reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

A dlaczego próba by była nie udana?
Duzo tych jejeczek[emoji16] u mnie byko podobnie ja mialam 17 z czego 11 było prawidłowych 9 zostało zapoldnionych i w rezultacie mam 5 ładnych blastocyst. Czyli mam 5 prób [emoji4] mysle ze calkiem ok z tym ze po tak duzej ilości jejeczek mialam transfer odroczony ponieważ próba byla by nie udana sam lekarz mi tak powiedział. Transfer nialam teraz 30.07 [emoji5] i czekam tetaz zrby isc zrobic wynik z krwi [emoji5] zobaczymy co mi wyjdzie jestem dobrdj myśli [emoji3059]

Cytat

reklama
Punkcja? No więc......przemiła pani położna zabiera cię do kanciapy abyś się przebrała. Potem wzywa do innej kanciapy, chyba jakieś papiery jeszcze podpisywałam. Następnie prowadzi już z mężem do pokoju, dostajesz swoje łóżko i czekasz. Są trzy łóżka, u mnie wszystkie były zajęte. Potem już sama, bez męża, wchodzisz do gabinetu zabiegowego (tylko nie zapomnij ściągnąć majtek, ja polazłam w gaciach i był wstyd). Super miły anestezjolog zagaduje by wstrzyknąć ci jakieś ogłupiacze.....budzisz się i pamiętasz tylko tyle że ten sam anestezjolog odprowadza cię do łóżka 😜 kładą na kilkanaście minut. Potem ubierasz się i wędrujesz do gabinetu lekarskiego., dostajesz informacje ile było komórek. Koniec. Transfer i ciąża taka ma być dalsza kolejność 😘
Transfer wygląda podobnie tylko w zabiegowym masz rozmowę z embriologiem a jeszcze wcześniej dostajesz zastrzyk w doope.
Jaki zastrzyk Ci dają przed transferem?

Duzo tych jejeczek[emoji16] u mnie byko podobnie ja mialam 17 z czego 11 było prawidłowych 9 zostało zapoldnionych i w rezultacie mam 5 ładnych blastocyst. Czyli mam 5 prób [emoji4] mysle ze calkiem ok z tym ze po tak duzej ilości jejeczek mialam transfer odroczony ponieważ próba byla by nie udana sam lekarz mi tak powiedział. Transfer nialam teraz 30.07 [emoji3526] i czekam tetaz zrby isc zrobic wynik z krwi [emoji3526] zobaczymy co mi wyjdzie jestem dobrdj myśli [emoji3059]
Trzymam kciuki mocno [emoji3590][emoji110]

Już. nie ma co się denerwować. Napisz skargę na piśmie. Niech kasę za badania oddają.

Nie sądzę aby to było coś tajemniczego , albo super substancja od której transfer zależy. Widocznie w klinice mają jakieś pozytywne zdanie o tym "czymś". Podobnie rutynowo dają heparynę przy każdym transferze.
Aha , jak będzie przed transferem to spytam czy można zastosować coś na zwiększenie szansy 😉

19 sierpnia mam badania prenatalne. Juz 10 tydzien. Na usg wszystko dobrze. 30 lipca osoba mierzyła 2,7cm i usłyszałam serduszko.❤❤ Ja czuję się lepiej. Koło 6-7 tygodnia mdłości ustąpiły. Dzwigało mi się tylko podczas mycia zębów po kazdej miętowej paście to kupiłam truskawkową dla dzieci i jest ok. Z objawow które się utrzymują to brak sił,senność i zmęczenie. Leżę na kanapie prawie całe dnie. Jak mam jechac na zakupy to kilka dni się zbieram bo jak juz glowę umyję i wyjdę z wanny to juz nie mam sily😃 ale bywają też lepsze dni😃 co ja Ci będę pisała...za niedługo sama doświadczysz😊 super że ostatnio tyle pozytywów się posypało. Gratuluję. To dowodzi temu że prędzej czy póžniej kazdej z Nas się uda.😃

Wow 10 tydzień, ale to szybko zleciało ☺ cieszę się, że wszystko w porządku i usłyszałaś serduszko 🥰🥰🥰 a ciążowe objawy to chyba każda z nas chętnie chciałaby mieć, byle tylko być w ciąży :D

reklama
Po dzisiejszych stresach, czas na relax 😍😍 wiem że ten miesiąc szybko zleci, być może za miesiąc juz będę na wizycie przed transferem 😍😍 głową odpocznie i wierzę ze wszystko będzie dobrze 😍. Musi!! Innej opcji nie ma 🙈

Załączniki

• IMG_20200805_151414.jpg
    IMG_20200805_151414.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 66
Do góry