reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
A ja kochana czekałam właśnie na takie wieści od Ciebie:D Teraz to tylko spokój (na ile się da;)) i czekanie. Ale głowa i tak już pewnie ciut spokojniejsza, bo przecież gromadka szkrabów czeka:tak:. Super. Kciuki zaciśnięte! Kiedy planujesz betkę?

Dzięki DGD :*
Od dwóch dni przed punkcja kiedy z usg mialy byc tylko 4 komorki do pobrania powiedzialam ze dosc i wyluzowałam głową.Pózniej już same zaskoczenia mnie czekały do dziś.
Cieszę się ogromnie,że mamy 4 mrożaczki (w końcu!) a co będzie teraz czas pokaże.
Bete mam robic 8 marca ale chcialabym wczesniej zrobic tsh bo ostatnio 3,2 i progesteron bo nawet nie wiem jaki mam.

A Ty jak się czujesz?Już sucho?

Dziewczyny rozbiłam bank w swoim życiu!;)
Wczoraj transfer 4 dniowej moruli (wiecie jak z moim lekarzem ) a dziś 4 blastki zamrozili-pierwszy raz dopiero na trzeciej stymulacji się doczekałam!
I to aż 4 mrożaczki.
Wczoraj na transferze usłyszałam ze dwie rokujące i te dwie dziś w południe potwierdzili do mrożenia a pozostałe 3 morule trzymają do jutra.
Po południu informacja,że są jeszcze dwie słabsze ale już blastki!(ponoć pojawiła się jama blastocysty i zdecydowali się na mrożenie ale te dwie są chyba słabsze)
2 finalnie padły z 7 zarodków.
Ktosiek jest z nami od wczoraj a co będzie będziecie wiedzieć na pewno:) Szczerze podchodzę z dużym dystansem,wole popełnić łzy radości niż kolejne rozczarowanie.
dziś 1dpt ale zero objawów,biore spasmolinę i od czasu do czasu relanium.

Damy znać :)

@Kurcia @Sol @Riddikulus @delfin79 @Forget-me-not... @Dzoannna @Justyska13 @nadzieja xxx @Laurka2019 @sssurykatka @dżoasia @Olk@24
Dziękuje dziewczyny za wsparcie!
Super wieści kochana[emoji1]
Ilość mrożaczków marzenie...
Trzymamy kciuki za Twojego kropusia[emoji110] [emoji110]

Dziewczyny odezwała się dziewczyna co ma znajoma farmaceutke i wypisze mi receptę a ona kupi i już jutro wyślę [emoji173]️ Chciałam pozostawić to naturze ale sumiennie by mi tego nie podarowała . Po tym co człowiek przeszedł ciężko mi zawierzyć losowi ...

Super, że udało się załatwić :) a wieści o naturalsach tak bardzo cieszą :D

Przy osttanim transferze mialam straszne skurcze i nospa nie pomagała a teraz przed transferem wzielam spasmoline i tak 3 razy dziennie a relanium dopiero po transferze bo nie mialam wczesniej ale gdybym miala to bym walnęła już przed ;)

IMG_2421.JPG

Brawo Tina - youre simplu the best!!

Dziewczyny rozbiłam bank w swoim życiu!;)
Wczoraj transfer 4 dniowej moruli (wiecie jak z moim lekarzem ) a dziś 4 blastki zamrozili-pierwszy raz dopiero na trzeciej stymulacji się doczekałam!
I to aż 4 mrożaczki.
Wczoraj na transferze usłyszałam ze dwie rokujące i te dwie dziś w południe potwierdzili do mrożenia a pozostałe 3 morule trzymają do jutra.
Po południu informacja,że są jeszcze dwie słabsze ale już blastki!(ponoć pojawiła się jama blastocysty i zdecydowali się na mrożenie ale te dwie są chyba słabsze)
2 finalnie padły z 7 zarodków.
Ktosiek jest z nami od wczoraj a co będzie będziecie wiedzieć na pewno:) Szczerze podchodzę z dużym dystansem,wole popełnić łzy radości niż kolejne rozczarowanie.
dziś 1dpt ale zero objawów,biore spasmolinę i od czasu do czasu relanium.

Damy znać :)

@Kurcia @Sol @Riddikulus @delfin79 @Forget-me-not... @Dzoannna @Justyska13 @nadzieja xxx @Laurka2019 @sssurykatka @dżoasia @Olk@24
Dziękuje dziewczyny za wsparcie!
Na objawy jeszcze przyjdzie czas[emoji4][emoji4] zazdroszczę, że juz jestes po transferze [emoji1] ja dopiero pojutrze w piatek (punkcja w niedziele) i niby to tylko 2 dni, a taaak dlugo [emoji28][emoji28]

Trzymam kciuki, żeby zostal z Toba ktosiek na 9 miesiecy [emoji123][emoji123][emoji3590] kiedy po transferze mozna robic test sikany/z krwi. Mój lekarz mowi ze bezpiecznie jest 14 dni po punkcji, (jesli na swiezych zarodkach) czyli w moim przypadku kolo 9 dnia po transferze... A jesli i tak mam badac progesteron co 2-3dni i pilnowac poziomu, to jak sie opanować żeby za jednym pobieraniem krwi nie zrobic za kazdym razem bety [emoji23][emoji23] ale na początku bedzie pewnie falszywie dodatnia przez ovitrelle/pregnyl a potem będzie spadac co bedzie powodowało niepotrzebny stres [emoji849]
Kiedy Wy robiliscie testy po transferze?

Mam pytanie wzięłam zastrzyk z pregnylu dziś wieczorem
Kiedy po nim spodziewać się miesiączki ? Czy jak się wstrzelimy naturalnie to juz się nie pojawi ?

reklama
Do góry