reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
tak mam to badanie jak wyczytalam to jest cross match i allo mllr czy jakos tak - dziekuje za odpowiedz ale martwi mnie ten accofil - to bylo podskornie czy w tabletkach? No i tak jescze nie znam wyniku wiec bede czekac ;) A immunosupresja to co dokladnie? Bo myslalam ze to wlasnie encorton i inne sterydy...
Najpierw bralam equoral i encorton. A po 2tyg od zakonczenia brania mialam powtorzyc badania. I po wyniku dostalam zielone swiatlo na transfer. Ale nic nie ruszylo. Dopiero za kolejnym razem po immunosupresji dolozylismy accofil wlew domaciczny i encorton przy transferze. :) i tak to bylo u mnie:) uwielbiam doc Pasnika. On dziala na mnie uspokajajaco i kojaco i za te porady mailowe bym go ozlocila;)

🤪

Załączniki

• IMG_20200417_110447.jpg
    IMG_20200417_110447.jpg
    122,1 KB · Wyświetleń: 74
W domu zobaczę to Ci napiszę, bo nie pamiętam
Sa trzy mozliwosci: Kir AA - receptory hamujace, AB,BB - aktywujace
HCLA -C - C1C1, C1C2 i C2C2

KIR AA i HLA-C C2C2 - daje wysokie ryzko
KIR AA i HLA -C C1C2 - średnie ryzyko
A KIRY AA i AB przy kązdym HLA - C - jest OK
Dlatego jestem ciekawa jak to było u Ciebie...

Czyli rozumiem imienia jeszcze nietu? [emoji23]

@liliana89 a u was jak? Dołączysz do mnie? Team Boy? [emoji13]
Chyba mnie pytasz ;)
Na prenatalnych lekarz powiedział,ze on widzi dziewczynkę, ale raz na 3 miesiące sie myli, więc jeśli chce to mogę sobie powróżyć z obrączki ;)
Opowiedział mi sytuację,ze kobiecie powiedzial,ze widzi chłopca A ona,że to niemożliwe bo sobie z obraczki wróżyła i jej wyszla dziewczynka [emoji1787][emoji1787][emoji1787]
Mam wizytę pod koniec kwietnia i może już będzie widać.

Dziekuje kochana ja juz wczesniej z @Aduś16 pisalam. Mam juz porobione wszystkie chyba badania tylko one troche innaczej sie nazywaja. Mam nadzieje ze Pasniczek na ich podstawie tez juz bedzie mogl cos wydedukowac. Zrobilam chyba wszystko co mieli w pakiecie plus te ktore mialam robione w gamecie. Wiecej nic juz nie znalazlam. Chodzilo mi bardziej o to co ci zlecil? Czy accofil czy encortony i inne tabsy? Bo tobie chyba kir wyszedl AA z tego co pamietam?
Tak kochana dobrze pamietasz ja mam kir aa. Zlecil mi accofil i encorton. A ty kiedy masz wizyte?

Wróciłam z usg, trwało max 5min....
Mamy 2 półkule mózgu, wątrobę i zalazki płuc, puściła na samym początku bicie serca bo maluch spał grzecznie w dziwnej pozycji - jak matka 😂
Serce bije miarowo i prawidłowo,
mamy 10cm długości
Kolejne usg 18.05 - połówkowe
Zapytałam o płeć to powiedziała ze za wcześnie 🤦🏽‍♀️ Muszę czekac do maja

A to nasz model/ka
A04C4E9B-754C-4161-8D84-0805FF8ED2DF.jpeg

Mamy 2 półkule mózgu, wątrobę i zalazki płuc, puściła na samym początku bicie serca bo maluch spał grzecznie w dziwnej pozycji - jak matka 😂
mamy 10cm długości
Zapytałam o płeć to powiedziała ze za wcześnie 🤦🏽‍♀️ Muszę czekac do maja

A to nasz model/kaZobacz załącznik 1107440
Szkoda ze tak krotko trwalo usg ale najwazniejsze ze wszystko dobrze☺☺

Super . Piękne zdjęcia. I to uczucie spokoju po badaniu bezcenne.
Mamy 2 półkule mózgu, wątrobę i zalazki płuc, puściła na samym początku bicie serca bo maluch spał grzecznie w dziwnej pozycji - jak matka [emoji23]
mamy 10cm długości
Zapytałam o płeć to powiedziała ze za wcześnie [emoji2362] Muszę czekac do maja

A to nasz model/kaZobacz załącznik 1107440

reklama
Super . Piękne zdjęcia. I to uczucie spokoju po badaniu bezcenne.
Oj tak powiem Ci ze dobrze ze mąż był na łączu na kamerce bo ja nic nie rozumiałam co do mnie gadają, tylko się gapiłam w to drzemiące cudo 😂spał wygięty w pałąk jak matka 🤣🤣 nie współpracował z lekarzem

Do góry