reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Nie było mnie tu dobry tydzień i mam do poczytania..

Eh no tak mnie też dobijają takie wiadomości, że ktoś skrzywdził/zabił dziecko, nawet zauwazyłam że nie mogę rozmawiać ze znajomą, która zaszła w ciążę bo miała zachcianke, a teraz już 10 lat wychowuje jej mama która ma ponad 70 lat wrrrrrrr...

Maja 2300 i jest od początku że mną, jest dogrzewana, dostaje antybiotyk i ma źle wyniki krwi ale po za tym wszystko ok, Leo 2500 też na antybiotyku ale odrazu go zabrali bo ma problemy z oddychaniem i jest wspomagany, dziś byłam pierwszy raz u niego i pękło mi serce jak płakał a nie mogła go przytulic, ale już tyle przetwalismy to jeszcze te parę dni wytrzymam, ❤ ja czuję się dobrze, wiadomo boli po cc ale latam już od 7 rano na tabsach i daje rade ❤
Wszystkiego Najlepszego dla Bliznakow i Rodzicow

Nie było mnie tu dobry tydzień i mam do poczytania..

Eh no tak mnie też dobijają takie wiadomości, że ktoś skrzywdził/zabił dziecko, nawet zauwazyłam że nie mogę rozmawiać ze znajomą, która zaszła w ciążę bo miała zachcianke, a teraz już 10 lat wychowuje jej mama która ma ponad 70 lat wrrrrrrr...
Wlasnie czytalam o tym chłopczyku co stracił zycie przez pogryzienie psa i az mi sie oczy szkla,nigdy nie bylam ufna do żadnego psa jeśli chodzi o dzieci male duze mimo ze kocham pieski. strasznie mna wstrząsnął ten artykuł.A jak czytam ze rodzice odbierają zycie swoim dzieciom to juz całkowicie wysiadam i świata nie rozumie

Dziewczyny jestem tu nowa. Dziś dowiedziałam się że jedyny sposób na ciążę u nas to invitro byłam w szoku nie miałam pytań. Teraz nasuwa się bardzo duzo. Możecie mi powiedzieć jak to wygląda jak długo trzeba czekać od badań do zabiegu. Jak wygląda cały zabieg

Dziewczyny jestem tu nowa. Dziś dowiedziałam się że jedyny sposób na ciążę u nas to invitro byłam w szoku nie miałam pytań. Teraz nasuwa się bardzo duzo. Możecie mi powiedzieć jak to wygląda jak długo trzeba czekać od badań do zabiegu. Jak wygląda cały zabieg
Jeśli zrobisz już badania wymagane ustawą, to cała procedura może się odbyć w jednym cyklu. Od początku cyklu zaczynasz brać leki stymulujące (przy krótkim protokole). W połowie cyklu pobranie komórek, zapłodnienie i kilka dni potem możesz mieć Transfer zarodka. Wszystko zależy jaki protokół lekarz dla ciebie wybierze i od twoich wyników po punkcji komórek, czasem zdarza się przestymulowanie i trzeba poczekać z transferem do kolejnego cyklu.

reklama
Dziewczyny mam pytanie..Dzisiaj mam 10dc i byłam na podglądzie przed transferem.Przygotowania do transferu mam z zaleceniami prof.M.30 dni prograf później 15 mg Encortolon.Dzisiaj na USG Pani doktor zauważyła pęcherzyk w macicy 4mm i kazała zrobić betę.Wyniku jeszcze nie ma bo było późno ale w domu zrobiłam test i niestety nic nie pokazał..Teraz moje pytanie czy jeżeli się okaże ze to polip bo już kiedyś miałam usuwany to czy powinnam przetrwać przygotowania do transferu do momentu usunięcia polipa???I dopiero po usunięciu umówić się na transfer??

Do góry