reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Kobietki - takie pytanko fizjologiczne - quwa od jakiegoś czasu poce się jak wieprzyk :growl: . No mam trochę kg do zrzucenia -ale zawsze miałam i nigdy się tak nie pociłam. Tarczyca ok, mocznik ok, cukier - no może być :rofl:. Jak brałam antybiotyki na helicofrance , to zganiałam na nie - ale już ich nie biorę ... więc albo mnie dopada menopałza ... albo antyki źle dobrane i burzą gospodarkę hormonalną. Normalnie żyć się nie da, nawet klima nie pomaga :baffled: i wstyd do ludzi wychodzić bo cieknie strumieniami ze mnie !!! A ojjj starość nie radość, a młodość nie wieczność :hmm:

Dokładnie , wszystko zależy od lekarzy. Teraz dr G choć nie słucha zaleceń wujka Jarka , sam zaproponował podanie 2 , pomimo tego ze będzie hodowla do blastek -by zwiększyć szansę w moim wieku , jeszcze zaproponował dodatkowo aktywację jajek , by je trochę podpedzić. No i wszystkie będą zapladniane. Choć mam przeczucia, ze bedzie ich niewiele tym razem - bo normalnie mino antyków była owulacja. No nic zobaczymy - chyba wie co robi.
Agniecha, a o ktorym dr G piszesz, tym z Ciechocinka? Bo ja wlasnie mam u niego wizyte na kontrole endo w poniedzialek i mam miec wlew z accofilu 5 dni przed transferem wiec jesli on nie slucha zalecen wujka Jarka to bede miec problem... :/

Agniecha, a o ktorym dr G piszesz, tym z Ciechocinka? Bo ja wlasnie mam u niego wizyte na kontrole endo w poniedzialek i mam miec wlew z accofilu 5 dni przed transferem wiec jesli on nie slucha zalecen wujka Jarka to bede miec problem... :/
Nie:) nasz dr G słucha zalecen wujka Jarka:) Agniecha leczy sie w innej klinice, u nas takich jaj nie robia

Jestem po trzech ivf, ostatnie w kwietniu, po zadnym beta nawet nie drgnela. Po ostatniej probie, nastepna zaplanowalismy dopiero na jesien. Przez to lato, przez ulamek mojego zycia, mialam zyc normalnie, majac gleboko gdzies witaminy, zastrzyki, testy, bety, stymulacje i wszystko co sie z tym wiaze. Chcialam oderwac sie od tego, wokol czego w ostatnich latach skupia sie nasze zycie, nasza wegetacja. Zycie z aktywnym leczeniem nieplodnosci to przeciez ciagle ograniczenia, wyzeczenia, rozczarowania.
A tu nagle w polowie cylku zaczelam lekko brudzic, jako ze szuflada nadal pelna tanich testow z e-baya, wyciagnelam jeden, drugi, trzeci i na kazdym to samo dwie grube krechy. Beta oczywiscie tez wykazalo i przyrasta, tylko szkoda ze ciaze mam we krwi, a nie w macicy.
U waszego Cudotworcy nie bylam, mieszkam za granica, byc moze przed nastepnym razem namowie moja lekarke na jakiegos immunologa stad.
Trzymam kciuki za twoj transfer. To prawda piekne to byly czasy kiedy nie znalam sformulowania weryfikacja bety..
Kochana, biedaku no to niezly rollercoaster. Mam nadzieje, ze jak najszybciej sie wsyztsko wyklaruje, bo najgorzej byc w niepewnosci. Jak u mnie byl slaby przyrost bety to juz mi bylo jedno po prostu juz chcialam wiedziec i nie czekac.Ja tez mieszkam za granica, co prawde in vitro robie w Polsce ale do Pasnika bym sie przejechala na Twoim miejscu przeciez mozna zawsze lekarzowi w klinice powiedziec jakie sa zalecenia od immunologa. Ja zrobilam sobie dwie jednodniowe wycieczki do Lodzi, a pozneij dr juz mailowo odpowiada. Mysle, ze naprawde warto do niego, jest specjalista w swojej dziedzinie. Trzymaj sie kochana, jestesmy z Toba!

@anett96 kochana [emoji110][emoji110] za wizyte i samych dobrych wiadomości! Czekamy na zielone światło! [emoji173]
@tamiza remiza :D [emoji110][emoji110] za maluszka ! Cudownych widoków i czekamy na fotkę :D [emoji173]
@Dziunia12 kochana [emoji110][emoji110] za jajeczka! Niech pięknie rosną ! :)

MIŁEGO DNIA KOCHANE ! :)
[emoji110] [emoji110] [emoji110] za wasze wizyty!!!! Za dobre nowiny!!!!

@Tysiek777 - jak Cie zazdraszczam , że uwolnilas sie od tego glupiego nalogu :growl: ja postanowiłam , ze od 01.08 rzucam te faje ... ale ja taakk uwielbiam ten smak :szok: choć ze mnie palacz tylko w pracy , no w domu udaję że nie pale ( quwa stara jam , a głupia ) wiem , ze 2 tygodnie przed transferem to niewiele da :hmm: i powtarzam sobie codzienne " dziś nie pal" i dopaaa z tego
Bez przesady ma się udać to się uda nie my jedne które palimy , będzie dobrze ja jeszcze dzisiaj mam zamiar popalać bo lubię smak tych fajek ;) a od jutra zdrowy tryb życia bez fajek ;) ja to stwierdziłam ,ze podchodzę na pełnym luzie przy pierwszym transferze pół roku nie paliłam nie piłam alkoholu i się nie udało ,przy drugiem dzień przed jeszcze paliłam i pół roku nie piłam tez się nie udało ,a przy tym transferze w tamta niedziele drinka strzeliłam jednego i pale dzisiaj cały dzień bo od jutra 9 miesięcy abstynencji ;) ;)

reklama
Nie:) nasz dr G słucha zalecen wujka Jarka:) Agniecha leczy sie w innej klinice, u nas takich jaj nie robia
Ooo to dobrze, bo juz sie szykowalam do batalii w ciechocinku :angry::-D
Kazali mi w 10 dniu w koncu przyjechac bo jak endo bedzie ladnie ros
lo to jak w poniedzialek kontrola endo to 5 dni pozniej w sobote transfer blastki, teraz patrze jeszcze co na endometrium zeby ladbnie roslo :)

Do góry