reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Tylko jeszcze nie wiesz jak sie bedziesz czuła przy udanym transferze, wiec uszy do góry, moze to wlasnie te zarodki!!! Byly tu dziewczyny, ktore nie mialy zadnych objawow po transferze, a okazywaly sie udane, więc jeszcze nic straconego.
Plan B oczywiscie nie jest zly, tez zawsze go robie, wtedy czuje sie bezpieczniej. Staraj sie tylko unikac gwaltownych uniesień, bo to na pewno nie pomaga!
Cały czas uważam na siebie bo póki nie zrobiłam testu to jakaś mała nadzieja zawsze w głębi serca jest 😢

reklama
Ja już chyba wysiadam psychicznie dziewczyny ... Siedzę i becze[emoji24][emoji24] w sobotę miałam transfer jeden bardzo ładny zarodeczek a drugi dostałam dla "towarzystwa" bo nie przetrwał by mrożenia w sobotę mam zrobic bthcg a w nocy obudziłam się z przekonaniem że nic z tego i w sumie to nie potrafiłam już zasnąć ... Nie potrafię pozbyć się tego uczucia [emoji22][emoji22]
Te nerwy już z nami zostaną niestety. Patrząc racjonalnie na ten moment to tylko Twoje obawy. Ciało nie da Ci wiarygodnych sygnałów że coś jest nie tak. Musisz czekać na betę. Spróbuj się wyciszyć bo nerwy nam nie pomagają. Rozregulują tylko dodatkowo.

😂😂😂 ah ta Twoja pamięć 🤣🤣🤣
Jak pierwszy dzień Toli w waszym domku? 🙂
Kochana zamieszania mamy sporo ale takiego pozytywnego ;) Wczoraj smialismy sie w glos. Tolka tak smiesznie biega ze jej sie lapki jeszcze mieszaja i sie przewraca ;) @Lola83 przynajmniej musze sie teraz myc kilka razy bo Tola sika wszedzie i na wszystko nawet na mnie ;) Ozi sie z nia pieknie bawi, przewraca nia i przynosie jej swoje zabawki. Smiejemy sie ze niedlugo to ona bedzie nim przewracac bo bedzie dwa razy wieksza od niego. alutka w dalszym ciagu patrzy na nia jak by sie nia brzydzila 😅 😅 😅 Wczoraj wieczorem siedzielismy przed TV i balismy sie ruszyc bo to male w koncu zasnelo przy mnie lezala Alutka a Ozi na Łukaszu. Ja spalam do gory ze swoimi a Łukasz na dole Z Tola. Podobno pieknie przespala calą noc w poslanku. Musimy ja wynosic na dworek i pilnowac bo schodzi po schodach ale wejsc juz nie potrafi ;) Gryzie wszystko... nawet alutke w tylek ugryzla ;) Jest fajnie ❤❤❤ Pozniej wrzuce zdjcia bo Nulka prosila. Tylko ja ciezko uchwycic taka jest ruchliwa ;) To bedzie duuuzzzy piekny piesek - jak na swoj wiek ma bardzo szerokie łapki - i bedzie nas bronic ;)

Nie ja nie chce odstawiac całkiem. Zastanawiam się czy to nie jest na dużo. Czy po prostu każdy tak ma czy ja mam objawy przedawkowania? Ja sama nie wiem jestem pelna tez nerwów. Każą brać to biorę ale czuje się źle i nie wiem na ile mam się tak czuć a na ile powodują to leki.
Nie chce stwarzać niepotrzebnie ryzyka. Po prostu w tej całej durne sytuacji epidemiologicznej jest problem nawet z zasiegnieciem konsultacji lekarskiej.
3x3 podjęzykowo to 9x50mg czyli 450 mg. To nie jest dużo. Ja teraz już zmniejszyłam do 3x2 ale dowcipne czyli 100tki czyli jest 600,a wcześniej miałam 900,a nawet więcej. Przedawkowanie wg mnie to nie jwst. Fakt, ze ta podjęzykowa jest niedobra... Ale też bym nie odstawiała. Ja mam brać do konca 12tc.I na pewno wczesnie nie odstawię. Za dużo mbie to wszystko kosztowało, zeby stwarzać jakiekolwiek ryzyko😉

Dzień dobry moje dobre Duszyczki!
Przepraszam,ale wczoraj nadrabiałam po łebkach😑pracuje teraz po 10h,jest co robić i jestem wykończona tak, że padam na pysk. Wrócę do domku to tylko mój Małż Kochany poda mi jakieś żarło, myje się i w kimkno😉
Dzisiaj wstaje (nie wiem czemu już nie śpię!!!! 🤔🤔🤔), patrzę do lodówki po mleko a tam kanapki od Małża z karteczką :Kocham Cię - miłego dnia💓💓💓💓ale mnie Menda zaskoczyła 😁😁😁

@Brakujemiwiary ,witaj Kochana!
Trafiłaś bardzo dobrze! Dziewczynki wszystko Ci już poopowiadaly. Też uważam, że krok w stronę in vitro jest dobry👍powalczyłabym o nasienie Małża, profeltil, suplementacja, serio mogą wiele zdziałać👌A, że teraz i tak przestój to radzę się tym zająć,bo to okres najmniej 3 miesięcy, by poprawić wyniki👍
Przygotuj się proszę, że in vitro to też dla większości dłuższa chwila, rzadko bardzo udaje się za 1 razem. Ale się udaje! Trzeba być cierpliwym tylko😉i się nie poddawać.
Jeszcze raz witam serdecznie😘
@Niecierpliwa13 ,przykro mi ale to cb... Fajnie, że coś się zadziało, więc zaskakujesz, a to uwierz mi już dużo. Ocieraj łzy, głowa do góry i walcz dalej! No i nie znikaj-napisz coś więcej o sobie!
@Wiórka ,Kochana Mordeczki ogromniaaaaaste kciukasy ✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊Za piękną, tłuściutką betę - czekam na wieści 💓💓💓💓💓💓
@Waleczna36 ,zniknełaś Kochana na długo. Co tam u Ciebie? Robiłaś jeszcze betę? Jak się trzymasz?

Miłego dnia Laski! 😘😘😘
Ale super z tymi kanapkami 🥰🥰🥰
miłego dnia pracusiu 😘

Ja już chyba wysiadam psychicznie dziewczyny ... Siedzę i becze😭😭 w sobotę miałam transfer jeden bardzo ładny zarodeczek a drugi dostałam dla "towarzystwa" bo nie przetrwał by mrożenia w sobotę mam zrobic bthcg a w nocy obudziłam się z przekonaniem że nic z tego i w sumie to nie potrafiłam już zasnąć ... Nie potrafię pozbyć się tego uczucia 😢😢
Wytrzymasz do soboty. Te problem ze spaniem to niestety głowa, z nią jest najtrudniej😘Ale dasz radę!!! ✊✊✊

reklama
Dziewczyny moje kochane. Wlasnie zrobilam porządek w lekach i troche mi ich zostalo. Może któraś z Was potrzebuje lub przydadzą jej się na przyszłość. Jeśli tak to dajcie znać.
Neoparin 0,6 - 1 cale opakowanie + 4 amp.
Symformin XR 500 - 30 tabl.
Glupocage 500- cale op.
Fostimon- 4 op.
Modulatory homocysteiny z Solgara- ponad pół czyli więcej niż 30szt
Acard 75mg- 30 szt
Luteina 50- cała
Kwas foliowy 15mg- caly
Folic 0.4mg- 60szt
Estrofem- caly
Piroxicam- 14 tabl.Zobacz załącznik 1100452
Kochana a ty już nie bierzesz folika ani nic z kwasem foliowym ? I skąd te tabletki 15 mg kwasu foliowego ? Pytam z ciekawości 😘😘

Do góry