reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Jakie dwa, z 6 zapłodnionych to licz na 4! Trochę optymizmu 🥰 6 zapłodnionych to naprawdę super wynik, ja to miałam kolejno w 3 procedurach 2 zarodki- 3 zarodki i 3 zarodki. W 1 stymulacji 2 komórki tylko (ale to Parens w Rzeszowie więc chyba najsłabsza klinika ivf w Polsce), a potem chyba 6 komórek dojrzałych, 5 zapłodnionych i z tego 3 zarodki, a później 7 komórek, z tego 4 dojrzałe i 3 zarodki :) drugi jest właśnie ze mną w brzuszku ☺
Ojeeeej ale mnie podniosłaś na duchu 😁😁😁😁 to w takim razie modlę się o 4😆
No wiem wiem☺️☺️☺️oby szybciutko i bez problemowo zleciało Ci te 9 miesięcy 😘😘😘

reklama
A ja bym jadła wszystko i w każdych ilościach i już jestem 3kg na plusie. Wiem, że to też niedobrze i za szybko, ale tak mnie ssie, że muszę jeść 🤷
Hahahh miałam tak do zeszłego tygodnia .. a teraz nie jadalnym nic 😑 No ale coś tam skubie po troszku ;)
Najważniejsze są dzieci więc czy 10 czy 30 na + damy radę 😘✊🏻

@Artemida90 za kilka dni i Ty bedziesz sie cieszyć z serduszka. Zobaczysz. :) I no moze sie mylę ale te 7mm to nie wiem skad lekarzowi sie wzięło..
Za to będąc na wizycie ktory to bedzie tydzien? Juz 7? To zobaczysz juz wiecej:)

U mnie 18.02 będzie 7+3, mąż mówi ze to 7mm to ona mierzyła razem z żółtkiem i może dlatego takie duże wyszło

Kochana a powiedz mi jedno. Czy lekarz podczas badania powiedział „ nie ma akcji serca, nie widzę jej i nie słyszę” czy poprostu nawet nie szukał bo stwierdził ze jeszcze nie będzie ?
Kochanie bo to zasadnicza roznica ! Nie widzieć a nie badać !
Na pewno serduszko bije i na następnym badaniu usłyszysz je głośno i wyraźnie tylko się nie stresuj bo jak tu widzisz doktor mówi ze stres działa nawet na milimetrowy zarodek [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

Powiedziała ze na akcje serca jest za wcześnie ale najechała na zarodek i dała zbliżenie i nic nie było widać. To był 6+3

@Artemida90 ale stwierdzic brak akcji serca a nie sprawdzac to różnica.. U mnie położna stwierdziła że za szybko i nie sprawdzała a w raporcie pipa wpisała że brak.. A to ogromna różnica! Co Ci dokładnie położna powiedziała?

Sprawdzała najechała na zarodek i zrobiła zbliżenie i nic nie było widać.

Dzwonila pani embriolog właśnie!!!
Z 8 komórek pobranych
7 było dojrzałych
I 6 się zapłodnilo!!!
We wtorek na 12.40 transfer, powiedziała że nie będą dzwonic do wtorku i informować ile dotrwalo do 3-ciej doby itp... dowiem się dopiero we wtorek ile przetrwało do 5-tej.ale jej zdaniem to dobry wynik☺☺☺ Boże ale się cieszę, aż się spociłam jak z nią rozmawiałam 😅
No i widzisz!!! Pięknie 😀😀😀Trzymam kciuki za kropeczki🥰

U mnie 18.02 będzie 7+3, mąż mówi ze to 7mm to ona mierzyła razem z żółtkiem i może dlatego takie duże wyszło

Powiedziała ze na akcje serca jest za wcześnie ale najechała na zarodek i dała zbliżenie i nic nie było widać. To był 6+3

A który to był dpt?

A jak ten pęcherzyk zoltkowy wyglada? Ma ktoras zdjecie na którym mogłaby go zaznaczyć i pokazać?

reklama
Do góry