reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Chyba wiedziałam kiedy zajrzeć na forum.

Ciąża bliźniacza bez powikłań, wyniki wzorowe. Dzieci urodzone w terminie.. 2730 i 3010. Ani jednego dnia spędzonego w szpitalu, w szpitalu dopiero zjawiłam się w dniu cc. Mam dużo znajomych i w otoczeniu i tu z forum które mają zdrowe bliźniaki. Większość urodzona o czasie z piękną waga, bez powikłań.
A wbrew pozorom więcej mam znajomych z ciążami pojedynczymi które musiały leżeć plackiem i się oszczędzać.
Ja cala Ciąże biegalam z mopem, okna szorowalam.
Więc pisanie tu bo ciąża bliźniacza....
Bardziej wszytko zależy od organizmu kobiety i nie zwalabym tego na podanie dwóch zarodków.
I to nie jest widzimisię bo chce dwa i już...
Bo ciąża to ciąża, transfer to transer, miesiąc w te czy we wte różnicy nie zrobi... To zdanie najbardziej mnie dobilo!

Przygodę z. Ivf miałam krótka. Przed ivf 4 nieudane inseminacje.
Z stymulacji 3 zarodki.
Pierwszy transfer swiezaka - nieudany.
I To Nie jest tak że miałam widzimisię chce dwa i Już. Naprawdę glowilam się z myślami przed drugim transferem co jak Wezmę dwa i się nie uda...

Ale się Udało i każdej wachajacej się nad tym czy tulic jeden czy dwa zarodki : ŻYCZĘ TAKIEGO 8 CUDU JAKIM SA BLIŹNIAKI!!! [emoji7]
Zobacz załącznik 953555
Słodziaki ❤❤

Cyce raczej nie są żadnym wyznacznikiem. U mnie na pewno pierwszymi ciążowymi oznakami był ból krzyża od ok 2dpt i ok tydzień po transferze bezsenność - potrafiłam się obudzić ok 1.30-2 w nocy i nie spać do 5-6. Chociaż w tej ciąży bezsenność przyszła dopiero ok 6-7tc.
Mam to samo :)
Cycki nie bolą tylko tyci tyci ale to może przez Bromergon bo zatrzymuje laktacje.
Ale za to miałaś to samo co ja - Kręgosłup boli strasznie od początku, mnie pobolewa czasem dół brzucha też od początku jakby małpa miała przyjść, nie wiem czemu, ale sikalam na początku co 15 minut :) No to wstawianie przed 5 :(
budzę się w nocy nie raz i zasnąć ciężko...

Mam wynik drugiej bety: 96,3
Cudownie! Matka kropka już nie stresuj! Będzie tylko coraz lepiej.
U mnie objawów nadal brak, no chyba że ból krzyża, ale ... to też może być inny powód jak ciąża.

Ja tam nie mam czarnych myśli. Chce się tym razem cieszyć tym stanem, a nie trząść dupą jak wcześniej. [emoji23][emoji23]

Teoretycznie w poniedziałek, tylko rodzice przyjeżdzają na długi weekend i nie wiem czy nie zrobię testu w środę, gdy już ich nie będzie. Jeżeli byłby pozytywny to rewelacja, ale jeżeli nie, to szczerze nie będę chciała nikogo oglądać :no:
A teraz by nie wyszło z sikacza? Teoretycznie jesteś 10 dpt. Jak dobrze liczę i to pięciodniowca!

Nie wykrywają HCG [emoji8] wykrywają LH , zupełnie co innego . W ogóle się tym nie sugeruj.
Już nie mówiąc o tym że tymi testami w ogóle nie ma się co sugerować za bardzo (zrobiłam im dziesiątki [emoji16]) to że wykrywają ciążę to jakaś plotka , pewnie komuś wyszły pozytywne i zasiał zamęt. Mi one wychodzimy pozytywne nawet podczas okresu , a negatywne podczas potwierdzonej owulacji ..
Dziękuje, wiem, że nie powinnam się przejmować, ale i tak dopadła mnie bezsenność, ech...

reklama
Do góry