reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja bralam leki przepisane przez docenta Pasnika przez 14 dni w cyklu poprzedzającym crio. Leki i dawki są dobierane indywidualnie, w zależności od wyników badań. Niektóre dziewczyny mają kroplowki z intralipidu lub wlewy z accofilu, są takie które muszą podchodzić do szczepień, więc w sumie u mnie było łatwo, bo bralam 4 rodzaje leków przed transferem, a w cyklu z transferem steryd + heparyna plus heparyna przez całą ciążę i połóg.

Wszystkie badania robiłam na zlecenie immunologa docenta Pasnika (znanego na naszym forum jako wujek Jarek). Miałam dwie wizyty u niego w Łodzi, pierwsza to zebranie wywiadu oraz zlecenie badań, druga to interpretacja wyników oraz zalecenia. Z tymi zaleceniami udalam się do mojego lekarza prowadzącego w klinice, on mi powiedział, że nie do końca w to wierzy ale w sumie miał już klika pacjentek, którym się udało po leczeniu od docenta i w sumie on nie powinien podważać zaleceń lekarza innej specjalizacji i dostosowal się do zaleceń czyli przepisał mi odpowiednie leki po transferze.

Mam spore zaległości na forum ale dzielnie nadrabiam:).
Mogłabyś napisać ile kosztują takie badania przepisane przez docenta Paśnika?
Moja pani doktor mi zasugerowała abym pomyślała o wizycie w Łodzi.....Niestety mam daleko - 400km

Strasznie dużo pieniędzy! Nie ma nic refundowanego? Może ginekolog mógłby napisać zalecenie na podstawie, którego internista wystawiłby receptę na NFZ?
Podobno nie refundowane. No duzo:( liczac badania do samej procedury, procedure plus leki do stymulacji, i po transwerze to mieszkanie mozna kupic:( ale ie zaluje zlotowki bo nosze pod sercem wymarzony cud. Tylko rozzalona jestem ze ja chcac dziecko musze tyle poswiecic i kasy i zdrowia jak my tu wszystkie a takie co raz pijane na dyskotece nie wiedza nawet z kim maja bez zadnych wyrzeczen a jeszcze potem slawne w tv bo sie pozbyla dziecka w tragiczny sposob. Nie ma sprawiedliwosci. No ale jak to mowia nic sie nie dzieje bez przyczyny...nasze dzieci dla nas to beda docebiane szanowane cudy a i my imaczej payrzymy na zdrowie, szanujemy je,doceniamy zwykla zlotowke bo wiemy ile co kosztuje nas. Uczymy sie cierpliwosci ,poswiecenia i pozniej meeeega milosci,rezygnowania z siebie i wlasnych potrzeb. Moze cos co my nazywamy katorga w zyciu to dla nas jakas lekcja zyciowa..dar..wszystko ma swoje plusy i minusy:)

Podobno nie refundowane. No duzo:( liczac badania do samej procedury, procedure plus leki do stymulacji, i po transwerze to mieszkanie mozna kupic:( ale ie zaluje zlotowki bo nosze pod sercem wymarzony cud. Tylko rozzalona jestem ze ja chcac dziecko musze tyle poswiecic i kasy i zdrowia jak my tu wszystkie a takie co raz pijane na dyskotece nie wiedza nawet z kim maja bez zadnych wyrzeczen a jeszcze potem slawne w tv bo sie pozbyla dziecka w tragiczny sposob. Nie ma sprawiedliwosci. No ale jak to mowia nic sie nie dzieje bez przyczyny...nasze dzieci dla nas to beda docebiane szanowane cudy a i my imaczej payrzymy na zdrowie, szanujemy je,doceniamy zwykla zlotowke bo wiemy ile co kosztuje nas. Uczymy sie cierpliwosci ,poswiecenia i pozniej meeeega milosci,rezygnowania z siebie i wlasnych potrzeb. Moze cos co my nazywamy katorga w zyciu to dla nas jakas lekcja zyciowa..dar..wszystko ma swoje plusy i minusy:)
Heparyna 80 zl jakos a cronone place 220 i zawsze lekarz przepisuje mi po 2 pudelka by starczylo od wizyty do wizyty a crinone biore 2 razy dziennie wiec idzie szybko

reklama
A czy naprotechnologia leczy bezplodnosc gdy przyczyna jest brak jajowodow? Lub calkowota niedroznosc? Zarodki nie sa wyrzucane przez zespol medyczny Pani doswiadczona! Nawet jak ktos nie wykorzysta to masz racje trafia do innej kobiety ,ktora starajac sie w ten sposob co my napewno je docenia zadba i pokocha najbardziej na swiecie! Nie etyczne jest umoralnianie na takim forum gdzie dla takiech kobiet jak my to jest JEDYNE wyjscie! Umoralniaj te ktorym naprotechnologia pomoze ! To pomoc medyczna nie widzimis! To skoro ktos umiera a moga mu przeszczepic serce to lepiej zeby umarl?! Bo np tacy jak ty nie wyobrazaja sobie chodzic z obcym organem w sobie?! Jesli medycyna daje ratunek to trzeba z tego korzystac!!!! Kazdy ma prawo do swoich pogladow owszem ale zostaw je dla siebie! Tu sa kobiety gdzie umieraja od srodka , przechodza depresje czy rozpacz i to jest dla nich ratunek wiec korzystaja! A zarodki jak umra nadliczbowe to tak widocznie mialo byc! Naturalnie kobieta tez nie zachodzi co miesiac bo komorka z plemnijiem sie laczy ale umiera i kobieta roni nawet nie wiedzac ,ze byla w ciazy i co to jest tez nie etyczne? Bo jedno sie dzieje w jej lonie a jedno poza? !! Sio kobieto bo az sie zagotowalam tak ze gwizdek gwizda i ma ochote nagwizdac!!!!

Do góry