reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Masz mutacje mthfr i troche za wysoka homocysteine, co moze swiadczyc o uposledzonej metylacji witamin z grupy B, w tym wit B12 i kwasu foliowego. Jesli lykasz syntetyczne formy to trzeba dolozyc tez troche tych metylowanych. Nk za wysokie, do zbicia intralipidem albo sterydem, albo jednym i drugim ;) reszta poki co ok.
Maaasakra, ogólnie to jestem przerażona ;( chociaż wiem, że bywa gorzej. Czyli to jest pewnie przyczyna 2 nieudanych transferów ?
Biorę witaminę D 2000j + prenatal uno. Szczerze to nie wiem jaką ma formę kwasu foliowego

Maaasakra, ogólnie to jestem przerażona ;( chociaż wiem, że bywa gorzej. Czyli to jest pewnie przyczyna 2 nieudanych transferów ?
Biorę witaminę D 2000j + prenatal uno. Szczerze to nie wiem jaką ma formę kwasu foliowego
W prenatalu masz metyle, więc dołożyłabym jeszcze trochę syntetyku, przez jakieś 2tyg lub miesiąc codziennie a potem np co drugi dzień. U mnie się same metyle nie sprawdzały, musiałam łykać mieszankę. Niekoniecznie to jest przyczyną niepowodzeń, ale w dużej mierze może być. Jeśli nie było implantacji to warto tez zbadać kiry i rozważyć zastosowanie np accofilu, jeśli wynik wyjdzie zły.

A jakie jednostki? U mnie ng/ml, coś Twoje wyniki mega wysokie [emoji3526]

Ja miałam mieć wizytę jutro, ale NFZ wyznaczył mi ten sam termin do hematologa i musiałam odmówić. Ponoć jestem umówiona na prenatalne w 13 tc ale 11.05 dowiem się na 100%. Jak coś umówie na szybko w klinice. Robić będę tylko prenatalne i pappa ale nie wiem jak to się ma bo zarodek jednak przeleżał troszkę w oczekiwaniu. Jeśli coś nas zaniepokoi to zrobimy pewnie nifti ale... nie zakładam nic strasznego. Mój kropek dostał tyle stresu, że dbam o niego teraz. [emoji2] Zasługuje na spokój.
No u mnie jednostka nmol/l, co daje wynik progesteronu w przeliczeniu na jednostkę ng/ml - 124 ng/ml pierwszy wynik i 100 ng/ml drugi wynik, a to też dużo.
Ja zrobię te po 35 r.ż., ale pappa często wychodzi z jakimiś podejrzeniami, a później się okazuje, że wszystko dobrze. Nie chcę mieć stresu w postaci podejrzeń, bo bym chyba umarła z niepokoju.
Doatego mam pokusę zrobić te badania wolnego DNA, które dają wynik 99,9%, a nie jak pappa 85%.
Rozumiem Cię doskonale, że nie chcesz stresować kropka :) Dlatego trzymam bardzo mocno kciuki za brak stresu u Ciebie w tej ciąży ;)

Dziewczyny czy beta 49 w 11dpt 3 dniowych zarodkow ( beta robiona o 7 rano. Transfer był 11 dni wcześniej o 14) nie jest za mała?
Bo wszędzie czytam ze ok 100 dobrze jakby było.

W prenatalu masz metyle, więc dołożyłabym jeszcze trochę syntetyku, przez jakieś 2tyg lub miesiąc codziennie a potem np co drugi dzień. U mnie się same metyle nie sprawdzały, musiałam łykać mieszankę. Niekoniecznie to jest przyczyną niepowodzeń, ale w dużej mierze może być. Jeśli nie było implantacji to warto tez zbadać kiry i rozważyć zastosowanie np accofilu, jeśli wynik wyjdzie zły.
A co to są te Kiry ?

reklama
Do góry