reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

@Aduś16 i @sandra777.12 jak tam u Was? Plamienia/krwawienia wróciły czy spokój?
Ja od soboty na IP póki co spokojnie i czysto i oczywiście nie wiem czy to dobrze czy źle ;) zawroty głowy do ok 6tyg miałam codziennie, teraz średnio raz na 2 dni i senność i potrzeba snu w ciągu dnia to jedyne odchylenia od stanu bez ciąży, które miewam.
Myślę, że do 14tyg to moje życie toczy się od USG do USG. Coraz częściej myślę, że musi być dobrze, bo każdy kolejny dzień jest jak kamień milowy w tych początkach ciąży, ale jednak to wciąż za szybko by móc odetchnąć z ulgą 🙂
P.s. np teraz mam przerwę w szpitalu i jestem na obiedzie i cały bar wiruje mi jak po kilku głębszych 😅 ale to przyjemny stan, lubię go bardzo i jakoś wtedy czuję, że jest dobrze i przyjmuje to za dobry znak ☺
Jejku nie wiedziałam że Ty od soboty w szpitalu?? A dlaczego Cię na tak długo zatrzymali? Jak nic się nie dzieje to dobrze. Tu pozostawiają niestety wszystko naturze do 12tc.. U mnie cisza , zero plamien od tamtego krwotoku, 2 dni do usg.. Pozostałe ciążowe dolegliwości nadal się utrzymują.. Wczoraj mocno krzyż mnie bolał przez jakieś 2h ale ustalo. Ja też każdy dzień odkleslam jak jakiś kamień milowy.. Mam świadomość jak długa droga przede mną, no nawet jeszcze nie wiem czy serduszko bije...

reklama
Jejku nie wiedziałam że Ty od soboty w szpitalu?? A dlaczego Cię na tak długo zatrzymali? Jak nic się nie dzieje to dobrze. Tu pozostawiają niestety wszystko naturze do 12tc.. U mnie cisza , zero plamien od tamtego krwotoku, 2 dni do usg.. Pozostałe ciążowe dolegliwości nadal się utrzymują.. Wczoraj mocno krzyż mnie bolał przez jakieś 2h ale ustalo. Ja też każdy dzień odkleslam jak jakiś kamień milowy.. Mam świadomość jak długa droga przede mną, no nawet jeszcze nie wiem czy serduszko bije...
A to źle napisałam albo źle się zrozumialysmy. Ja byłam w sobotę tylko na sprawdzeniu czy wszystko ok, ale spedzilam ok godzinę na IP i wróciłam do domu. Napisałam do mojego lekarza, że chcą mnie przyjąć na oddział na patologie ciąży, ale on mi mówi od początku, że w domu mogę zrobić to samo co zrobia mi w szpitalu (leki, odpoczynek, ew badania kontrolne) i nie będzie to dobre, abym teraz leżała z kobietami po poronieniach i w zagrożeniu ciąży i napisałam mu w smsie, że się nie zgodziłam i poprosiłam o konsultację i badanie i mi napisał, że bardzo dobrze zrobiłam, a że on tam jest w szpitalu kimś ważnym, może nawet ordynatorem, to też przyjęli mnie szybko, swoją drogą bardzo miły (i młody i przystojny lekarz 🤪) mnie badał i stwierdził, że nie ma podstawy hospitalizacji. Także ja jestem w domu i chodzę do pracy, bo mam lekka pracę pod względem fizycznym, siedzę i rozmawiam z pacjentami, co bardzo lubię ☺️ cieszę się, że u Ciebie dobrze, a serduszko bije jak dzwon, już w sobotę nam o tym napiszesz 🙂

A to źle napisałam albo źle się zrozumialysmy. Ja byłam w sobotę tylko na sprawdzeniu czy wszystkim, ale spedzilammok godzinę na IP i wróciłam do domu. Napisałam do mojego lekarza że chcą mnie przyjąć na oddział na patologie ciąży, ale on mi mówi od początku, że w domu mogę zrobić to samo.co.zrobia mi w szpitalu (leki, odpoczynek, ew badania kontrolne) i nie będzie to dobre, abym teraz leżała z kobietami po poronieniach i w zagrożeniu ciąży i napisałam mu w smsmie że się nie zgodziłam i poprosiłam o konsultację i badanie i mi napisał, że bardzo dobrze zrobiłam, a że on tam jest w szpitalu kimś ważnym, może nawet ordynatorem, to też przyjęli mnie szybkimi bardzo miły (i młody i przystojny lekarz 🤪) mnie badał i stwierdził, że nie ma podstawy hospitalizacji. Także ja jestem w domu i chodzę do pracy, bo mam lekka pracę pod względem fizycznym, siedzę i rozmawiam z pacjentami, co bardzo lubię ☺ cieszę się, że u Ciebie dobrze, a serduszko bije jak dzwon, już w sobotę nam o tym napiszesz 🙂
Uffff to dobrze że nie jesteś w szpitalu ;) Napewno jest u Was ok! W ciąży wyobraźnia płata figle ale intuicja czuwa więc oby do przodu móc określac spokojnie każdy dzień :laugh2:

reklama
@Aduś16 i @sandra777.12 jak tam u Was? Plamienia/krwawienia wróciły czy spokój?
Ja od soboty na IP póki co spokojnie i czysto i oczywiście nie wiem czy to dobrze czy źle ;) zawroty głowy do ok 6tyg miałam codziennie, teraz średnio raz na 2 dni i senność i potrzeba snu w ciągu dnia to jedyne odchylenia od stanu bez ciąży, które miewam.
Myślę, że do 14tyg to moje życie toczy się od USG do USG. Coraz częściej myślę, że musi być dobrze, bo każdy kolejny dzień jest jak kamień milowy w tych początkach ciąży, ale jednak to wciąż za szybko by móc odetchnąć z ulgą 🙂
P.s. np teraz mam przerwę w szpitalu i jestem na obiedzie i cały bar wiruje mi jak po kilku głębszych 😅 ale to przyjemny stan, lubię go bardzo i jakoś wtedy czuję, że jest dobrze i przyjmuje to za dobry znak ☺
U mnie narazie czysto ;) wczoraj były „resztki” a dzisiaj mam już spokój ;)
Też tak uważam, że każdy dzień zbliża nas do celu. Mój maż właśnie mówił, że jeden dzień to mniej więcej 0,5 % Bliżej do rozwiązania ❤️
damy radę do końca pierwszego trymestru, drugiego i trzeciego ;)

Jutro mam wizytę u położnej i szczerze to nie wiem czego się spodziewać ;)
No ale poczekamy, zobaczymy 🥰

Do góry