reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

milagros super, ze widziałaś pęcherzyk :-) Wiesz co, Ty niezłą masz tą hiperkę. Mój jajnik miał najwięcej 6,5cm a miałam taki bebzon i taki bolący-wzdęty, a Twoje 11 :szok: Ale dobrze, ze już powoli odpuszcza. Trzymaj się dzielnie.

reklama
Tak. Moja hiperka jest ostra. Dostalam 30 dni zwolnienia i mam lezec... W sumie otarlam sie o szpital. Teraz pozbylam sie plynu z brzucha, waga spadla o prawie 2kg no i teraz zacznie sie jazda bo mi sie beda kurczyc jajniki. To bol niesamowity... Juz widze jak bede lezec i krzyczec :( bo juz mialam poczatki. Tak wiec hiperki na prawde nikomu nie zycze. Nikomu!!!

Tequila, ten dół to przez zmianę pogody, Martka u Ciebie podobnie ma być wiosna i tak reagujecie.

Milagros, baaaaardzo ładna betka:-) gratulacje :) teraz oczekiwanie na serduszko które mocno zabije:tak:

Milagros, Sony myślałam, że ciąże liczy sie od ostatniej@ czy w naszym in vitrowym przypadku jest inaczej?

Martka, generlanie wszystko zależy od doświadczenia kliniki, i sposobu mrożenia( bo są dwa) Np u mnie od razu podali.

Zuzia, ja już po, jednak 6 dniowe, źle coś obliczyłam:-), ja sie stresowałam mega, ale już po wszystkim. Trzymam za Ciebie bardzo mocno kciuki!

Już jestem po crio, miały być 2 blastusie( 6 dniowe) ale w końcu podali jeden... troszkę się rozczarowałam, liczyłam na zdwojoną szansę, ale tak wyszło, że embriolog wyjął tylko jednego( nie wiem, czy to zły przepływ info miedzy lekarzem a embriologiem), generalnie ustalaliśmy z lekarzem ze będą 2 i jak transferował, twierdził że 2 podaje, embriolog przyszedł i dopowiedział, że jeden bo nie udało się 2 wyjąc... dziwne....:szok: Wiec 2 zostaną na następne crio, już nie da się w pojedynkę, wiec lepiej...

Proszę o kciuki na następne dni, żeby jeden moj blastuś się ładnie i zdrowo zagnieździł:blink:

Chciałabym już w piątek lub sobotę zrobić pierwsza betkę, ale nie wiem czy jest sens, lekarz kazał po 7 dniach. ale widziałam, że dziewczyny robiły pierwsza weryfikacje po 3, bete i progesteron, co o tym sadzicie? Jestem niecierpliwa...:tak:

malinuś kciuki za Twojego maluszka &&&&&&&&&&&&& aby się ładnie zadomowił :tak: Moim zdaniem bez sensu robić bete w piątek lub sobotę...

kinga jak się czujesz? Odpoczynek bardzo wskazany wiec leżeć i pozytywnie myślec , reszta dziewczyn kanapa i to tyle !!!!!

Ja dziś miała trochę spraw do załatwienia, więc pól dnia jeździła, a drugie pół stało pod znakiem zakupów internetowych:-)
Ale Wy piszecie :-D strasznie dużo i namiętnie :-D No ale udało mi się Was przeczytać.

Oskaa, wedle życzenia, jutro od rana zaciskam kciuki za usg ♥

Zuzia, ale ten czas leci. Za twój transfer zatańcuje z moim kocurrem :-)

Milagros, gratuluje pęcherzyka:-) A hiperki szczerze współczuję. Też miałam i nikomu nie życzę.
A następnym razem jej po prostu nie biorę.

Malinuś, odpoczywaj Kochana. Jesteś w ciąży i innej myśli nawet nie dopuszczaj do głosu.

Kinga, a co u Ciebie? Stres związany z Tatą minął?

reklama
A ja odpuściłam ciut tatę. Wrzuciłam na relaks 2 bajeczki ( w tym ralph demolka :) , a mój kochany emek zajął się po przyjściu z pracy tatą. W zasadzie wszystko robi, żebym się tylko nie przemęczała i żebym się dobrze odżywiała. A odnośnie tego jak się czuję to mnie ciut ciągnie w brzusiu ( jak na @) i mam nadzieję, że to nie po punkcji, ale, że maluszek się dzieli ładnie po prostu.

Malinuś
- kochana 3 dzień to za wcześnie. Przy blastkach to chyba około 6 dnia wychodzi betka. Zresztą z tego co pamiętam np. gotadora miała weryfikacje w 3 dniu też i nic nie wyszło, dopiero w 7 dniu. No i teraz ma w brzusiu dwa maluszki :tak:

Milagors - super wieści z maleństwem. Cieszę się, że już widziałaś pęcherzyk. Na pewno niedługo zobaczysz serduszko :-)maluszka. Bezcenne przeżycie, że tak powiem.

Do góry