reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Gotadora doktor się przeraził, że po 3 dniach niedużych dawek mam już tyle pęcherzyków, kolejne podglądanie w piątek. Jak to on powiedział: " hot girl" :-)
Znowu mnie czeka chodzenie co 2 dni. Nadal mam dawkę 150 j.

Doktor powiedział, że jak tym razem się nie uda to będę miała histeroskopię. Oby się udało bo nie chcę kolejnych zabiegów :-(.
Doktor potwierdził również , że przy pierwszym podejściu beta hcg na poziomie 8,27 na pewno nie była po choragonie, powiedział, że prawdopodobnie była to ciąża biochemiczna.

Madzialenak - czyli wychodzi, że poprzednio byłaś w ciąży, że tak powiem. Więc teraz już się na 100% uda. Nie wiedziałam, że miałaś aż taki wynik hcg. Mój wynik wskazywał jasno na porażkę, bo poniżej 1 był poprzednio.

Dziewczęta, ale Wy piszecie, jak szalone :-)
Dopiero teraz mogłam usiąść i przeczytać Wasze posty.

Madzialenak, prawdziwa z Ciebie mama-kwoka, 17 pęcherzyków, to niezły wynik.
A estradiol przelicza się następująco: Przelicznik: 1 pg/ml = 3,67 nmol/l.
A na jeden pęcherzyk przypada 200-250

Jutro znowu czeka mnie ciężki dzień pracy. Odzwyczaiłam się od tego hałasu. A "potworki" były dzisiaj nie do opanowania. Ale z drugiej strony, nie ma się co dziwić, zanosiło się na deszcz. A po zachowaniu dzieci można od razu poznać, że szykuje się zmiana pogody.

Madzialenak - czyli wychodzi, że poprzednio byłaś w ciąży, że tak powiem. Więc teraz już się na 100% uda. Nie wiedziałam, że miałaś aż taki wynik hcg. Mój wynik wskazywał jasno na porażkę, bo poniżej 1 był poprzednio.

Kinga przy transferze świeżaczków miałam betę 8,27 a przy crio mniej niż 1. Kurcze teraz musi się udać!

Ostatnia edycja:
Uffff... a to nie wiedziałam:) zaraz sobie przygotuję plasterki i ogólnie wprowadzam się w dobry nastrój... ale się cieszę:)

reklama
Asiex - przepraszam. Nie chciałam Cię zdenerwować. Myślałam, że wiesz. A tak w zasadzie od jutra będziesz już w ciąży i tej wersji się trzymajmy :tak:

Madzialenak - na pewno się uda. Jajeczek wysiedziałaś jak kwoczka normalnie. Oby tylko pięknie rosły teraz.

Do góry