ilmenau
Fanka BB :)
@ilmenau Ty tez lada dzień! Szybko zleci i tez będziesz tulić swoje maleństwo! To już ostatnia prosta! Kurcze naprawde jeszcze to do mnie nie dociera, wciąż nie moge uwierzyć! Tyle lat starań, nerwów, płaczu i wszystkiego innego co wiąże się z nieudanymi transferami, stymulacjami końskimi dawkami z których były tylko po jednej komórce i zero mrozakow. Ale finał piękny i wart każdej łzy! Miałam chwile załamania ale nie poddałam się i to była dobra decyzja! Walczcie dziewczyny do skutku! Warto!!
Ja tez nie wierzę, dlatego już bym chciała przytulić Małą
Dawaj nam znać jak już będziesz mogła jak duży jest synek
Ja mam nieco młodszą ciążę bo dziś 36 i 2 tc już czuję zbliżający się finał. Cierpię na bezsenność a brzuch strasznie przeszkadza. No uroki 9 miesiąca i przebywania przez 3 miesiące w szpitalu. U mnie też CC najwcześniej 5 kwietnia tylko nie wiem czy dotrwam
W każdym szpitalu po CC są nieco inne metody postępowania. W tym gdzie ja jestem trzeba wstać po około 6 godzinach i dziewczyny mówią że to jest najgorsze. Z kolei moja siostra z cewnikiem leżała do następnego dnia. Pierwsze dwa dni to niestety ból ale potem już jest coraz lepiej. Po cięciu przez pierwsze dwie godziny przebywa się na sali pooperacyjnej gdzie nikt nie może wchodzić. W tym czasie tata może kangurować dziecko.
No nic jakoś to trzeba przetrwać. Powodzenia dziewczyny.
Motylku, jesteś bardzo dzielna i już tylko dni dzielą cie od upragnionego szczęścia! Warto było się tyle przemęczyć dla córeczki! Daj znać jak już bedziecie rozpakowane!
To dopiero początek , czekam na wizytę pęcherzykowa, dziękuję za odp uspokoiłaś mnie , bo naczytalam się głupot że jak tylko test pozytywny to trzeba odstawić a zapomniałam się lekarza spytać
Wiesz, są różne szkoły jeśli chodzi o metforminę. W Polsce nie stosuje się jej w ciąży, za granicą stosuje. Moja endokrynolog powiedziała, że spokojnie do końca pierwszego trymestru można, u mnie to się trochę przeciągnęło z innych powodów ale bez większych problemów dla dziecka.