reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczynki tak was czytam z ta luteina i trochę się martwie bo ja mam tylko 3x2 100 mg i estrofem. Nie nam podjęzykowych ani prolutexu. Czy to aby nie za mało ? Mam w domu duphaston może powinnam sobie dołożyć ?
Ale lekarz Ci taka dawkę ustalił tak? Pewnie na podstawie wyniku progesteronu. Nie martw się. Ja malam niski progesteron dlatego mialam takie dawki, z których teraz schodzi.

reklama
No dziś akurat od rana mnie podbrzusze jakos nieco mocniej boli. Polknelam nospe wlasnie. Wczoraj się czułam dobrze to cały dzień na nogach latalałam i może dlatego.. .
Na bank dlatego. Ja tak mam z kazdym razem - jak dam sobie popalic w ciagu dnia to albo wieczorem albo na drugi dzien, brzuch protestuje i domaga sie odpoczynku.

Dziewczynki tak was czytam z ta luteina i trochę się martwie bo ja mam tylko 3x2 100 mg i estrofem. Nie nam podjęzykowych ani prolutexu. Czy to aby nie za mało ? Mam w domu duphaston może powinnam sobie dołożyć ?
Nie musisz mieć roznych rodzajów peogesteronu, wystarczy jeden tylko w odpowiedniej dawce. Ja miałam na rozpisce przed transferem tylko 3x2 dowcipnej luteiny, a po transferze dodatkowo prolutex 7 amp. A brałam więcej od razu znaczy 3x3 dowcipne plus podjęzykowej kilka dziennie. Wszystko zależy jak reaguje organizm, ja juz wiem ze u mnie 3x2 to po prostu za mało, a nie lubię się dodatkowo progesteronem stresować 😊

Na bank dlatego. Ja tak mam z kazdym razem - jak dam sobie popalic w ciagu dnia to albo wieczorem albo na drugi dzien, brzuch protestuje i domaga sie odpoczynku.
Zgadzam się 😊ja kilka dni temu mialam mega marudne dziecię i go dużo nosiłam, i już wieczorem wiedziałam, że to było za dużo i teraz bardziej uważam😊

Nie musisz mieć roznych rodzajów peogesteronu, wystarczy jeden tylko w odpowiedniej dawce. Ja miałam na rozpisce przed transferem tylko 3x2 dowcipnej luteiny, a po transferze dodatkowo prolutex 7 amp. A brałam więcej od razu znaczy 3x3 dowcipne plus podjęzykowej kilka dziennie. Wszystko zależy jak reaguje organizm, ja juz wiem ze u mnie 3x2 to po prostu za mało, a nie lubię się dodatkowo progesteronem stresować 😊
Ja mam taka dawkę po badaniu przed wizyta prog 0.15 ale zastanawiam się czy w dzień transferu badają progesteron ? Żeby ewentualnie zwiększyć dawkę ?

Ja po transferze na sztucznym cyklu miałam tez tylko 3x1 200mg utrogestan wystarczy 😉

reklama
Do góry