reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Fredka nie ma wysokiego AMH, jajeczka ładnie jej rosły, estradiol miała bardzo dobry i według mnie to jednak mało tych komórek. Wiem, to nie matematyka ale ja miałam estradiol około 2100 i 16 jajek w tym połowa niedojrzałych. W tej sytuacji Fredka ma prawo czuć się rozgoryczona i zła. Ciąży jej życzę z całego serca, może akurat te dwa dadzą radę.
Ale przeciez ja nie pisze ze nie ma prawa czuc sie tak zle - sama strasznie to przechodzilam - chce tylko zaznaczyc ze my tutaj chcemy miec tych zarodkow jak najwiecej bo bezpieczniej sie wtedy czujemy ale nie zawsze jest tak ze jak jest ich powiedzmy 4 z jednej procedury to musi sie udac. Ja w pierwszej stymulacji z 5 komorek mialam 4 blastki lekarz nie mogl uwierzyc w tak dobry wynik i nic poza poronieniami z tego nie wyszlo. Fredka tez miala z 1 procedury 4 zarodki i tez nic nie wyszlo. Wiem ze byloby lepiej gdyby bylo ich wiecej bo ma zaplanowane mocne leczenie immuno ale gleboko w to wierze ze bedzie z tego dzidzia 😘😘😘

14 dpt- 1279 beta [emoji3590]
Dziewczyny, on do tej pory nie zrobił mi USG. Bo czekamy dopiero do serca. Czy to normalne? Bo mi się to nie podoba, ale może jestem przewrażliwiona...
U mnie w klinice pierwsza wizyta jest 24-25dpt, serduszkowa właśnie. Wczesniej tez nie ma usg ani nic. Dluzy sie, ale na takim etapie i tak nic nie mogliby zrobic wiec po co tam grzebac [emoji6]

U mnie w klinice chcą betę w trzecim dniu po raz pierwszy. Moje doświadczenia są takie: jeśli w trzecim dniu nie miałam bety choćby minimalnej, to potem też nigdy nie ruszyła... Niemniej trzeci dzień nie będzie miarodajny, więc i tak będziesz czekać na kolejne weryfikacje. Miałam 6 transferów, więc jakaś statystyka jest ;)
Dzięki za podzielenie sie swoim doświadczeniem, chyba mnie przekonałas i zaryzykuje z tą betą 4dpt [emoji16] I tak bede krew oddawac [emoji16]

I nie kazał lezec z taka szyjka i taka historia?[emoji79]
Nie nie kazał lezec .Prowadzić spokojny tryb życia i nie dźwigać.
Taka szyjka to nadal szyjka w normie dolnej normie Ale normie .
Dziś byłam u tego specjalisty od porodów przedwczesnych .
Mam wizytę za tydzień i za 2 tyg by kontrolować czy się trzyma czy cis się dzieje . Narazie ponoć wygląda bardzo dobrze 😉

No u mnie w 16 dpt było usg żeby spr. czy i gdzie jest pecherzyk.
U mnie w klinice pierwsza wizyta jest 24-25dpt, serduszkowa właśnie. Wczesniej tez nie ma usg ani nic. Dluzy sie, ale na takim etapie i tak nic nie mogliby zrobic wiec po co tam grzebac [emoji6]
Dokładnie tak samo mialam, lekarz chcial wykluczyc ciaze pozamaciczna.
Dzięki dziewczyny, w takim razie już mniej więcej wiem co i jak☺️
Po prostu płacę za wizytę 220 zł i dostaje recepty tylko i stąd też moje takie.

Bo znajoma miała ocenę samego pęcherzyka w 4-5 tyg i ile ich jest, tym się sugeruję też.
Co prawda ciąża naturalna i było to jakby potwierdzenie, że ciąża jest.

reklama
Nie nie kazał lezec .Prowadzić spokojny tryb życia i nie dźwigać.
Taka szyjka to nadal szyjka w normie dolnej normie Ale normie .
Dziś byłam u tego specjalisty od porodów przedwczesnych .
Mam wizytę za tydzień i za 2 tyg by kontrolować czy się trzyma czy cis się dzieje . Narazie ponoć wygląda bardzo dobrze [emoji6]
Dla mnie to ekstremalnie krotka szyjka. Ja mialam 4cm w 35tc.
Uwazaj na Was bardzo. Nie rob 5km dziennie [emoji6]

Do góry