reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

No niby tak ale wczesniej zobacz ze mialam z 380... A teraz sie okazuje ze te wczesniejsze wyniki zrobilam w prywatnym labie a ten dzisiejszy z kliniki jest z Diagnostyki i juz tam namieszalam lekarzowi bo bylam pewna ze oni sa z tego ssamego ze on mnie chyba zamorduje niedlugo ;( albo sam sie ubije - ptzysiegam - no ale czy mozliwe zeby byly az takie rozbieznosci w dwoch zupelnie roznych labach?
@bazylia128 ... Zobacz sama kochanie... Prawidłowe wzrosty to minimum 66% w 48h i minimum 114% w 72h.... Przecież wynik masz prawidłowy... Co z tego że miałaś 380 wcześniej? I jak się to skończyło? Przecież chodzi o to, żeby teraz było inaczej 😀...
A wyniki lepiej porównywać z tego samego laboratorium.... 😙

reklama
No niby tak ale wczesniej zobacz ze mialam z 380... A teraz sie okazuje ze te wczesniejsze wyniki zrobilam w prywatnym labie a ten dzisiejszy z kliniki jest z Diagnostyki i juz tam namieszalam lekarzowi bo bylam pewna ze oni sa z tego ssamego ze on mnie chyba zamorduje niedlugo ;( albo sam sie ubije - ptzysiegam - no ale czy mozliwe zeby byly az takie rozbieznosci w dwoch zupelnie roznych labach?
Ja nie miałam tak z beta ale tak miałam z progesteronem w tych samych jednostkach najpier zrobiłam w diagnostyce dzień wcześniej i wyszedł mi poniżej 1 w alab i tam mi wyszedł 3 ( nici z transferu) wiec ja załamana ze za wysoko i nie będzie transferu zadzwoniłam do mojego ginekologa z płaczem a on mówi żeby jeszcze raz zrobic w diagnostyce i tam znowu w ten sam dzień co alab 1.2 i transfer się odbył- moj mówi ze to kwestia odczynników!!!
a co do bhcg to pamiętaj ze w 5 dpt zarodek się zagnieżdża i tak naprawdę prawidłowe wartości przyrostów są dopiero po całkowitym zakopaniu się w endometrium!!! Ja bym liczyła od 75 i dopiero te przyrosty brala bym pod uwagę kiedy zarodek już jest prawie całkowicie zakopany w endometrium - a Twój przyrost jest powyżej 66% co jak na czas wykonania jest ok!! Weszłam tez na forum novum ubrań embriolodzy wypowiadają się ze nawet podwojenie wartości jest ok!!!! Głowa do góry!!! Ja z całych sił trzymam kciuki za Ciebie bo wiem przez co przeszłaś i musi być ok!!!! 😘

Witajcie. Dziś mój 9dpt. Zrobiłam test strumieniowy i negatywny. Czy już wszystko stracone? 😪
Stanowczo za wcześnie nawet jeśli chodzi o transfer blastki !! Wszędzie piszą ze w dniu spodziewanej miesiaczki wychodzi, zreszta tutaj pisały dziewczyny ze strumieniowy lipa a potem beta pod niebo!!! Trzymam kciuki!!!

Tak ja robiłam badania w różnych laboratoriach ale przy dużych już wartościach
703
1030
1550
3200
Szczerze mówiąc oznaczania beta HCG przy tych wartościach jest już trochę bez sensu. Jedynie USG jest badaniem właściwym do monitorowania ciąży w takim okresie.
Wiem że latwo sie mowi a trudno robi ale musisz uzbroić się w cierpliwość i czekać. Na razie Twoje przyrosty są prawidłowe i powtarzaj tylko jeśli będziesz miała takie zalecenia. To bardzo duży stres dla Ciebie i maluszka.
@Aaaanna pamietam ze ty tez kiedys robilas w innych labach i cos tam innaczej wyszlo - tylko u ciebie bylo przy wartosci 1000 - chyba 1030 a wczesniej bylo 750?

Tak ja robiłam badania w różnych laboratoriach ale przy dużych już wartościach
703
1030
1550
3200
Szczerze mówiąc oznaczania beta HCG przy tych wartościach jest już trochę bez sensu. Jedynie USG jest badaniem właściwym do monitorowania ciąży w takim okresie.
Wiem że latwo sie mowi a trudno robi ale musisz uzbroić się w cierpliwość i czekać. Na razie Twoje przyrosty są prawidłowe i powtarzaj tylko jeśli będziesz miała takie zalecenia. To bardzo duży stres dla Ciebie i maluszka.
Podpisuję się obiema rękami i noga. Powtarzajcie badania jak są takie zalecenia. Inaczej same możecie zapędzić się w kozi róg.

reklama
Do góry