reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Niech je, witaminy to w końcu samo zdrowie 😉. Moj ma jeden procent i ja tylko się modlę byle ciagle byl chociaż jeden... jakby miał dwa, to bym się chyba poświęciła i próbowała naturalnie nawet codzien, nawet rano przed praca 🤣🤣🤣
U nas problemem jest nasienie.
Moj M cały czas by chciał 3 razy dziennie „walczyć” o nasze dzieci 🤣🤣ale jednak problem chyba musi być po mojej stronie ( on ma już dwójkę dzieci z poprzedniego małżeństwa) a ja nie mam jednego jajowodu i nie wiem czego jeszcze, ze jeszcze nie mamy dzieci 😢

Mamy taka jedna dame u nas w mieście, babkę przed 50, wystylizowaną na 30, żona bylego policjanta, który ma szkołę z nauką jazdy.. i ta pinda zawsze, zawsze staje nam centralnie na podjeździe, zastawiajac nam bramę wjazdową. Staje tam bo obok jest mięsny i piekarnia. I nie rozumie jak sie do niej mowi,ze nie mamy jak wjechać... wychodzi z mięsnego, wrzuca zakupy i zamyka auto..idzie sobie na dalsze zakupy.. już tyle karnych kutasow miala naklejonych na piekne auto, nawet centralnie na fejsa i nic. Wsiada i odjezdza Nawet regularne umieszczanie jej na spotted nie pomaga[emoji85][emoji85][emoji85][emoji85] tępa dzida z premedytacją.
To ny wczoraj taka sytuację mieliśmy, na naszym osiedlu wieczorem nie zaparkujesz, my mamy garaż więc fajnie. A wczoraj z wielkimi zakupami musieliśmy iść kawał drogi bo jakiś Ciołek (okazało się, że to sąsiad z tego samego piętra) zastawił nam garaż... Mój mąż kulturalnie mu powiedział, że jak jeszcze raz zastawi nam garaż to zadzwoni po straż miejska a on 'a dzwoń se gdzie chcesz'. No fiut no! A sąsiedzi z góry wzięli sobie pieska ze schroniska i ciągle po nocach w weekendy szczeka, całe noce, upomnienia nie pomagają... Jeszcze jeden taki weekend i już dzielnicowy będzie zaangażowany w to bo policja nie przyjedzie do zakłócania ciszy nocnej przez psa bo mu nie wlepia mandatu, ale powinni zobaczyć czy faktycznie tak jest, wpisać notatkę i przyjechać na drugi dzień do sąsiadów ale przecież rejestratorka mądrzejsza. Także ciągle nerwy. No a na zastawiaczy to mąż wymyślił sobie sposób, będzie spuszczał powietrze albo tak zastawiał, że nie wyjadą bo kulturą nie wygra z buractwem. 😂

:-D @Camilleka ja zawsze uzywam pomidorow LIMA bo on sa takie fajne miesiste. Zalewam je wrzatkie i obieram ze skorki a pozniej je traktuje taka fajna praską ale tego ie musisz robic sol juz do słoika, złoiki normalnie pasteruzyje albo robie to w piekarniku. Do tych omidorow wkladam tez okolo 3 zabki czosnku i dosc duzo pietruszki ale natke i nie szatkuje jej tylko tak w calosci. Ten przecier raz ze wiesz co jesz :) to jest bardzo esencjonalny i zupka z tego tez pysznosci. Duzo zalezy od pomidorow jak juz wczesniej napisalam ja lubie do tego lime bo ona ma mniej pestek i jest taka miesista. Co do sloiczkow t mialam taka faze ogorki robilam na kilkanascie spozobow z kurkuma, z curry, kiszone, salatki ogorkowe z cebulka, musy truskawkowe, konfitury sliwkowe a njadziwniejsze to jzu kiedys pisalam zrobilam w sloiczki takie male pokrojonego w kostki anansa z truskawkami i zasypalam to cukrem waniliowym a calosc zalalam rumem. - o to cos dla ciebie bo gdzie bym je nie wziela to wszyscy z tego bardzo zadowoleni to jest dosc mocne bo i anans i truskawka tego rumu dosc duzo sie napija :-D ja te sliczki zawsze tak przystrajam serwetkami owijalam to wstazkami i kazdy opisuje sklad i date produkcji ;)
Boziu jaka Ty jesteś kochana! Te słoiczki musza ślicznie wyglądać 🥰 ja tez robię przetwory, tzn pomidory i ketchup na zimę i tez zawsze LiMa :) w tym roku zrobiłam z 36 kg ale teraz to chyba podwoje bo za mało było i wystarczyło na dwa miechy ( nawet do grudnia nie starczyło :( ) i soki z malin robię i borówki bez cukru...tylko, ze nie mam już siły robić je w takie śliczne ozdoby ale uwielbiam jak ładnie to wyglada w spiżarce 🥰🥰

reklama
Dziewczyny dzisiaj ja się chwale [emoji3526]Dziś zostaliśmy właścicielami domu w Holandii [emoji3526][emoji7][emoji2028][emoji537]Klucze dopiero od 1go maja , ale już strasznie się jaram [emoji2956][emoji2957]teraz mogę się już zanurzyć w stronach wnętrzarskich [emoji7] love it [emoji3590]
Gratuluję! Pięknego urządzania;)

Do góry