Raczej nie powinnaś dostać miesiączki, choć wiem, że są dziewczyny, które dostają pomimo leków.
Najważniejsze, aby te dwa się ładnie podzieliły. Tak naprawdę wystarczy jeden.
To normalne. Nie bierz kolejnej dawki. Substancja czynna wchłania się w ci godz.
Malgoś gratuluję dzidziusia
.
Endo nie jest zbyt grube, ale do czwartku pewnie jeszcze troszkę podrośnie i będzie w sam raz. Trzymam kciuki
Super, gratuluję. Oby tak dalej!
Na początku zawsze są jakieś rozbieżności. Nie przejmuj się tym za bardzo. U mnie też na początku nie wszystko się zgadzało, a na kolejnych USG było ok.
Ja kiedyś czytałem, że encorton w dawce do 5 mg jest ok w ciąży. Ale ogólnie nie powinno się brać sterydów.
Czasem tak jest, że coś się nie udaje. Nie należy się obwiniać. Olej otoczenie. IVF może okazać się długą drogą i bez gwarancji na sukces niestety. Ale są też przypadki, że dziewczyną się udaje szybko. Ja mam za sobą 4 letnią drogę z 4 stymulacjami, ale są tu dziewczyny po gorszych przejściach i walczących dalej. Musicie się uzbroić w cierpliwość i jednocześnie w miarę możliwości - w optymizm (choć wiem jakie to trudne). Powodzenia!
A masz jakieś wskazania do encortonu? Jakie masz NK? Encorton, oprócz wiadomych właściwości, ma nieciekawe skutki uboczne. Może u Ciebie jest niepotrzebny...
Z tego co pamiętam, sterydów nie bierze się na noc. Ja brałam rano na czczo.
Ja brałam. W invikcie to chyba standard. Ale w innych klinikach niekoniecznie.