reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

@Olk@24 miala jakies tabletki ale wczesniej tez miala lyzeczkowanie. Nie mysl o innych bo jak tobie trzeba bedzie to inni sie wypna. Zreszta nie wiadomo co i ile potrwa, lepiej wczesniej zaczac walke. A w pracy caly czas powtarzam, ze nie ma ludzi niezastapionych, albo ze jeszcze tak nie bylo zeby jakos nie bylo ;) ja juz przestalam patrzec na innych. Jak mi trzeba to biore urlop albo l4. Ale zeby nie bylo ze jestem jakims samolubem czy cos to najwczesniej jak sie da mowie kiedy moze mnie nie byc, tak zeby inni mieli czas sie zorganizowac. Zwolnic mnie nie zwolnia bo o dobrego pracownika teraz ciezko wiec musza sie dostosowac. Ja uczciwie powiedzialam z jakich powodow mnie nie ma, szefowa mowi, ze rozumie, wiec mysle ze jest ok ;)
Wchodze z rano mowie sprawdze co u Ciebie ? Jak idzie ?
Ale tu wysyp bet suuuuper gratulije i po 5 razy robione hi
Ja miałam blastke
7 dpt 88
9 dpt 200
16 dpt 3240

Ostatnia edycja:
reklama
Ja nie ukrywałam przed lekarzem. Co prawda nie wpisał mi tej informacji do karty ciąży ale u siebie odnotował. ;)
Jak to nie jakiś dziwny typek z klauzurą sumienia to tylko bardziej będzie ostrożny i troskliwy. No i leki, wszystko...
@Kurcia ja tam mówiłam i dentyście i ortodontce jeszcze rok temu ;) ortodonta bardzo na ciąże liczyła bo mówi ze się żeby szybciej prostują ;) chodziło o plany leczenia, rentgeny żeby przed transferami a nie po, leki czasem

Ni
Kazda ciaze sie liczu od daty ostatniej miesiaczki :)
e każda. Czasem na fazie brania estrofemu przed criotransferem kiblujesz dni albo tygodnie nawet bo coś. Można. Ja czekałam na wyniki wymazow dodatkowy tydzień. Jak by liczyć od okresy ciaza była by o tydzień niby starsza.
Wiek transferu +wiekzarodka + 14dni i maszidealnie wyliczony pierwszy dzień ciazy jak byś miała cykle 28 dniowe książkowe :)

A bierzesz jakies leki na podtrzymanie typu luteina? Bo jeśli bierzesz a nie powiesz lekarzowi to nie będzie miał prawidłowej oceny sytuacji. Ja uwazam ze lekarzowi prowadzącemu powinniscie powiedziec zeby wiedział jak Cie prowadzić.
Ja nie wiem jak mozna by nawet inaczej... przecież to lekaz który przejmuje odpowiedzialność za ta ciąże, musi wiedziec

reklama
dziewczyny. mam wielką prośbę.potrzebuję cetrotide 0,25 - 1 szt. bo wypadła mi strzykawka podczas przygotowania leku. Ma któraś do odsprzedania na terenie Krakowa. Proszę i z góry dziękuje

Do góry