reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

sham teraz właśnie dzwonił do mnie doktorek i zwiekszył mi dawki czyli : luteina 3x8 dopochwowo i 3 x4 pod język . estrofem 3x1 tez dopochwowo. 1x 1 acard .relanim 2x1 no i folik ... Twoje testowanie potwierdzi tylko że już jesteś mamusią życze z całego serca :tak:

reklama
Doruś :-) trzymam kciuki za weryfikację &&&&

Sham :-) oczywiście bardzo mocno trzymam kciuki za Twoje testowanie :tak::tak: za pozytywną betę &&&&&&

Domat ja myślę, że za wcześnie, ale może się myle

martka - nie mówili mi kiedy robić tylko testować za 14 dni.

gotadora - jeśli tak uważasz to nie robię bo nie wyjdzie i się bede zamartwiać. A kiedy najwcześniej powinno coś być??

gotadora dziękuję i też Ci życzę i wszystkim żeby maluszki z nami zostały :-) ja trochę podłamałam się tą betą 0.5 ale to dopiero 3 dzień więc może jeszcze urośnie :tak:

Doruś :-) w 3 dniu nie ma co patrzeć na wynik bety! w 6 dniu już tak - kiedy podane są blastusie oczywiście :-)

Domat gdy miałam podane dwudniowe maluszki w Invimedzie to kazał dr betę zrobić w 12 dpt - ale - Madzialenak zrobiła wcześniej sobie wyniki ( progesteron) i zwiększyła dawkę pomimo że tamten dr takiego czegoś jak weryfikacja nie uznaje - możesz również zrobić badania wcześniej, ale nie wcześniej jak 8 dpt - tak mi się wydaje

Hej Dziewczyny! Dziś nad Poznaniem piękne słońce, trochę chmur i +10 stopni! A ja w łóżku leżę i piję :-D

domat 7 dpt to na pewno za wcześnie przy 3 dniowych. Myślę, że 9-10 dpt najwcześniej.

Tu znalazłam taką fajną stronę z kalkulatorem ciąży po IVF. Trzeba wpisać kiedy jajka pobrali i wyskakuje: kiedy robić I betę, termin porodu, który obecnie tydzień, kiedy powinno być serduszko. Może Wam się przyda Dziewczyny

IVF.ca Pregnancy Due Date and Fetal Development Calculator | IVF.ca

doruś
nie martw się tą pierwszą weryfikacją. Na caaałym forum są pojedyncze przypadki, że I werka wyszła powyżej 2... a ciąże były :-)

martus
jak Twoje plamienie? Mam nadzieję, że lepiej... Dobrze, że dostałaś duphaston, on naprawdę mocno podciąga leniwy progesteron i plamienia na pewno niedługo przejdą!

Uciekam nadrabiać zaległości bo dziś też płodny dzień na forum :-)

agapl cieszę się, że u Ciebie tak dużo ładnych zarodków! Nie wiem jak to jest w innych klinkach, ale w Artemidzie nawet jak podają w 3 dobie to mrożą tylko blastocysty. Ale oni chyba są pod tym względem wyjątkiem... to &&& jeszcze mocniej odpalone

gotadora a jak u Ciebie z Maluchami? Nie mogę nigdzie znaleźć info ile z tych 17 komórek jest już Maluchami???

Sham sikańca zrobiłam 2X: 7dpt wyszedł na + a dwa dni później na minus. A beta sobie spokojnie rosła. Teraz zrobię w przyszłym tygodniu: na pamiątkę

Sony, wanda, Oskaa: jak się dziś mają świeżo upieczone Mamuśki???

Darii super, że już nie długo zaczynasz!

Lawendowy sen codziennie czekam na te piękne obrazki od Ciebie!!! Jak dziś 38 maluchów???

Dziewuszki, czytam a wlasciwie staram sie znalesc info odnosnie tych cyst, ktore naprodukowalam a o czym poinformowala mnie wczoraj lekarka. Wywnioskowalam,ze przyczyna moze byc zle wyciszenie. Poza tym przy powstawaniu ich podczas stymulacji przerywa sie ja. NIe moge zatem pojac dlaczego lekarka nic mi o nich nie mowila. Nie widziala ich? Czy moze tak sie wyrazila odnosnie pustych pecherzykow. Zastanawiam sie rowniez,czy przy takiej ilosci cyst warto robic transfer. Czy Wy moze sie orientujecie cos w tym temacie?

reklama
domat 7 dpt na betę to za wcześnie, tak jak gotadora pisze ja przy zarodkach 3 dniowych robiłam 9 dpt i beta wyszła 23,78, wcześniej nie ma co robić bo nic nie wyjdzie. Dziewczyny, które nie macie weryfikacji pamiętajcie, aby badać progesteron bo przez niedomogę można poronić.

Do góry