reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dzięki za pocieszenie. Mam nadzieję, że wszystko jest w porządku... Wyobraźnia już płata figle
Duzo komórek rośnie i jajniki rosną niestety... :-( po punkcji jest lepiej:-) ja na pierwszą punkcję szlam z zatrzymaniem moczu i po punkcji jaka ulga :-))) Wytrzymaj jeszcze trochę do punkcji potem będzie lepiej. A jak transferu nie będzie to z każdym dniem o niebo lepiej. Chociaż ból jest, ale to już inaczej.

reklama
@Aduś16 Ty specjalistko od kurczenia się ? Znaczy się od skurczów. Chyba mi wyszło 20 skurczów na 25-30 min zapisu. Jak dobrze odczytałam, ale jakieś takie małe na 20%. To co to znacza? Braxtona czy tego drugiego to urządzenie tez łapie..?!

W sobotę już... To będzie 4dpt... W Bocianie każą robić pierwszą weryfikacje bardzo wcześnie...
Nie martw się o mnie, miałaś dużo na głowie dzisiaj... 😘
To dlatego trochę stalker-owanie mi nie wychodzi buehehe.
Czyli w sobotę twoja beta wszystkich zaskoczy :-) bo czasem 4 dpt coś tam już jest :p a Ty pregnylu nie masz.

@Aduś16 Ty specjalistko od kurczenia się ? Znaczy się od skurczów. Chyba mi wyszło 20 skurczów na 25-30 min zapisu. Jak dobrze odczytałam, ale jakieś takie małe na 20%. To co to znacza? Braxtona czy tego drugiego to urządzenie tez łapie..?!
Kurcze nie pamiętam ktg mialam ostatnie prawie 8 lat temu Hahaha! Ale o szyjkach za to za dużo wiem 😜 Wiesz co z tego co pamiętam BH nie wychodzą na ktg tzn może jakieś duże słabsze ale lekarz tego nie odczytuje jako skurcz ten właściwy...

Kurcze nie pamiętam ktg mialam ostatnie prawie 8 lat temu Hahaha! Ale o szyjkach za to za dużo wiem 😜 Wiesz co z tego co pamiętam BH nie wychodzą na ktg tzn może jakieś duże słabsze ale lekarz tego nie odczytuje jako skurcz ten właściwy...
Ufff bo jeszcze jak się rozkręcą w tej histerii to do 37tc mnie tu przetrzymają. Pamietam, ze w poprzedniej ciąży tez były takie malutkie skurczyki ale to jakoś ja nazwali i wypuścili do domu. Mam nadzieje, ze ordynator się zmienił od tamtego czasu bo było kobieta i taka jędza....

Mi moja gin mowila, ze nie liczy sie ilosc. Jesli sa nieregularne to nie ma problemu. Jeśli jednak zaczyna byc regularnie to trzeba to sprawdzic.

Dziewczyny a powiedzcie mi proszę jak to u Was było z progesteronem po udanym transferze .
Zbadałam go sobie dziś 25dpt i 190 😮

czy to nie za dużo ? Jak to wyglądało u was ?
Ja mam bliźniaki i u mnie progesteron był 160 6dpt taki i tak zostało. Lutinus 3x1, ale hcg napędza progesteron i odwrotnie. Myśle, ze za wysoki progesteron: obniżenie ciśnienia - bóle głowy, naczynia stają się kuruche bo progesteron powoduje ich przekrwienie czyli większe ciśnienie. Jest rozkurczowy :-) co jest dobre. I zwiększa mdłości i powoduje relaksację mięśni gładkich np. Przełyku czyli cofki i zgaga, ale tez odpowiada za mdłości, ale nie pamietam czemu. Chodzi o to, ze obniżają dawki proga żeby nas nie wykończyć efektami ubocznymi - przedawkowania. Kiedyś czytałam, ze tez nie ma sensu faszerować się progesteronem bo powyżej jakieś wartości zaobserwowano mniej udanych transferów. Ale to jak zwykle jutro będą inne wnioski. Ja chyba tez duże dawki dostawałam zawsze bo 3X1 lutinus i 3x4 Luteina podjęzykowa albo 3x2. Moim zdaniem lekarz może obniżyć jak będziesz po 10tc.

reklama
Paradoks jest taki, ze im więcej komórek tym bardziej boli brzuch. Czyli boli brzuch to dobrze bo coś rośnie i będzie w czym wybierać.
Tylko jak ja czytam, że dziewczyny normalnie pracowały do dnia punkcji a ja już mam problem 8h na nogach i myślę o zwolnieniu to się zastanawia czy aby nic się tam złego nie dzieje

Do góry