle o tym zeby na własnym cyklu gdzie moze bedzie jedno dwa.
Myślę że moze mam siłę na walkę ale raz nie wiecej i finansowo też bo nie chce żeby odbijało się to kosztem Córci, a staram się ją rozpieszczać jak mogę. Jest moją długo wyczekiwaną Księżniczką.

Roxii masz racje i tylko my to chyba rozumiemy, boli tak samo.

reklama
Mam wyniki 1 i 2 weryfikacji nic mi nie mówi. Choć, mam pewne wątpliwości i załamkę.
Wiem, że moje wyniki są zakłamane prze ovitrelle którą brałam jeszcze we wtorek czyli 3 dni temu. Wczoraj beta była 88(6dpt), a dzisiaj już spadła do 49(7dpt). Jutro powtórzę, jeszcze mam nadzieje ze zacznie rosnąc a nie spadać.
niepotrzebnie robiłam wczoraj, bo wiadomo ze po 2 dniach ovitrelle było dużo we krwi... ale diabeł kusił, a dzisiaj płacz.
Boziu....niech przyrośnie...
Choć wszystko wskazuje na zbliżającą się @.

Witajcie!!!
Roxii gratulacje:-)
Lawendowy Sen - Ty nasza pocieszycielko:-), nie smutkaj sie bo i nam będzie smutno. Wszystkie Cię tutaj tulimy:-D
U mnie @ rozkręciła się i od dzisiaj zaczynam antyki. Dzwoniłam do doktorka i 25 kwietnia wizyta.

hej laseczki szukania pracy cd jak nie zadzwonili to pewnie juz nie zadzwonia
wczoraj bylam z psaikami u weta i antybiotyki ale wet twierdzi ze to nie od kota tylko predzej od czlowieka sie zaraza a my bylismy przeziebieni ale swoja droga tesciowa chociaz zrozumiala ze jak sie ma zwierzaka to trzeba o niego dbac no nie

a dzis ja bylam zbadac amh ale wynik za tydzien a ja odbiore za 2 tyg bo nie bede specjalnie jechac 50km bo w najblizszej okolicy nie robia nigdzie

Milenek ja miałam to szczęście, że mogłam powiedzieć moim współpracownikom i kierowniczce regionalnej o tym, że podchodzę do in vitro. Wszyscy bardzo mi kibicowali, kierowniczka wręcz dzwoniła do mnie i się wypytywała jak przebiega stymulacja, później kiedy testuje itd., sama niedawno została po raz drugi mamą więc tym bardziej rozumiała moją sytuację. Wiem jednak, że nie każdy ma tak klarowną sytuację w pracy i może mówić o wszystkim wprost.

Malinuś, ty mnie pocieszyłaś, teraz kolej na mnie :) Wczoraj miałam doła, dziś już jest lepiej:) Wysłałam maila do mojego gina i dziś rano miałam odpowiedź, że jest wszystko ok. A ja głupia przeszukałam pół internetu w poszukiwaniu odpowiedzi i pół dnia przeryczałam. Mam nadzieję, że z twoją betą będzie podobnie, spróbuj skontaktować się ze swoim lekarzem, nikt lepiej od niego nie wie na ile ovitrelle wpływa na wynik. Póki co beta jest wysoka. Jak zwykle trzeba czekać od badania do badania. Wiem jak to wk... Trzymam kciuki:happy:

31 lat, 4lata starań
Fragmentacja DNA u męża
4 nieudane IUI
W trakcie ICSI (12 komórek, 6 zarodków, transfer 2, 2 mrozaczki)

reklama
avocado i madzialenak, wy miałyście szczęście, ja niestety jestem "nauczycielką" nigdy nią nie chciałam zostać, ale tak to czasem jest, że im bardziej się przed czymś bronisz tym bardziej cię dopadnie. Pracuję z tą dziwną grupą społeczną, którą stanowią politycznie i religijnie poprawni obywatele. Pracuję w dodatku w małej miejscowości, gdzie wszyscy, wszystko o sobie wiedzą i gdyby nie internet i wy to nawet nie miała bym z kim o in vitro pogadać. Moja dyrektor pewnie się wszystkiego domyśla, ale na to już nic nie poradzę, ale jakoś głupio mi innym nauczycielom zciemniać i wymyślać, że miałam grypę żołądkową, kiedy dyrektorka będzie słuchać i będzie wiedzieć, że to nie prawda. A najbardziej wk... mnie jak niektórzy się wypowiadają na temat invitro i wygadują jakieś religijnozakręcone pierdy, a ja muszę słuchać i udawać, że mnie to nie dotyczy, bo patrzą ukradkiem na moją reakcję. Wyobrażam sobie jak linczują mnie na wsi :) Wiem, że to wszystko co piszę jest trochę kontrowersyjne, ale trochę zaczęłam rozumieć ludzi dyskryminowanych i z nimi wszystkimi się identyfikuję.
No to się wyżołądkowałam wreszcie :)

31 lat, 4lata starań
Fragmentacja DNA u męża
4 nieudane IUI
W trakcie ICSI (12 komórek, 6 zarodków, transfer 2, 2 mrozaczki)

Do góry