reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Ty masz kochana transfer mrożonego, podobno przy mrożonych dobrze zrobić AH bo maja grubsza otoczkę...ja miałam AH bo nam zrobili w pakiecie, robią tak jeśli widać, ze można ( bo nie zawsze się da podobno i żeby go nie uszkodzić) No i to pomaga im wyjść z otoczki...Ja bym brała jeśli klinika nie robi tego od siebie...
Dziękuję za rade❤Wezme to na pewno😉 zaraz zadzwonię do kliniki zeby mi to wlaczyli do transferu

reklama
No i już wiadomo czemu mnie brzuch pobolewał, beta spadła do 17. Kazali odstawić leki, nie powinno się w takim przypadku jakiegoś usg zrobić albo coś? Drzemalam jak zadzwonili, także zaspana jestem i chyba do mnie to jeszcze nie dociera. Kiedy mam spodziewać się krwawienia? To będzie okres czy poronienie? Słaby zarodek czy co innego? Wiedziałam jak mi w piątek pielęgniarka od nich gratulowała, że na takie gratulacje to w ciul za szybko. I tak moja piąta ciąża dobiega końca.
Kochanie bardzo mi przykro. Trzymaj sie ❤

Dziewczyny tu znowu ja i potrzebuje porady. Bralam caly czas doustnie estrofem a lekarz kazal mi brac dopochwowo. Bralam doustnie bo bralam Clitodal. Teraz juz nic nie biore bo wyniki mam ok. Teraz pytanie czy dalej kontynuować doustnie czy juz zaczac brac dopochwowo? I jeszcze jedno na transfer dolozylam emrioglue i zastanawiam się jeszcze nad AH? Co myślicie?
Dziękuję Wam za dobre rady❤
Możesz już dopochwowo - ja biore tak i tak. Tez wzielam embrioglue i u mnie przy każdym crio jest asistedhatching obowiaqzkowo ;)

Mimo to że powoli będę prednisolon odstawiać, mogę się dziś wina na smutki napić?

A jeszcze dziś myślałam że wszystko będzie ok, bo tak mnie muliło na żołądku że bez śniadania nie dałam rady wyjść z domu na to pobranie krwi. Czy to możliwe żeby przy tak niskiej becie nadal miała zaloty nudności.

Dziewczyny kochane jutro mam wizytę startową w Novum i chyba się boje...nawet zastanawiałam się czy nie odłożyć na za dwa miesiące...wyniki mamy dobre, wszystko wyszlo dobrze, posiewy itd. wiec w tym cyklu chcieliśmy podejść do stymulacji a ja zaczynam pękać z nerwów...wiem wiem muszę się ogarnąć bo nie chce czekać dwóch cykli bo różnie może być, z epidemia, z zakazami itd... jestem oczywiście przed okresem i to tez dokłada swoje...huśtawka emocjonalna normalnie :( zamiast się cieszyć to ja zaczynam świrować :(
Nie wiadomo czy znowu jakichś fiksow przez corone nie będzie jesienią. Jeśli wyniki są dobre to ja bym startowała, normalne że się stresujesz, ale za 2 miesiace stres nie będzie mniejszy.
Spinaj dupsko, cycki do przodu i do walki, a my zajmiemy się kciukami [emoji4][emoji110]

Dziewczyny kochane jutro mam wizytę startową w Novum i chyba się boje...nawet zastanawiałam się czy nie odłożyć na za dwa miesiące...wyniki mamy dobre, wszystko wyszlo dobrze, posiewy itd. wiec w tym cyklu chcieliśmy podejść do stymulacji a ja zaczynam pękać z nerwów...wiem wiem muszę się ogarnąć bo nie chce czekać dwóch cykli bo różnie może być, z epidemia, z zakazami itd... jestem oczywiście przed okresem i to tez dokłada swoje...huśtawka emocjonalna normalnie :( zamiast się cieszyć to ja zaczynam świrować :(
Kochana nic nie przekładaj, proszę Cię 😘 Ja też tak się spinałam, ale to tylko odwlekanie nieuniknionego. Teraz z masz dobre wyniki, wiec nie ma co czekać. Kto wie co się będzie działo na jesieni w klinikach...

No i już wiadomo czemu mnie brzuch pobolewał, beta spadła do 17. Kazali odstawić leki, nie powinno się w takim przypadku jakiegoś usg zrobić albo coś? Drzemalam jak zadzwonili, także zaspana jestem i chyba do mnie to jeszcze nie dociera. Kiedy mam spodziewać się krwawienia? To będzie okres czy poronienie? Słaby zarodek czy co innego? Wiedziałam jak mi w piątek pielęgniarka od nich gratulowała, że na takie gratulacje to w ciul za szybko. I tak moja piąta ciąża dobiega końca.
Jezusieeee :o 😩😩 to straszne przykro mi!!! Okres przyjdzie sam jak beta tak bardzo spadla ale jakby nie było to poronienie ;( Trzymaj się!!!

reklama
Tak bardzo uwierzyłam że ta immunologia coś da. Pewnie będę chciała jeszcze raz podejść, ale czy jest sens, naturalnie idzie do bani, ciąża z ivf też nie wypaliła, tak się czasem zdarza, ale może jest jakiś powód którego nie znam i dopóki go nie rozwiąże to nic z tego nie będzie.
Gdybym chciała dalej próbować kazali zgłosić się w cyklu po następnym cyklu. Na serio zastanawia mnie czy nie powinni mnie przebadać a nie tak samopas puścić, w poprzednich razach gdy byłam w ciąży miałam zawsze zabieg.
A które to jest podejście - ile mialas zarodkow - masz jeszcze jakies?

Do góry