kolor nadzieji
Fanka BB :)
[emoji3590]
Trzymam Kochana kciuki dawaj znać[emoji3059]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Trzymam Kochana kciuki dawaj znać[emoji3059]
Nie no wiadomo że jak w trzeciej dobie zostaną dwa to hodowla do 5 doby jest ryzykowna. Moje stare komórki a bez problemu większość dotrwała do tej trzeciej doby.....Novum ma fizia na mrożenie wszystkiego dość wcześnie, co naraża dziewczyny na koszty. Potem można transferować i transferować a koszty się kumulują.Ta decyzja nie powinna być Twoja. Embriolodzy obserwują zarodki 24h na dobę i oni wspólnie z lekarzem są od tego, żeby wiedzieć co robić. Jeśli np w 2 fdobie okazuje się, że zostały 2 zarodki (u mnie tak było) to transfer w 3ciej dobie jest zasadny, bo można zostać z niczym. Jeśli jest więcej zarodkow to warto czekać do 5tej doby i wtedy transferować, choć też można zrobić transfer w 3ciej dobie, reszcte hodować do blastki i mrozić.
Ja zaufałam w tej kwestii embriologiem, po długich codziennych rozmowach z nimi.
Tak myślałam bo u mnie tak samo było. Dlatego nawet nie wiem na jakim etapie sie ciąża zatrzymala. W GP tylko testy ciazowe robia nawet w szpitalu jak bylam to mi test ciążowy robili 2 razy. Ta Anglia to istny cyrk@Czarna1985 trzymam mocno kciuki
Ja dzwoniłam do kliniki a oni mi mówią że mam przyjść dopiero za 3 tygodnie na usg Ja mówię, dopiero za 3 tygodnie? A badania krwi mi nie zrobicie żeby sprawdzić betę? Ona mówi że nie, że oni takich badań nie robią masakra jakaś..
Nie wiecie może czy w GP mogą mi zrobić badanie bety czy muszę do Londynu zasowac??
Tak myślałam bo u mnie tak samo było. Dlatego nawet nie wiem na jakim etapie sie ciąża zatrzymala. W GP tylko testy ciazowe robia nawet w szpitalu jak bylam to mi test ciążowy robili 2 razy. Ta Anglia to istny cyrk
Obydwia zarodki to blastki. Zresztą bardzo dobre.A jak to jest z tymi zarodkami 5aa i 3ab to znaczy ze oba są z 5 doby tylko ta druga się nie przekształciła jeszcze w blastocyste ? Bo ja się zastanawiam dlaczego nie czekają aż wszystkie zarodki osiągną stadium blastocysty
Życzymy cierpliwości wszystkim oczekującym na wyniki i wizyty.
Trzymamy kciuki za wgryzanie się Kropków w nowe 9 miesięczne domki Mamuś
Ruszamy do boju po nasze szczęścia.
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą
Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!
Shake it up baby, twist and shout
Będzie się działo
03.08. - punkcja @Karo20
03.08. - powtórka bety @Czarna1985
03.08. - wizyta w trakcie stymulacji @kolor nadzieji
03.08. - wizyta w trakcie stymulacji @anula88
04.08. - transfer @cikulinka
24.08. - wizyta przed transferem @Ananasowa93
27.08. - wizyta w klinice @Camilleka
04.09. - początek stymulacji @Evela.6
2020-08-20 sandra777.12 - termin porodu ❤
2020-08-10 Dakita30 - termin porodu ❤
2020-08-25 candy - termin porodu ❤
2020-09-03 Nencia - termin porodu ❤
2020-09-28 E-lenna - termin porodu ❤
2020-10-04 Artemida90 - termin porodu ❤
2020-10-08 Liliana87 - termin porodu ❤
2020-11-02 Alicja90 - termin porodu ❤
2020-11-06 Netaskitchen - termin porodu ❤
2020-11-11 Smętna30 - termin porodu ❤
2021-01-14 Curly89 - termin porodu ❤
@Karo20 za cały koszyczek jajeczek powodzenia Kochana
@Czarna1985 za piękną betę ❤ żebyś mogła poczekać spokojnie na usg
@kolor nadzieji @anula88 za dużo ekstra jajeczek, niedługo punkcja! ☺
I za wszystkie Dziewczyny działające zza krzaków ☺☺☺
Ja placilam w Londynie chyba 45£Kurde co za debile, poprostu brak słów
A sprawdzenie bety w moim mieście to 70£.. No oni nie są normalni, serio
Ja zawsze hoduje do 5 doby . U nas bardzo słabe nasienie, a dna plemnika włącza się w 3 dobie, dla mnie krótsza hodowla nie ma sensu w tym przypadku. Myślę, że warto porozmawiać z lekarzem i embriologiem i wtedy też podjąć decyzje . PowodzeniaJa jeszcze z embriologiem nie rozmawiałam i niewiem ile moja rozmowa będzie trwać bo wizyty mam bardzo szybkie i taśmowe niestety ale rozmowę z embriologiem chce odbyć szczegółowa i oczywiście wysłucham go bo on się zna na tym najlepiej ale ja też mam prawo coś powiedziec. Jeśli po obserwacji uzna że trzeba transferować w 3 dobie bo się wykruszają to ok ale jesli będą się rozwijać dobrze i stwierdzi że można hodować do 5 doby to też ok bo wtedy mam większą szansę że się przyjmie.
Dlatego napisałam do was bo wy macie większe doświadczenie a ja się liczę z każdym zdaniem. To jest moja pierwsza procedura dlatego jestem jeszcze troszkę zielona ale dzięki wam codziennie dowiaduje sie nowych i cennych rzeczy. Ale znam przypadki że w Novum hodowali do 2 doby zamrazali i podawali też w 2 dobie i myślę że tym sposobem nie dali się tej komórce dobrze rozwinąć. Wydaje mi się że tak nie powinno być.
Ja zawsze hoduje do 5 doby . U nas bardzo słabe nasienie, a dna plemnika włącza się w 3 dobie, dla mnie krótsza hodowla nie ma sensu w tym przypadku. Myślę, że warto porozmawiać z lekarzem i embriologiem i wtedy też podjąć decyzje . Powodzenia
No masakra jest tutaj, zadzwon do GP spróbuj, ja dzwonilam opisałam cała sytuacje ale oczywiście odmówili mi, mówię że zapłacę przecież... Nie było nawet rozmowy i prywatnie robiłam w Polskiej klinice@Czarna1985 trzymam mocno kciuki
Ja dzwoniłam do kliniki a oni mi mówią że mam przyjść dopiero za 3 tygodnie na usg Ja mówię, dopiero za 3 tygodnie? A badania krwi mi nie zrobicie żeby sprawdzić betę? Ona mówi że nie, że oni takich badań nie robią masakra jakaś..
Nie wiecie może czy w GP mogą mi zrobić badanie bety czy muszę do Londynu zasowac??