U mnie w 7dpt beta 49. Dzisiaj jest 10dni i czekam na wynik. Ale robiłam test i wyszedł pozytywny. Na dodatek też tak się rozchorowalam że ledwo mówię złapała mnie krtanA na betę po transferze blastocysty można 7dpt się wybrać? Powinno już coś być?
reklama
ok, to jadę jutro - obym tylko miała co powtarzać, bo jak będzie zero z groszem to nie ma co się już łudzićJa będę powtarzać po 4 , bo w sobotę nie będę miała jak podjechać do laboratorium, możesz powtórzyć po 3 dniach , szukasz wtedy na Google kalkulator i sprawdzasz czy jest dobry przyrost.
Śliwka12345
Fanka BB :)
A encorton bierzesz? Ja też kiedyś tak mialamU mnie w 7dpt beta 49. Dzisiaj jest 10dni i czekam na wynik. Ale robiłam test i wyszedł pozytywny. Na dodatek też tak się rozchorowalam że ledwo mówię złapała mnie krtan
Cześć dziewczyny, od kilku lat byłam staraczką po iui i na tamtym wątku bywałam. Teraz jestem już in vitro. Mianowicie w jego trakcie. Czy próbował ktoś z was zapładniać tylko dwie komórki? Czy zawsze 6? Jakie są u was statystyki z ilością? Bije się z myślami co robić? Wolała bym nie zamrażać zarodków. Ale boję się, że z 2 nie wyjdzie nic. Czy jest ktoś kto zapładniał dwa i wyszły dwa lub jeden i się udało?
Biorę 10mg...A encorton bierzesz? Ja też kiedyś tak mialam
Aneczka85_01
Cześć dziewczyny, jestem przed pierwsza konsultacja do in vitro i mam masę pytań ale na początek się przedstawię:
Joanulka 34 lata, 2 lata starań bez powodzen, jedno IUI w sierpniu - nieudane a teraz in vitro.
Ani raz przez 2 lata nie zaszłam w ciąże.
Jesteśmy z mężem prowadzeni w klinice Gyncentrum w Bielsku u dr Piekarz. Chciałabym się dowiedzieć coś więcej o tej klinice i samej Pani dr oraz jak się przygotować do konsultacji (jakie badania na pierwsza konsultacje). Mąż będzie miał badanie nasienia (HBA i fragmentacja) ale dziś dowiedziałam się od koleżanki ze HBA nie jest wymagane do ivf- czy możecie potwierdzić? Czego się mogę spodziewać? Czym bliżej wizyty tym więcej mam obaw j pytań.
Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi
Podpinam się do pytania o HBA czy któraś robiła do In vitro ?
Hej dziewczyny . Która z Was ma problemy z tarczyca ? Ja w końcu wyprosilam badanie TSH i okazało się , ze wynosi 12 !!!!! A te barany mnie stymulowały do ivf z takim wynikiem !!! Dostałam euthyrox 25 i za jakiś czas sprawdzam ponownie .. i tego ivf już nici bo tylko jeden pęcherzyk jest wystarczająco duży .. w czw zrobią nam inseminacje ... ale z takim wynikiem i tak pewnie spisana na straty. Jak to u Was wyglada ? Proszę o jakieś info ...
bazylia128
Piekne ananasowe dziubki@bazylia128 ja też z tych co uwierzyła że świerzy ananas pomoże i właśnie mam koło siebie 4 ro miesieczne blizniaczki Anielke i Konradka tulisie pozdrawiają życzę wszystkim pozytywnych bet niech wasze walki się zakończą sukcesem ❤
Mimo wszystko nie sadze zeby to bylo zasługą ananasa
Artemida90
Hej dziewczyny . Która z Was ma problemy z tarczyca ? Ja w końcu wyprosilam badanie TSH i okazało się , ze wynosi 12 !!!!! A te barany mnie stymulowały do ivf z takim wynikiem !!! Dostałam euthyrox 25 i za jakiś czas sprawdzam ponownie .. i tego ivf już nici bo tylko jeden pęcherzyk jest wystarczająco duży .. w czw zrobią nam inseminacje ... ale z takim wynikiem i tak pewnie spisana na straty. Jak to u Was wyglada ? Proszę o jakieś info ...
Spokojnie stymulacja powoduje ze tsh może wzrosnąć - mi tez rośnie po stymulacji. Trzeba mieć to tylko pod stała kontrola. Możliwe ze podstawowe tsh masz prawidłowe ale po stymulacji ci poszybowało
reklama
Mi że względu na czynnik męski zapladbiali wszystkie tzn 8 komórek pobrali przy punkcji z czego uzyskałam 3 blastocysty które zamrozuli A swiezaczka jednego miałam podanego który niestety że mną nie został.Cześć dziewczyny, od kilku lat byłam staraczką po iui i na tamtym wątku bywałam. Teraz jestem już in vitro. Mianowicie w jego trakcie. Czy próbował ktoś z was zapładniać tylko dwie komórki? Czy zawsze 6? Jakie są u was statystyki z ilością? Bije się z myślami co robić? Wolała bym nie zamrażać zarodków. Ale boję się, że z 2 nie wyjdzie nic. Czy jest ktoś kto zapładniał dwa i wyszły dwa lub jeden i się udało?
Zapladniajac więcej komórek zwiększasz swoje szanse.Duzy wpływ na decyzję napewno jest przyczyną niepowodzeń.Poradz się lekarza jeśli masz dylemat on Ci podpowie jaka opcję proponuje jeśli nie jesteś zdecydowana.
Podziel się: