Dzięki będę czekać do czwartku jak na szpilkachNie odpuszczaj tylko zrob kolejne hcg za 2 dni, beta rosnie wiec nadal jesteś w grze [emoji6] trzymam kciuki [emoji110]
reklama
Justyska13
Fanka BB :)
super Asia niech dziewczynki rosnąMy po badaniach. Dziewczynki rosna, maja okragle tlusciutkie brzuszki (matka w swieta sobie nie zalowala ), po tatusiu dlugasne nogi, beda modelki. Rosna jak na drozdzach, maja juz po ponad 400g (a myslalam, ze to ja przytylam huehue)
Ruda08
Maaasakra, ogólnie to jestem przerażona ;( chociaż wiem, że bywa gorzej. Czyli to jest pewnie przyczyna 2 nieudanych transferów ?Masz mutacje mthfr i troche za wysoka homocysteine, co moze swiadczyc o uposledzonej metylacji witamin z grupy B, w tym wit B12 i kwasu foliowego. Jesli lykasz syntetyczne formy to trzeba dolozyc tez troche tych metylowanych. Nk za wysokie, do zbicia intralipidem albo sterydem, albo jednym i drugim reszta poki co ok.
Biorę witaminę D 2000j + prenatal uno. Szczerze to nie wiem jaką ma formę kwasu foliowego
dżoasia
W prenatalu masz metyle, więc dołożyłabym jeszcze trochę syntetyku, przez jakieś 2tyg lub miesiąc codziennie a potem np co drugi dzień. U mnie się same metyle nie sprawdzały, musiałam łykać mieszankę. Niekoniecznie to jest przyczyną niepowodzeń, ale w dużej mierze może być. Jeśli nie było implantacji to warto tez zbadać kiry i rozważyć zastosowanie np accofilu, jeśli wynik wyjdzie zły.Maaasakra, ogólnie to jestem przerażona ;( chociaż wiem, że bywa gorzej. Czyli to jest pewnie przyczyna 2 nieudanych transferów ?
Biorę witaminę D 2000j + prenatal uno. Szczerze to nie wiem jaką ma formę kwasu foliowego
No u mnie jednostka nmol/l, co daje wynik progesteronu w przeliczeniu na jednostkę ng/ml - 124 ng/ml pierwszy wynik i 100 ng/ml drugi wynik, a to też dużo.A jakie jednostki? U mnie ng/ml, coś Twoje wyniki mega wysokie [emoji3526]
Ja miałam mieć wizytę jutro, ale NFZ wyznaczył mi ten sam termin do hematologa i musiałam odmówić. Ponoć jestem umówiona na prenatalne w 13 tc ale 11.05 dowiem się na 100%. Jak coś umówie na szybko w klinice. Robić będę tylko prenatalne i pappa ale nie wiem jak to się ma bo zarodek jednak przeleżał troszkę w oczekiwaniu. Jeśli coś nas zaniepokoi to zrobimy pewnie nifti ale... nie zakładam nic strasznego. Mój kropek dostał tyle stresu, że dbam o niego teraz. [emoji2] Zasługuje na spokój.
Ja zrobię te po 35 r.ż., ale pappa często wychodzi z jakimiś podejrzeniami, a później się okazuje, że wszystko dobrze. Nie chcę mieć stresu w postaci podejrzeń, bo bym chyba umarła z niepokoju.
Doatego mam pokusę zrobić te badania wolnego DNA, które dają wynik 99,9%, a nie jak pappa 85%.
Rozumiem Cię doskonale, że nie chcesz stresować kropka Dlatego trzymam bardzo mocno kciuki za brak stresu u Ciebie w tej ciąży
Ruda08
A co to są te Kiry ?W prenatalu masz metyle, więc dołożyłabym jeszcze trochę syntetyku, przez jakieś 2tyg lub miesiąc codziennie a potem np co drugi dzień. U mnie się same metyle nie sprawdzały, musiałam łykać mieszankę. Niekoniecznie to jest przyczyną niepowodzeń, ale w dużej mierze może być. Jeśli nie było implantacji to warto tez zbadać kiry i rozważyć zastosowanie np accofilu, jeśli wynik wyjdzie zły.
dżoasia
wg mnie jest dobrze, tylko trzeba sprawdzić przyrościki!!Dziewczyny czy beta 49 w 11dpt 3 dniowych zarodkow ( beta robiona o 7 rano. Transfer był 11 dni wcześniej o 14) nie jest za mała?
Bo wszędzie czytam ze ok 100 dobrze jakby było.
dżoasia
http://www.ceb.ajd.czest.pl/files/z14/09.pdfA co to są te Kiry ?
badanie to typowanie KIR, genotyp kir albo po prostu KIR, w labie powinni wiedziec o co chodzi. Tylko nie w każdym zrobisz
reklama
Ruda08
Super, bardzo dziękuje za pomochttp://www.ceb.ajd.czest.pl/files/z14/09.pdf
badanie to typowanie KIR, genotyp kir albo po prostu KIR, w labie powinni wiedziec o co chodzi. Tylko nie w każdym zrobisz
Podziel się: