reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Właśnie wczoraj byłam i doktor powiedział że jest pewny że dziewczynka dokładnie 12 tydzień i 4 dni i tak się zastanawiam czy już mogę spokojnie żyć z tą świadomością czy nastawiam się jeszcze na siusiaka
To niesamowite, że w 12 tygodniu juz widać płeć :) ja będę również w 12 tyg na prenetalnych i może uda się dojrzeć co tam się kryje :)

reklama
O ile wiem to lutinus lepszy od luteiny dlatego taka cena. Ale nigdy nie używałam. U mnie tylko utrogestan dają po transferze

Na pewno luteina i lutinus to 2 różne leki
No obejrzałam teraz z ciekawości ulotki i pewnie różnica jest w sustacjach pomocniczych, bo główny składnik czyli progesteron 100mg jest taki sam. Ja nigdy nie brałam lutinusa. Ale też pewnie dlatego że nie mam uczulenia na luteinę. I fakt, jak sprawdziłam cenę lutinusa to mnie zatkało, bo cena opakowania luteiny 100 z refundacją to lekko ponad 7 zł. Z drogich leków mam teraz tylko prolutex, no i najgorsze, że właściwie nigdzie nie da się go kupić od ręki (sprawdziłam w necie i na stanie mają go 3 apteki w Warszawie), no dramat jakiś...

Dziewczęta z Gamety Gdynia, na koniec listopada dzwonię aby umówić pierwsza wizytę na pierwsze dni stycznia jeśli crio ostatnich mrozakow się nie powiedzie.. Panie jeszcze nie znają grafiku stąd koniec listopada... podpowiedzcie proszę czy dr Czech czy dr Śliwiński?? Z którym jest lepszy kontakt? Mnie głównie zależy na elastyczności tzn abym mogła pewne tematy zdalnie z zagranicy ogarnąć.. Który z tych dwóch lekarzy jest bardzo elastyczny i dostępny, bo skuteczność to raczej losowa jest ;) Jeszcze raz dziękuję Wam za podpowiedź...
To ja Ci nie ułatwię decyzji, bo chodze do dr Skweresa😊 moim zdaniem bardzo dobry lekarz. Tak jak pozostali jest elastyczny i jest kontakt smsowy. Nie jest osobą zbyt wylewna. W końcu to lekarz ginekolog a nie psycholog😉 ale na kazde pytanie odpowiada bardzo dokładnie. Fakt jest taki, że którego nie wybierzesz powinno być dobrze😊

No obejrzałam teraz z ciekawości ulotki i pewnie różnica jest w sustacjach pomocniczych, bo główny składnik czyli progesteron 100mg jest taki sam. Ja nigdy nie brałam lutinusa. Ale też pewnie dlatego że nie mam uczulenia na luteinę. I fakt, jak sprawdziłam cenę lutinusa to mnie zatkało, bo cena opakowania luteiny 100 z refundacją to lekko ponad 7 zł. Z drogich leków mam teraz tylko prolutex, no i najgorsze, że właściwie nigdzie nie da się go kupić od ręki (sprawdziłam w necie i na stanie mają go 3 apteki w Warszawie), no dramat jakiś...
Na 3.5dnia wychodzi mi 220zl opakowanie lutinus 21 globułek 3×2

reklama
Do góry