reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny dostałam wiadomość od Pasnika żeby być w 100% pewna mojej decyzji z heparyna
Najpóźniej od dodatniego wyniku testu. Jeśli zaczne brać heparynę wcześniej - nic nie zaszkodzi.
Czyli co mogę brać nawet dwa dni przed transferem ??

Dziewczyny dostałam wiadomość od Pasnika żeby być w 100% pewna mojej decyzji z heparyna
Najpóźniej od dodatniego wyniku testu. Jeśli zaczne brać heparynę wcześniej - nic nie zaszkodzi.
Czyli co mogę brać nawet dwa dni przed transferem ??
Kochana, a nie masz czasem skłonności do siniaków? Bo jeśli tak, to ja bym brała od dnia transferu - od wieczora - macica jest dobrze ukrwiona i jak dodatkowo rozrzedzisz krew to będzie ryzyko, że jak cię delikatnie nawet gdzieś zadrapią przy transferze to zrobi się krwiak, a to już niebezpieczne.

Kochana, a nie masz czasem skłonności do siniaków? Bo jeśli tak, to ja bym brała od dnia transferu - od wieczora - macica jest dobrze ukrwiona i jak dodatkowo rozrzedzisz krew to będzie ryzyko, że jak cię delikatnie nawet gdzieś zadrapią przy transferze to zrobi się krwiak, a to już niebezpieczne.
No chyba nie mam tego problemu z siniakami No fakt jak się gdzies pierdykne to mam siniola, ale tak to hmmm ... teraz to dałaś mi zagadkę

No chyba nie mam tego problemu z siniakami No fakt jak się gdzies pierdykne to mam siniola, ale tak to hmmm ... teraz to dałaś mi zagadkę
Dla przykladu moją bratową wystarczy mocniej chwycić np za rękę i juz sie jej robią siniaczki. No i bez zadnej heparyny a w 2 ciazach miala krwiaki i to spore. Jesli siniaki masz dopiero jak porzadnie sie pierdykniesz to nie powinno byc problemu ;)

@Kurcia a nie masz jak sobie załatwić może? Nawet od zwykłego gina?
Ale jeśli już nie masz to wszystkiego zwiekszylabym po jednym. A jak będziesz na transferze to popros o dodatkowe leki...

Nie wiem czy to do Kurci czy do mnie... nie mam jak załatwić, moj lekarz z kliniki stwierdzil ze wynik jest ok. Ale zwiekszylam sobie dupka do 3x2 i w poniedzialek jeszcze raz sobie zbadam...

Ostatnia edycja:
Dla przykladu moją bratową wystarczy mocniej chwycić np za rękę i juz sie jej robią siniaczki. No i bez zadnej heparyny a w 2 ciazach miala krwiaki i to spore. Jesli siniaki masz dopiero jak porzadnie sie pierdykniesz to nie powinno byc problemu ;)
No to biorę wcześniej ...ja to jak na początku mowilam mi nawet dawki leków jak dla konia nie zaszkodzą ;)
Asiu dziekuje ci za twoja wiedzę i ze można zawsze liczyć na twoja odpowiedz tak samo jsk większość tutaj dziewczyn
Jestescie kochana wszystkie

reklama
Ja wlasnie chyba mam takiego krwiaka heparyna 4 dni przed transferem a wystarczy ze ktos mnie mocniej dotknie i mam siniaka

Do góry