reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Onlyone, madzielanek - nie odkrylam Ameryki ale w tej cholernej Invikcie nic nie spomnieli nawet na temat immunologii, nie dają encortonu ani aspiryny chociazby, a co dopiero o zleceniu badan na immunologie a jak widac tu tez moze tkwic problem i to konkretny a nie jest on trudny do wyeliminowania... dlatego zaczne dzialac, nawet na wlasną ręke. a w Invikcie to juz im powiem co o nich sadze! nacinanie otoczki, akupunktury i innne, na wszytsko potrafia naciągnać! o histeroskopii tez zero tematu. Narazie slupiam sie na immunologi to jest mój plan działania. Miałam teraz nie najgorsze zarodki, wszytkie pobrane komórki sie zaplodnily, trzy przetrawly do blastocysty i zaczely sie implantowac bo widac to po b. niskim ale przyroscie bety. Czytając o tej immunologii zaczyna składać mi się to w całość. Madzielanek czytalas? podobno te anyciala np. the NK pojawaija sie po stanach zapalnych, poronieniach, operacjach.. a obie to juz mialysmy.. Moja lekarz jak jej pytam co mozna jeszce zrobic to mi durnie odpowiada 'byc dobrej mysli'. Wydalismy u nich juz tyle kasy ze az nie chce mi sie myslec a oni kaza 'byc dobrej mysli' zamiast dzialac w kierunku przyczyn?? absurd. To ze zarodki nie sa takie złe swiadczy to ze poprzednim razem rozwijal sie i betka super rosla tylko ze w jajowodzie :(
Molla, moze ty tez o tym pomysl. Trzeba popytac i wybrac sie na te badania i jesli sie potwierdzi WYLECZYC.
Madzielanek czy w Invimedzie dają encorton?

reklama

56.
Aduś to jest cennik z mojej kliniki:

Przeciwciała przeciw plemnikom AU23

150 zł
57.Przewciała przeciw antygenom jajnika - AU 12-AOA150 zł
58.Przeciwciała przeciw antygenom łożyska AU 11-APA150 zł
59.Przeciwciała p-kardiolipinowe IgG100 zł
60.Przeciwciała p-kardiolipinowe IgM100 zł
61.Przeciwciała przeciwjądrowe ANA-HEp-2100 zł

Madzielanek juz zaczynam szukac... jak znajde to posle linka ale wiem ze z NFZ tez mozna tylko ze sie czeka .. będziemy działać :tak: moze to wykluczy nasz problem

Aduś rzeczywiście lepiej zrobić te badania, trudno wydać trochę kasy, ale przynajmniej być pewnym , że jest ok. Wolę poświęcić trochę czasu i pieniędzy niż przeżywać kolejne rozczarowania.

Aduś myślę, że takie badania najlepiej zrobić w szpitalu w laboratorium, aby nie korzystać z pośredników bo znam laboratoria z trójmiasta, które krew wożą do badania do szpitala i na tym zarabiają.

reklama
Witajcie Dziewczynki.niestety,ale z tymi opiniami na temat lekarzy to swieta prawda. Nie wiem juz sama co o tym wszystkim myslec. moje wyniki niby ok.mialam robione te przeciwciala tyle,ze nie w pl.moj lekarz jak to zobaczyl to sie za glowe zlapal,bo po co i na co ja to robilam:baffled:.cztery strony badan czcionka 8:szok:jeden wynik w moim przypadku jest zly shgb to jest jakies bialko wiazace hormony. norma od 24 chyba do 100 ja mam 21.jednak moj lekarz na to reka machnal.czy mial racje?moze ktoras wie cos wiecej za co to shgb jest odpowiedzialne?Pozdrowki

Do góry